Skolióza - korzet

Príspevok v téme: Skolióza - korzet
penelope

Mám 23 a viditeľne mám jednu lopatku vyššie ako druhú. V detstve som myslím, že aj bola u ortopéda, skonštatoval miernu skoliózu, ale to bolo všetko... Teraz sa k nemu chystám opäť, hoci zatiaľ žiadne bolesti nemám, len mi to jednoducho vadí z estetického hľadiska. Preto som sa chcela spýtať, či niekto nemá podobný problém a ako ste to riešili. Dá sa s tým v mojom veku ešte niečo robiť? Pomohol by v takomto prípade korzet, lebo cvičenie je vraj už v tomto prípade (hlavne kvôli veku) takmer neúčinné.

petik

no ja si myslim, ze tymi cvikmi sa ti chrbtica resp. lopatka nenarovna, ale cvicenie ti aspon posilni chrbtove svaly a celkovo cele telo. Ja mam problemy s chrbticou tiez asi od zakladnej skoly, dokonca som isty cas nosila korzet, ale potom som ho uz prestala nosit, lebo mi urobili odliatok noveho a ten bol priserne velky. Ani som necvicila, ale vraj sa mi chrbtica nezhorsila. Teraz uvazujem nad tym, ze zacnem cvicit aspon kvoli posilneniu svalov na chrbtici, hlavne teraz, ked mi zacala skola a dost dlhy cas sedim na prednaskach. Bola som dokonca aj 3x na lieceni s chrbticou, kde sme pravidelne kazdy den cvicili, bola to riadna zaberacka, ale citila som sa potom omnoho lepsie. :)

leerka

ja som mala skoliozu od zakladnej skoly, stale som musela chodit cvicit, ci u z do nemocnice alebo aj doma. mala som vela cvikov a asi aj trochu pomohli, lenze ked som mala 18 bola som na kontrole u ortopeda a ten mi povedal, ze uz nemusim chodit, lebo sa mi to uz nezlepsi, tak neviem, ci vam nieco pomoze v 23 rokoch. tot moja skusenost

tapka

mate taky isty problem ako ja,ma 24 a mne to nevadi nielen z estetickeho hladiska, ale planujem potomka a bojim sa ako bude s mojou chcrticou.chcem vas poprosim, ak nieco zistite ,dajte vediet, co s tym robit. dakujem

penelope

janula. - jasne, že dám vedieť, zajtra idem k obvodnej pre doporučenie a potom hurá nájsť nejakého dobrého ortopéda v BB, pretože na toho nášho som počula samé "chvály", takže tam ma nikto nedostane. Ozaj, neviete nejakého dobrého poradiť?

janula.

Penelope, ja mám úplne rovnaký problém. Mám 25. Ak niečo zistíš u toho ortopéda, daj vedieť. Aj ja dám, keď zistím, ale to bude asi až o 2- 3týždne. Ja dúfam, že to pomôže, ale či to nebude tak ako zo strojčekom, že do 18 ti to hradí poisťovňa a od 18 už nie.
Alti, a aká je to tá Dornova metóda?