Strojcek a bozkavanie - komplexy?

Príspevok v téme: Strojcek a bozkavanie - komplexy?
ursulka258

zdravim mma 14 rokow a o necele dva tyzdne mi nasadia fixny strojcek...mam obavy z bozkavania bez neho mi to tiez boh viw ako nejde....a co bude snim? totalna katastrofa sa bojim..:(...a tiez sa bojim ze ma nik pre to nebude chcieta nieto sa so mnou este aj bozkavat..mate niekot stym skusenosti?ako sa vam bozkavalo so strojcekom alebo stym co strojcek mal?...dakujem vopred

suns

babulky, ja mam 19 a spodny uz mam dole, vrchny este budem mat asi pol roka.. aj mi trhali dolne patky, a spodok uz mam kraasny, co sa strasne moc tesim a vrch ked mi daju dole, tak budem najstastnejsi clovek na svete :P bozkavat sa s tym da v pohode, mne skor ide o tu esteticku stranku! neboj, mozes s tym robit cokolovek:P good luck:)

Swaygirl

awojky..mam 18rokov a pred pol rokom mi dali dole strojcek..mala som ho pretoze som xcela..a teraz som rada pretoze mam nadherny usmev..urcite s nim neotalaj..radsej skor ako neskor..a k tomu bozkavaniu..neni to vobec problem..a som sa tiez bala,ze to bude chalanov odpudzovat..ale vobec si to nevsimali:)))

majka_

no ano ursulka, strojcek sa da urobit aj v 30-tke, 40-tke... ale zabudas na to, ze na mieste, odkial sa ti zub posunie, ti vznikne priestor, kde sa ti musi vytvorit nova kost a to trva mozno 1,5-2 roky. to by nevadilo, kebyze sa ti kosti netvorili uz horsie po 20-tke (redsie a tak...). preto zubari odporucaju dat strojceky najma detom (teda tych 12 - 15 rokov). ja som ho dostala v 17-tke, mala som ho 2 roky a dostala som umely strojcek potom (taky, co si ho mozem vyberat, je to taka umela nasada skor a nie strojcek). a s tym mam problemy a preto ho uz nenosim, ale zuby sa mi kus pokrivili.
ak ti mozem poradit, ale to uz asi neskoro, tak trvaj na nocnom strojceku. ak ti vadi bozkavanie so strojcekom, tak ho budes mat len v noci a v noci sa snad bozkavat nebudes, ci hej? budes ho mat rovnako dlho ako ten fixny si myslim... ja uvazujem nad strojcekom (mam 19 rokov) a bojim sa, zeby mi kost dorastla tak ako ma... cize na tvojom mieste by som necakala do 30-tky.

ursulka258

dakujem za odpoved..ale ved strojcek sa da urobit aj v 30 a neskor...dnes je to uz uplne bezne....:)..ale dakujem ..ja viem ze to bozkavanie nieje az tak dolezite ale mnato fdost trapi..ale skusim nad tym porozmyslat...

momo

Neodpoviem Ti priamo na Tvoju otázku, ako by si chcela. Skôr Ti poviem svoju skúsenosť. Mám tridsať rokov, keď som mala asi 13 rokov, zubárka mi navrhovala, aby som si dala spraviť strojček, pretože mám pomerne krivé zuby. Neurobila som tak. Síce vo svojich tridsiatich rokoch mám zuby zdravé a celkom pekne biele, ale stále krivé. Dnes už viem, že keby som mala možnosť ešte raz sa rozhodnúť v tých trinástich rokoch, ten strojček by som si dala urobiť, pretože je to rozumný ťah do budúcnosti.
Či už sa s ním v 14-stich rokoch bozkáva dobre alebo zle, to je, myslím, vedľajšie. Mysli skôr na zvyšok svojho života, do akej miery Ti to ovplyvní do budúcnosti Tvoj život. Tých pár mesiacov, resp. rokov to predsa vydržíš, pretože to naozaj stojí za to!