Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.
Depresia
Dobre Luciano. Tak skúsim na internete nájsť nejaké vedecké štúdie na škodlivosť syntetických ADčiek.
depkah, tvoja otázka ma tak isto zaujíma. Mne na základe ťažkej depresie doktorka poradila, aby som si o invalidný dôchodok požiadal a vraj by som ho mal podľa jej slov dostať
nemyslím si, že AD sú škodlivé na orgány, môžu sa užívať aj celý život a doposiaľ neboli zaznamenané žiadne negatívne účinky na základe ich dlhodobého užívania
Nie som proti ADčkam. Ale len v prípade, ak neúčinkujú prírodné, a ak to je len dočasné riešenie zmiernenia utrpenia, pri hľadaní pravej príčiny špatného fungovania neurotransmitérových procesov v mozgu.
Vidíš Luciano, to je tvoj problém. Prijal si AD, ako riešenie svojho života. Časom Ti zdevastujú orgány, a budeš mať ďaľšie zdravotné problémy. Je to tvoj výber. Mne je ale úplne jasné, že ADčka len eliminujú dopad inej choroby na neurotransmitérové pochody. Čo takto zistiť, čo Ti naozaj je, a čo Ti spôsobuje narušenie neurotransmitérových pochodov?
Maja 25. Moc by som sa nechválil tým, že si lekárka, ak nechceš stratiť aj tú dôveru, ktorú v Teba ľudia majú. Ale možno bude lepšie, keď sa odhalíš, pretože si ľudia nebudú robiť aspoň zbytočné nádeje a ilúzie o lekároch, ako si Ty. Niektoré syntetické antidepresíva sú navykové už len v tom, že vznikajú negatívne efekty pri ich vysadení, ako napríklad pocity elektrických výbojov, ktoré bránia človeku takýto liek vysadiť. Nikto tu nehovoril o čajíkoch z ľubovníkov, ale o výťažky účinných látok z lubovníka. To je dosť podstatný rozdiel. Placebo efekt funguje v prípade, keď sa naozaj nejedná o závažné ochorenie, ale len o chýbajúce pozitívne myslenie. Ale to nie je choroba. To je len nedostatok pozitívneho myslenia, ktorého efekt poniektorí za chorobu považujú. Maja 25, na to že si lekárka, toho vieš dosť málo. A to čo Ti hlavne chýba, je schopnosť spájať súvislosti. Možno tú schopnosť aj máš, ale evidentne ju málo používaš.
luciano tak sa drž,ak ti lieky dobre zaberajú a necítiš vedľajšie účinky tak buď rád a buď spokojný sám so sebou.Maja25 to iste ocení že tu má takého zástancu,si asi ťažký prípad,tak len pekne užívaj lieky aj naďalej až do konca života.
maja25 aká si to lekárka? V akom odbore? Vari sa hanbíš za svoj titul?Už sa pýtam tretí raz a odpoveď nikde.
Maja 25 úplne s tebou súhlasím. Ja mám diagnózu ťažká depresia a pomáhajú mi len a len lieky. Momentálne užívam venlafaxín, coaxil, trittico a abilify a cítim sa vynikajúco. Viem, že lieky budem užívať až do konca života. Ich údajnú škodlivosť neriešim. Skutočná depresia je ťažká choroba a lieky slúžia na negáciu jej symptónov. Samozrejme som skúšal aj doplnky, ale nepomohli mi
Správne Navy.Na základe skutočnej udalosti v rodine som sa presvedčila že psychiatri vedia veľmi málo o duševných chorobách a stanovení diagnózy.Skúsia nasadiť lieky a čakajú. Máme v rodine jeden prípad, kedy dotyčná osoba zmenila úplne správanie, všetci vidíme že nie je v poriadku a psychiatri nič nevidia a nič nevedia.Lieky nasadiť nemôžu pretože jej to súčasný stav nedovoľuje a my sme sklamaní z toho že napriek tomu že sme ju dostali do rúk odborníkov,nevedia stanoviť diagnózu, nevedia nič.