niekedy mam pocit , ze ako nahle sa zmeni faza mesiaca na spln vsetko sa kazi ci uz v osobnom zivote v skole .....dokonca aj moj organizmus sa sprava upne zmätene ..niekedy normalne nemam chut zit nemozem spavat nechuti mi jest ..proste na nic ...co s tym robit ???ma s tym niekto nejake skusenosti alebo podobne pocity ?
vplyv splnu mesiaca na nas zivot
no myslim spln ma vplyv aj pocas denneho svetla proste vyzaruje cely cas energiu ci je den ci noc ..... v noci vacsinou to na mna nevplyva abo to nevnimam ....no jasne ked spim:)
Paunggerova,Poppe,tie knihy mam aj ja.Mesiac ma ohromnu silu,ved sposobuje priliv a odliv a rozne ine javy na Zemi.Ak by nebol Mesiac,civilizacia by zanikla.V specialnom lunarnom kalendari su popisane vhodne ukony na ten ktory den ako napr. sadenie,strihanie a umyvanie vlasov,pitie detoxikacnych napojov,velke upratovanie,kedy su ktore cviky najucinnejsie,citlivost organov a kopu uzitocnych veci.Stoji to za to.
Osobna skusenost?Mala som problemy so stiepajucimi sa nechtami.V knihe bolo pisane,ze nechty by sa mali upravovat v piatok.Odvtedy mam krasne nechty.Takisto aj vlasy.Strihane v dnoch leva a panny,nie ryb a raka.
Ale spln Mesiaca trva par hodin, tak preco by si mala problemy tyzden? Inak, vraj ludia narodeni v case splnu su na fazy Mesiaca citlivejsi /da sa to vypocitat, ci sa clovek narodil v splne, len okrem datumu treba poznat aj hodinu narodenia/. Ktosi sa tu pytal na knihu, je ich viac. Vyborni su autori Johanna Paunggerova, Thomas Poppe: Lieciva moc Luny, Luna nasepkava, Zahradnicime s Lunou, Cvicime s Lunou, a asi aj dalsie. Pomocou tychto knih mnohe okolo vplyvu Mesiaca pochopime a mozeme vyuzit v nas prospech. Nebojte sa pozriet na krasnu nocnu oblohu, hoci aj pri splne :o)
no nemam na mysli az take prehnane spravanie mam na m,ysli depky hadky proste krizu ..normalne sa uz bojim vyjst na ulicu a hlavne medzi ludi a svojich znamych ze co sa zase stane ..ako to mam zahnat ???lebo clovek si to moze obcas aj vsugerovat ako na to nemam mysliet a nesledovat kazdy mesiac kedy bude spln ...??som inac dost poverciva
ja poznam pripad mladeho muza, ktory pocas splnu vyskocil z okna, ani to nebolo hodnotene ako samovrazda, lebo vraj bol od malicka namesacny
no hej to je pravda s tymi zlymi vecami...to este aj na zvierata vplyva....od kedy som si zlomila ruku pocas splnu a suviselo to tiez so zvieratami pocas splnu som opatrnejsia....ai sa inac tomu neda predist len opatrnostou
mne nejde ani tak o tu nervozitu ale o tie zle veci ktore sa stavau a neviem ako tomu predchadzat ..co sa mamzavrie na ten tyzden doma a nevychadzat alebo ako????pozna niekto ludi na ktorych to vobec nevplyva
ja som na mesiac tiez velmi senzitivna....som viac podrazdena a vytocia ma aj malickosti a to bez toho aby som na to myslela...len ked si uz uvedomim ze som ako furia pozrem sa do kalendara a hned pochopim...no stava sa mi ze niekedy je nov pre mna este horsi ako spln....tiez to zalezi podla mna aj od znameni.Niektore reaguju viac ine menej...
preco beries Mesiac ako nepriatela? vravi sa, ze Mesiac je priatel zamilovanych, skus sa na to pozerat romanticky
no nieze by som bola rada ze je nastakych viacej ale som rada ze niesom sama ...ja sa naozaj snazim ronit niecopre seba proste nepresediet to doma v depkeale proste vzdy sa stane nieco neprijemne necakane .....su nejake sposoby ako zahnat jeho vplyv nejake knizky otom alebo tak nejak????