niekedy mam pocit , ze ako nahle sa zmeni faza mesiaca na spln vsetko sa kazi ci uz v osobnom zivote v skole .....dokonca aj moj organizmus sa sprava upne zmätene ..niekedy normalne nemam chut zit nemozem spavat nechuti mi jest ..proste na nic ...co s tym robit ???ma s tym niekto nejake skusenosti alebo podobne pocity ?
vplyv splnu mesiaca na nas zivot
v poslednej dobe som si všimla, a keby len ja aj moja rodina, že ked je mesiac v splne som námesačná, neviem ako vy ale mna to docela vylakalo, zatial to bolo neškodné že som mala niečo na posteli a chcela som to dať dole, prípadne som blúdila po byte a podobne, ráno sme sa na tom vždy dobre zabavili ale čo ak urobím niečo horšie???
poliewocka, v akej knihe si to citala? alebo nejaka stranka na internete ? dakujem
keď je spln, kričím zo sna. ja o tom neviem, až keď ma zobudia, cítim ako mi búši srdce. raz som z toho nočného kričania bola dva týždne zachrípnutá. bývam námesačná. mykám kľučkou na dverách alebo na okne, preto máme retiazku aj na oknách, dverách, na balkóne. vždy ma niekto zobudí. no sama neviem čo by som urobila, keby sa mi podarilo okno otvoriť.
na akú operáciu ideš? nahoršie sú fázy mesiaca II. a IV. vtedy sa organizmus rozširuje a rany sa ťažko hoja. skus si pozhánať kalendár " Varíme v znamení mesiaca" su tam vysvetlenia ohladom aj starania sa o telo. Mne ten kalendar dosť pomáha.
Andrea uz si po operacii alebo si ju planujes? Den splnu je vraj pre operacie najhorsi, rany krvacaju silnejsie ako inokedy. Inak podla toho, co sa operuje, je vhodnejsie urcite obdobie. Napr. Mesiac v Blizencoch ovplyvnuje plecia, ramena a ruky. Operacie tychto casti by vraj nemali byt robene v tomto znameni. Ale vsetko co urobime v tomto case pre tieto casti tela je dvojnasobne ucinne./cit. z knihy Paunggerova, Poppe: Lieciva moc Luny/
Wendulka: aj ja to pozorujem, ze chodim castejsie na wc okolo novu, a nielen v noci.. Mimochodom, pozajtra je nov.
Uz moj stary otec vravieval,ze nechty sa maju strihavat iba v piatok po zapade slnka.My sme sa mu ako deti smiali odusu co to ten dedo rozprava.A teraz vidim ze je to naozaj tak ked si ich ostriham v piatok su uzasne pevne,krasne rastu no proste velky rozdiel.Takisto som si vsimla z vlastnej skusenosti (mam problem s castym mocenim v noci) ze ked mesiac pribera do splnu az po uplne zagulatenie,nechodim v noci vobec cikavat a ked je od splnu do ubudania mesiaca,cikavam aj 4x za noc.je to pravda uz to mam rokmi overene.
a dakujem moc za rady :)