Depresia

Príspevok v téme: Depresia
layla

Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.

Súvisiaci obsah

ele

katzu lieky rozhodne teraz nevysadzuj, zvlášť teraz keď ťa čaká zmena.Neskôr uvidíš, možno sa to s tým spánkom upraví, hovorí sa, že dobre spí ten kto dobre bdie, budeš unavenejšia z roboty. Lekárka by nemala takto hovoriť,pretože ti tým akurát nasadila do hlavy myšlienku,že raz sa to môže vrátiť.

katzu

Ele, budem sa snazit... lieky budem este stale brat dalej, pretoze aj ked uz rok 3/4 nepracujem stale nemozem zaspat bez Triticcolu 1/3 tabletky... Bravala som 2/3 a teraz mi staci... Nespavam aj ked som uz nemala problem... je to hrozne. Nechcem sa znova trapit. Po 6 rokoch depresia prisla a lekarka mi hovorila, ze je tendencia opakovania... a mali sme aj v rodine :-(

ele

Katzu nazvi to úplne normálnou trémou,prijmi to ako normálny stav, tréma ktorá po prvom dni opadne.Uvidíš bude to v pohode, ľahko to zvládneš. Nechaj tie myšlienky tak,ako prídu tak aj odídu. A tej práce si už toľko na seba neber,ako sa hovorí,pracuj len do výšky svojho platu.

katzu

Ele a co by si mi radila, necitat?? a ako postupovat. Tu som si nasla tolko pocitov, ktore som rovnako prezivala a prezivam, ale zaroven sa bojim, ked si citam, ze po vysadeni liekov zase vhupnu do stavu depresie....prosim porad ako to prekonavat bez citania si tychto pribehov... ved nikto okolo mna by to zas nechapal... a hlavne rodina by zas mala pocit, ze po dvoch rokoch liecby sa namotavam...

katzu

Ele, dakujem velmi pekne za nazor - mas pravdu. Bojim sa, ze zlyham a uz to mam hned v hlave a je mi z toho zle a normalne si uz navodzujem predstavu ako sa bojim ist do prace a je mi tazko .... a potom sa mi nedaju tie myslienky vypnut v hlave a som niekde napr. na festivale ale v myslienkach uz v kritickych situaciach...

cokoladka898

cawte, pridavam sa k tejto teme. ja mam depky tiez, som akurat doma na priepustke z nemocnice z psychiatrie, mam strasnu depku, neviete mi nejako pomoct?

ele

Zrejme každý sám musí nájsť príčinu svojej depresie. Našiel ju noro34, navy a mnoho iných, musis hladat aj ty katzu. V tvojom prípade šlo zo začiatku skôr o sociálnu fóbiu, strach a obavy s ľudí, z toho vyplývajúca úzkosť. Ak ti ale môžem poradiť nehľadaj tam, kde sa píše veľa o rôznych príznakoch, prejavoch, to čo má jeden nemusí mať druhý. A ty si budeš zbytočne namýšľať a môže sa stať že tie ďalšie príznaky týmto spôsobom získaš.

Navy

Nuž nejako si musíš poradiť, a hlavne zistiť príčinu depresie, pretože lieky príčinu neodstraňujú, len tlmia následky.

katzu

Mam obavu - nastupujem po roku PN, 1/2 roka urad prace do noveho zamestnania. V starej praci som dala vypoved, nakolko som sa citila uz hrozne pod tlakom a vratila sa mi po 6 rokoch depresia, ktoru som mala tiez zo vztahov na pracovisku. Bojim sa, pretoze viem, ze sefstvo je pre mna strah a snazim sa byt perfekcionista a pri kazdom neuspechu som hotova - co ma za nasledok nespavost a placlive stavy a strach ist do prace. Davala som si na ramena prace tak, ze som nezvladala a tvarila som sa, ze v pohode zvladnem ale po 7 rokoch to bolo uz neunosne a zmena sefa donutila este 3 ludi a mna dat vypoved, len ja som dopadla zdravotne velmi zle. Bojim sa, ze sa mi vratia naspat tieto stavy a to mi lekarka chcela postupne vysadit lieky... no to nedokazem bez nich zacat na novom v novom kolektive, i ked na pohovore sa mi mlady kolektiv zdal v pohode.