Strojcek a bozkavanie - komplexy?

Príspevok v téme: Strojcek a bozkavanie - komplexy?
ursulka258

zdravim mma 14 rokow a o necele dva tyzdne mi nasadia fixny strojcek...mam obavy z bozkavania bez neho mi to tiez boh viw ako nejde....a co bude snim? totalna katastrofa sa bojim..:(...a tiez sa bojim ze ma nik pre to nebude chcieta nieto sa so mnou este aj bozkavat..mate niekot stym skusenosti?ako sa vam bozkavalo so strojcekom alebo stym co strojcek mal?...dakujem vopred

klarinecko

bozkavas sa predsa perami a ustami nie zubami :), neries to, daj si ho, ked budes starsia uvidis kolko bozkov dostanes prave kvoli krasnemu usmevu:)

beika

No sú trošku nepríjemné to je fakt, ale dá sa to zvládnuť a zvyknúť si.. záleží aj od toho o ktoré zuby to budeš mať prichytené.. to sa bude meniť.. pokiaľ som to mala skôr na zadných tak to bolo v pohode.. horšie to bolo na predných.. to sa aj celkom zle otvárali ústa.. dali mi to hneď po mesiaci ako mi nasadili dolný strojček a mala som to potom vlastne do konca.. ale tie sú fakt celkom v pohode.. akurát prvé dni boli s nimi doslova katastrofálne, kedže to bolo niečo nové na čo som nebola zvyknutá.. mala som pocit, že mi vytrhne vrchnú časť hlavy a vlastne spodnú tiež.. hrozne mi to ťahalo oči =( zvykala som si na ne tak, že som ich nosila na noc s tabletkami a cez deň len chvíľkami.. a po pár dňoch už potom stále.. potom už boli zlé len dni po kontrole, kedy mi zmenili postavenie tých gumičiek.. ale to bolo zlé tak prvú-druhú noc a potom zase fajn.. to už bola asi taká bolesť ako, keď Ti len pritiahnu drôtik.. trošku boleli zubky, ktoré ťahali gumičky, ale to už sa dalo v pohode bez tabletiek, len som išla skôr spať.. nemáš sa čoho báť.. oveľa horšia bola nákusná doštička.. tá bola asi najhoršia zo všetkého =(
a za máličko =) viem ako som ja hľadala odpovede na moje otázky..

Basaaa

No...ja sa tych gumiciek obavam asi najviac,lebo take trosku nechutne mi pridu... Tie sa musia nosit potom pocas celej liecby?

Inac, dakujem za odpoved :)

beika

Ahoj Basaaa..
Nemáš sa čoho báť.. ja mám tiež už aj celkom dosť nad 18rokov a chalani to nebrali vôbec zle(teraz už strojček nemám).. práve naopak =) bozkávať sa s tým dá úplne v pohode, len zo začiatku trošku opatrnejšie.. nič príjemné, keď narazíš.. ublížiš sebe, keďže máš citlivé zuby aj druhej polovičke.. no potom si na to zvykneš a už Ti to vôbec nepríde.. teda ja som to nevnímala vôbec..

No a tie gumičky sa vyťahujú na jedlo..

Veľa šťastia =)

Basaaa

Ahojte !

Ja mam tiez podobny problem. Fixny strojcek mam mesiac,ale este som sa s nim nebozkavala, obavam sa aj reakcie chalanov. Ake to je? Nie je to dake neprijemne? A co si o strojcekoch chalani myslia ? Lebo predsa, mam uz viac ako 18 a myslim,ze strojceky nosia vacsinou mladsie baby.

A este jedna otazka, kedze mam predkus,moj zubar chce,aby som nosila gumicky,ktore spajaju vrchnu aj spodnu sanku. Da sa to dat dole napr. pri jedeni a pod? Ci sa to musi nosit na stalo?
Dakujem za odpovede.

Barboritta

ursulka...
neboj nič.. aj ja som mala strojček, a bozkavala som sa sním..:) nikto sa oto nestaral nejak extra... a skôr by som povedala že je to výhoda ako nevýhoda..=P
ved aj mna chalan podripoval že kedy si može poskrabkať jazyk..hehe..=D

rew

PEtra> ja mam asi dva tyzdne.. na jedenie som si zvykla asi za tyzden a pol.. zo zaciatku som mala cele usta dorezane, teraz je to v pohode :) ani zuby uz tam nebolia, ani sa nebojim zahryznut do rozka :) a na bozkavanie som si zvykla skor ako na jedenie :) je to ine ale nevidim v tom problem :) a mas o jednu vec v ustach viac s ktorou sa moze tvoj priatel hrat :)

Petraaaaaaaa

No , pošúvaj..alebo čítaj heh XD ...ja mam strojček od včera a tiež si kladiem tuto otazkui , ako sa budem bozkavat?
Všetci píšu , že je jedno či máš albo nemáš strojček...ja mam pocit , že to až tak jedno nieje , lebo mne sa so strojcekom neda ani riadne jesť , ako sa budem bozkavat...ak ma niekto radu piste..pls!!!

jajajaaaaj

ach, na strojceku absolutne nezalezi...
moj priatel si dal v 22. roku strojcek!! co je vcelku neskoro, ale nikdy to nelutoval.a bozkaval sa vzdy uzasne, so strojcekom aj bez,cize to absolutne neovplyvnuje kvalitu bozkavania.netreba mat z toho komplexy, ak ta partner bude mat skutocne rad, tak mu to urcite vadit nebude, tak ako mne;-)