Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Tŕpnutie rúk a prstov!

RNG

oprava, cukry
Inac hlavne pre zeny, hormonalne problemu mozu narobit aj problemy s mineralmi(absorbcia/vylucovanie)
Takze od urciteho veku mnohe zeny by mali brat nejake potravinove doplnky na zlepsenie hormonalnych hladin aj ine, to definitivne pomaha proti urychlenemu starnutiu pocas a po prechode.To zahrnuje nielen osteoporozu, ale aj stratu svalovej hmoty, vraskavenie, stratu vlasov, stratu libida(sexualnej cinnosti) atd.

RNG

Schopnost travit a vytazit rozne materialy sa meni s vekom
Mladi ludia vedia vytazit aj vapnik z mliecnych produktov, kde je ho plno, starsi maju menej enzymov a nevedia ho vytazit. Kedze v mlieku si aj vukry aj rozne bielkoviny, ktore vytazit vedia aj starsi ciastocne a tieto sda v tele menia na kyseliny pri traveni, pre starsich casto mlieko odobera vapnik. Na dodanie mineralov bez odoberania je vhodnejsia teda zelenina.

[zruseny12]

Ja aj jem strukoviny,a ine veci.A beriem Vapnik,Horcik,Zinok.A este jednu davku Vapnik+rybi olej.Lea,ja tiez z niektorych clankoch som zmatena,lebo raz citam tak a raz citam tak.Ale,kazdy musi najlepsie vediet ako sa citi po urcitych doplnkoch...ja aj tak neberiem to len tak mam potvrdene,ze mam odvapnene kosti mierne.Ale budem sa aj pytat na Dezitometriu,alebo ako sa to vola...ja som citala,ze aj cokolada,kava nie je dobra,ze tiez odobera vapnik z krvneho riecista...je to velmi zlozite...kazdy musi vediet co mu pomaha...lebo kazdy sme iny.

RNG

Trpnutie prstov je casto priznak karpaloveho syndromu. Ja som si ho vyliecil natieranim DMSO, ktory uvolnil pritesny skrtiaci obal na nervoch na spodu dlane(v strede ,kde sa napaja na zapastie, tadial ide hlavny nervovy zvazok)

Ivka 1

Čím sme starší a hlavne staršie,telo si dokáže z mlieka a mliečných produktov zobrať čoraz menej a menej vápnika.Poprípade ho neukladá do kostí a zubov ale zavápňuje cievy.Na to,aby telo dokázalo správne spracovať vápnik musí mať aj dostatok nosičov,ktoré vápnik dopravia na správne miesto.Takže na správne spracovanie a zúžitkovanie vápnika potrebujeme ešte fosfór a horčík.
Osteoporóza postihuje hlavne ženy po 38 veku života,kedy sa začínajú čoraz menej a menej vylučovať hormóny estrogén a gestagén.Pomaly sa telo pripravuje na klimaktérium a organizmus dokáže čoraz horšie a horšie zúžitkovať vápnik,ktorý prijímame potravou. Je najvyšší čas na zahájenie užívanie zmesy minerálov v správnom a vyváženom zložení.

Ivka 1

Trpnutie rúk a prstov na rukách môže spôsobovať ako nedostatok magnézia,tak chrbtica ale môže ísť aj o syndróm karpálneho tunela. Ten hlavne postihuje ženy. Myslím,že by si si mala dať urobiť vyšetrenia na neurourológii alebo neurochirurgii.Poznám viac žien,ktoré to mali. Tvoje príznaky sú totožné.

lea

mariaa, niektore zdroje uvadzaju, ze mliecne vyrobky telo odvapnuju. neviem presne, tiez som z toho zmätena, ale je fakt, ze mnoho zien, co cely zivot pili mlieko, maju napriek tomu osteoporozu

[zruseny12]

ja som mala tiez ten problem trpli mi prsty konce prstou,najlepsie je ist na neurolog.a pytat sa na tetanicky test.A ine priznaky nemas.Ja mam 39za 3dni budem mat 40-dcat rokov a mne to zacalo pri tehotenstve s dcerou.Teraz je to celkom ok,mam malo vapnika takze uz rok beriem vacsiu davku a snazim sa jest mliecne vyrobky a vsetko co ma vapnik....myslim,ze mne sa to velmi zlepsilo,a uz mi tak netrpnu.Mala som aj take obdobie,ze mi normalne padalo vsetko z ruk a stracala som cit v prtoch.