ako presne sa prejavuje sarlach? co to je a su pri tom aj vyrazky? kde? a svrbia tie vyrazky?moj syncek vraj ma sarlach a berie aj ATB. ake mozu vzniknut komplikacie-lebo vraj je to nebezpecne! a aka je prevencia pre ostatnych clenov rodiny vratane deti. Vznika na sarlach trvala imunita ci nie-teda ak ho uz raz clovek prekona, moze ho este schytat? dakujem za odpovede
-----------------------
Šarlach www.zdravie.sk
Šarlach
no ja som mala sarlach pred 5 rokmi, uz ako dospela, zistili mi streptokoka po tom, co sa mi zapalilo hrdlo a na druhy den sa mi vyhadzal trup drobnymi vyrazkami. urcite clovek so sarlachom by mal byt izolovany, lebo je to infekcne ochorenie. mna neizolovali, bola som obklopena samymi dospelymi. u deti je ta imunita slabsia. aj mna sa pytali, ci som bola v kontakte s niekym so sarlachom. nebola, len s pani, ktorej deti mali sarlach. takze u nej sa neprejavilo, len prenasala. po ochoreni som musela byt v antibiotikovej clone, aby sa mi streptokok neusadil na srdci, v klboch a pod., az do casu, ked mi vybrali mandle. odvtedy mam klopi-klop,pokoj.