Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Depresia

Príspevok v téme: Depresia
layla

Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.

Súvisiaci obsah

katka30

gapetini - preco je laktoza zla na depresiu, ja mam rada mlieko aj jogurty a jem ich dost pravidelne, to ako si prisiel k tomu, ze laktoza podporuje depresiu?

Navy

Hehehe. Tak si to tak neber. Extrovert bez chuti do života je presne extrovert-flegmatik. Gabika, nie si na tom až tak zle. Máš len nechuť do života. Horšie by bolo, keby bol život pre Teba veľmi nepríjemný. Skús www.joalis.sk

hehehehe

gabika, co si mam predstavit pod pojmom "extrovertny flegmatik"? To je uplny nezmysel, staci si kuknut zaklady psychologie. extroverti su sangvinici a cholerici, introverti su melancholici a flegmatici. Si vazne dobra, hehehe

RNG

gapeti, aj ludia co su alergicky na laktozu maju energeticky cyklus v tele, ktory pouziva kyselinu lakticku(mliecnu) ako cast retazca pri tvoreni energie(mitochondrialny cyklus). Takze tuto kyselinu potrebuju aj ludia, co nie su schopni laktozu(mliecny cukor) stravit.
Zdroje kyseliny mliecnej nemusia byt len z laktozy, rozne bacily mliecneho kvasenia(lactobacily, probiotika) vedia vyrobit kyselinu mliecnu aj z inych sacharidov.
Takze pozor, mliecny cukor-laktoza a kyselina mliecna-lactic acid nie su v tele rovnako posobiace.

gabika288

ahojte asi mam vazny problem, som nestastna, teda resp. nedokazem sa tesit z nicoho, mam vsetko uspech, peniaze, uznanie, muzov, perfektnu rodinu ale radost odisla... jednoducho ma to tu nebavi, nevidim zmysel svojho zivota, stal sa zo mna extrovertny flegmatik, coraz castejsie myslim na to, ze keby ma tak niekto zrazil, ze by som sa docela aj potesil, odvahu na samovrazdu nemam, neviem si predstavit pozostalych, ale jednoducho ma to tu nebavi, poradte co spravit...

gapetini

RNG, RNG! na stránkach o depresii písať o braní laktózi to je ako dávať soľ do rany a človek tvojích vedomostí to asi vie. Prečo nenapíšeš že nie je vhodné brať laktózu nielen pre ľudí s intoleranciu na laktózu ale aj trpiacich na depresiu, duplom keď si na takejto stránke??????

RNG

elesar, aj ked je laktat velmi dobre absorbovatelny, zialbohu nie je velmi vhodny pre ludi s intoleranciou na laktozu.
je sice pravda ze tam sa nejedna o laktozu samotnu ale sol kyseliny laktickej(mliecnej, mliecnan horecnaty), takze reakcia by nemala byt velmi silna, ale je mozna.

elesar

RNG, DAMIAN... jasne, jasne, len tu na slovensku sme obmedzeni co sa tyka zdrojov (a cien pochopitelne). jediny kvalitny obchod s doplnakmi nam pomalicky odchadza a ako sa hovori, topiaci sa aj slamky chyta. preto magnesium laktat - myslim, ze omnoho lepsie ako oxidy a uhlicitany.
...mimochodom, ked je to laktat, mozu ho uzivat aj ludia s intoleranciou na laktozu???

RNG

damian vysoke davky kyslicnikov(oxidov ) a uhlicitanov(carbonatov) skoncia v ladvinach, kde mozu sposobit ladvinove kamene. Preto by som neodporucal zvysovanie davok pre tych ktori maju slabu absorbciu, ale radsej prejst na ine, lahsie absorbovatelne a tiez zabudovatelne formy. V kostiach sa nachadzaju mineraly viazane ako fosdfaty a organicke proteinove chelaty, preto som osobne za glycinat(hlavne bis glycinat) a taurinat a ine proteinove chelaty aj ja.

cen

Ahoj - aj ja som bola z tych, co tabletky nechceli a nakoniec som prisla dobrovolne k doktorke a dala si ich predpisat - veci ako lubovnik, ci magnezium mi nezaberali nijako - skor autogenny trening, prechadzky s kamaratmi v prirode, ale nakoniec som musela zacat brat aj tabletky, pretoze som vdaka svojim stavom prisla o vela ludi a skoro aj o vztah - na tvojom mieste by som to prehodnotila, ci sa naozaj citis na boj s depresiou, alebo potrebujes chvilu oddych a dat to do ruk inym...HM?