Depresia

Príspevok v téme: Depresia
layla

Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.

Súvisiaci obsah

Navy

Toto nie je len história, ale aj súčasnosť.

"Většina lidí zemře na následky léků, ne na svou nemoc."
Moliér 1650

"To, co víš, ti může pomoci, ale to, co nevíš, tě může zabít."

"Spolčení lékaři dokázali zablokovat přístup k novým způsobům léčby daleko víc, než kterákoliv jiná skupina."
Prezident Jim Carter

"Měsíc, v němž stávkující kanadští lékaři prováděli jen „nezbytné základní úkony“, se zapsal do statistiky zcela nečekaným způsobem: Úmrtnost pacientů v tomto měsíci poklesla o 40 procent."
(1999)

"Když Jacques Cartier roku 1535 zakotvil na řece St. Lawrence postihly posádku kurděje (na které tehdy neexistoval žádný lék). Objevil se však přátelský indián a ukázal Cartierovým mužům strom, který je svou kůrou a jehličím vyléčí. Kurděje zmizely (kůra a jehličky tohoto stromu obsahují vitamín C) a Cartier o tom po návratu do Evropy písemně uvědomil Lékařskou komoru. Sklidil jen výsměch, že se nechal svést k takovému nesmyslu nevědomým divochem; každý přece ví, že kurděje jsou neléčitelné. Lékařská komora neudělala nic z toho, co „divoch“ a Carter doporučili." (Kurděje pak dále sužovaly a zabíjely námořníky dalších 200 let.)
Záznam z roku 1600

"V letech 1479-1735 bylo téměř 9 miliónů lidí, převážně žen, mučeno a upáleno pro kacířství. Vetšina z nich byly bylinářky a intuitivní léčitelky neléčitelných nemocí; proto byly považovány za čarodějnice."
Záznam z roku 1750

"Ignaz Semmelweis vídeňský lékař maďarského původu prokázal, že umyl-li si doktor a sestra před zákrokem důkladně ruce, infekce u pacientů a úmrtnost matek po porodu výrazně poklesla. Požádal vedení nemocnice, aby personálu bylo nařízeno důkladné mytí a hygiena před operací nebo porodem. Byl varován, požádal o to znovu a byl z nemocnice vyhozen. Napsal o tom do Lékařské komory, byl veřejně zesměšněn, jeho objev ignorován a Semmelweis nakonec zemřel v ústavu pro choromyslné."

elee

Je snáď každého vec ako sa chce liečiť a čomu chce veriť.Prečo vás všetkých tak dráždi spôsob prezentácie názorov RNG a Navyho?Kto sa chce liečiť liekmi nech sa lieči.Máte na výber a konečné rozhodnutie je iba na vás samotných, ktorí si myslíte že liečba liekmi je jediným možným riešením.Ja by som sa osobne nezmierila s tým ako píše luciano, že užíva ale 4 druhy antidepresív a je mu fajn.Ja by som hľadala aby mi bolo fajn aj bez tých antidepresív a aby som nemusela navštevovať psychiatra.A verím tomu že pokiaľ človek nie je v takom vážnom stave, že nemusí byť hospitalizovaný v psychiatrickej nemocnici,tak vždy má šancu sa z toho dostať aj sám, ale musí chcieť,musí hľadať a nie iba stonať.

RNG

luciano, klasicke antidepresiva dostenes prakticky od kazdeho lekara, v tejto teme sa snzim donies ine, ktore odporucaju lekari zaoberajuci sa s prirodnymi latkami. Vyhoda prirodnych je zrejma, kedze nemaju postranne ucinky, ako synteticke patentovane navykove drogy.
Nemyslim ze prilis zdoraznujem skodlive ucinky drog, zil som dlho za videl som plno ludi okolo seba s nasledkami dlhodobe uzivanych chemikalii.
Navi sem prispieva hlavne pre to zo po dlhodobom marnom brani antidepresiv konecne nasiel ine riesenie, ktore je aj ucinnejsie aj mu dava lepsiu kvalitu zivota.
Je z toho nadseny a chce sa so svojimi skusenostami podelit.
Pisat sem o klasickych antidepresivach nie je nic nove a neposkytuje ziadnu novy informaciu, ziadnu extra pomoc ludom, co maju rozne nervove problemy. Tieto prostriedky lekari velmi dobre poznaju a bez problemov kazdemu, co chce ich predpisu.

Suhlas, kritizovat je lahko, ale nastudovat si z novych literatur od roznych lekarov je ovela tazsie. Az bude mat niekto na to dost snahy, aj ja budem citat jeho prispevky. Ale prazdne mlatenie slamy, utoky na tych co pisu uzitocne metody,( ktore im pomohli alebo ich prevzali z medickej literatury lekarov, ktory prisli s inymi metodami a su uspesni,)
je len prejav zavisti, nic ine.
Nic viac neuspokoji primitiva, ako ked napr na televizi vidi vyznacnu osobnost alebo autoritu a najde na nej nieco, do coho by sa zadrapil a v svojichnociach tu osobnost ponizil.

suhlas

tato tema bola vzdy len NAVY to pravda suhlasim a kto ma iny nazor ako on beda mu !! nic sa v tejto teme nezmenilo

luciano

Navy a RNG majú určite dobré úmysly a svoje rady myslia úprimne, myslím si, že v ich postojoch je kus pravdy. Nesúhlasím však s tým, ako odmietajú štandartnú liečbu psychických ochorení a zbytočne dramatizujú negatívne účinky liekov

tema

TATO TEMA BY SA MALA SKOR VOLAT NAVY A JEHO DISTRIBUCIA PRODUKTOV OD RNG ... alebo LEN ALEN JA NAVY .. uz sem nikto nechodte nic sa tu nemenilo !!!

depkah

maja 25 dakujem za povzbudenie , aspon niekto tu poradi ..... moj postreh :to by sa potom ani cukrovari neliecili , ani ludia s vysokym tlakom by neuzivali lieky radsej by dostali porazky , ked tak strasne tie lieky skodia a ine zavazne choroby na to nas navadzaju taky ako navy a spol

maja25

Hlavu hore depkah..ak ťa konkrétne ešte niečo zaujíma a budem Ti vedieť odpovedať,poradiť rada to urobím.

depkah

pekne dakujem , idem pozriet na ten casopis co si pisala psychiatrie pro praxi touto chorobou trpim uz dlhe roky vyskusal som liecitelov, prirodne produkty , akupunkturu no skratka vsetko a vzdy pomohli len lieky ... ved to by sa tie celebrity v amerike neliecili po tych klinikach keby im pomohla alternativa pekny den prajem