Skolióza - korzet

Príspevok v téme: Skolióza - korzet
penelope

Mám 23 a viditeľne mám jednu lopatku vyššie ako druhú. V detstve som myslím, že aj bola u ortopéda, skonštatoval miernu skoliózu, ale to bolo všetko... Teraz sa k nemu chystám opäť, hoci zatiaľ žiadne bolesti nemám, len mi to jednoducho vadí z estetického hľadiska. Preto som sa chcela spýtať, či niekto nemá podobný problém a ako ste to riešili. Dá sa s tým v mojom veku ešte niečo robiť? Pomohol by v takomto prípade korzet, lebo cvičenie je vraj už v tomto prípade (hlavne kvôli veku) takmer neúčinné.

timea3

Mam 15 rokov a Korzet mi sposobil mentalnu anorexiu.Vidno mi kazde rebro,citim kazde v korzete .Nedokazem poriadne jest pretoze ptm mam velke bolesti a stresy.Nosim ho 23h kazdy den 3mesiace a je to velmi zle.Nemozem uz takto dalej ...mam pocit ze sa to nejak vbc nemeni so mnou.Nic extra .Len mam totalne pretazenu tu chrbticu a vsetko a to doslova vsetko mi zato plati. Mam ist za doktorom ze uz nemozem?

RNG

Moj otec napr vo veku 85 rokov doslova okrivel uplne do predklonu a tvrdil ze sa nemoze nijak narovnat, lebo mu "praskne chrbtica.
Nal infekciu na nohe, ktoru mu museli nakoniec amputovat az po koleno, a po mesiaci lezania v posteli bol rovny ako lata.
Takze tvrdit, ze sa chrbtica neda narovnat v neskorsom veku zrejme neplati
Odporucam dlhodobu nocnu trakciu alebo inverznu teraspiu, kde sa pacient doma 2 x denne zavesi na nohy a postupne obracia hore nohami, kde vlastna vaha tela postupne chrbticu natahuje.

Logicky, aj povraz narovnas natiahnutim a nie podopretim

***17

Dobrý deň, chcela by som vám povedať:,, cviky vo veku nad 21 rokov vám nepomôžu , pretože chrbtica sa vyvíja do 18 rokov a tvaruje sa do 21.,,V prípade že ste ešte nedovŕšili vek 21 a ste mladší tak s tým niečo robte .Tato choroba pokiaľ nie je vo zvýšenom štádiu ,tak sa to da pravidelným cvičením da upraviť.

maria1113

sinulienka, ja tiež súhlasím, že bez cvičenia to je o ničom. Mohla by si poradiť nejaké účinné cviky? Moja dcéra má tiež skoliozu.

kleopatra4589

Zdravim... ja budem mat 22.. v 15-tich som nosila korzet- rok.. potom som to vzdala.. vtedy som mala skoliozu 16 stuono.. teraz neviem ako som na tom, ci s ai to zhorsilo, alebo co.. ale uz nad tym dlhsiu dobu uvazujem.. len ani neviem, na koho sa s tym treba obratiti.. pozna teda niekto nejake fakt dobreho ortopeda na Slovensku???

jejna

bibi- ahoj ja tiez nosim korzet a dost ma obmedzuje rada chodim do taborou a tiez mi zvacsil velkost ale vobec neviem ake tricka mam nosit aby ho nebolo vidno prosim porad ak mas nejaku skusenost :))))))

sinulienka

Ahojte, ja mam 11 rokov a mam tiez skoliozu. mne na Slovensku nejako nepomohli este sa mi to aj zhorsilo a tak sme potom isli do Anglicka na liecbu do Scoliosis SOS Clinic. Je to trochu drahe ale tie cviky su dobre. Boli tam ludia rozneho veku: od 4 rokov do 60 nieco.Baby, korzet nestaci bez cvicenia lebo nebudetie vediet drzat sami telo a ked date korzet prec tak vam padne telo a moze to byt este horsie. A budete mat slabe svaly.

Bubqa

No ja skoliozu mam 32 stupnov v skole mam tiez druhe knihy, a dnes mam 1. den korzet ale je to strasne neprijemne a chodim tiez aj na rehabky dufam ze sa mi to zlepsi ...

bibi

dajte si bacha ja mam tazku skoliozu a uz my dali korzet aj ked este len dvanast ,velmi ma to ovplivnuje-v skiole mam druhe knihy aby som nemusela nosit tazku tazku milujem tanec spolocensky a tiez rada chodim do taborov aj dvakrat za leto potom chodime na dovolenky a na kupka a do aqua parkov.Chcela by som byt modna navrhaRKA A obliekat sa PEKNE A STRYLOVO ALE KORZET MA ZVECIL Z VELKOSTI S NA VELKOST L.ALE JEDINU SANCU MI DAL UKREAINSY LIECITEL NA ILAVE TAK POMOZTE KTO MOZTE.DAKUJEM-BIBI