Ahojte, nedávno som sa stretla s podobným problémom u môjho syna. Jedného dňa mi zo školy zavolali, aby som ho prevzala, pretože mu bolo veľmi zle a zvracal. Keď sme prišli domov, zistila som, že má aj horúčku a sťažoval sa na bolesť hrdla. V ten deň už nebola dostupná naša lekárka, pretože mala iba dopoludňajšie ordinácie. Myslela som si, že ide o bežné ochorenie, tak som mu zakúpila sirup a lieky na zmiernenie horúčky. Zaujímalo ma, aké ochorenie by to mohlo byť, a tak som sa snažila vyhľadať podľa príznakov informácie na internete. Našla som si však spoľahlivú webovú stránku zdravoteka.sk. Na začiatku som si myslela, že by to asi nemohol byť šarlach, no nedala mi to pokoj, a tak som to spomenula aj našej lekárke, keď sme ju navštívili na druhý deň. Urobila synovi potrebné vyšetrenia a odbery krvi a skutočne sa ukázalo, že trpel šarlachom. Napísala nám potrebný liečebný režim a upozornila ma, že je dôležité, aby bol malý doma, pretože ochorenie je nákazlivé. Okrem toho sa objavili vyrážky v oblasti brucha, ktoré sa rýchlo šírili. Neskôr sa koža na postihnutých miestach ošúpala. Som rada, že sme to už prekonali. Dúfam, že sa to u nás nezopakuje, ale v každom prípade už budem vedieť, ako konať, aj vďaka spomínanej webovej stránke. Ak má aj vaše dieťa podobné problémy, odporúčam vám ju preštudovať. Často si myslíme, že ide len o angínu alebo chrípku, tak ako som si aj ja pôvodne myslela. Prajem veľa zdravia.