opačný problém-chcem pribrať

RNG

Cukor berie chut od jedla. Preto mamky davali detom cukriky az po zjedeni normalneho jedla
Pocit paly, ako som uz viackrat napisal je z peny v zaludku, ktora sa natlaci do hrdla.
Aby sa vytvorila pena musi byt v zaludku kvasenie. A to moze byt len vtedy, ked je v zaludku malo, opakujem, malo kyselin.
Ked je kyselin dost, zastavia proces kvasenia a peny sa nevytvaraju a nemozu tlacit do pazeraka
S malo kyselinami je nielen pala, ale aj zle travenie. Ked ste brali antiacidy, tak vam to este znizilo kyseliny a zhorsilo travenie. Nie div, ze ste podvyzivena. Za to mozete dakovat lekarovi, co vam antiacidy predpisal. Mimochodom 95% lekarov sa dopusta tej istej chyby. Palu spajaju s prebytkom kyselin,hoci opak je pravda.
Je sice pravda, ze pocit palenia antiacidy vyriesia na chvilu, ale pri dostatku kyselin v zaludku nie je pala=nie su peny, ktore vytvarajuce sa kvasne plyny tlacia do pazeraka.
To je typycky priklad na symptomaticku liecbu, potlacenie symptomov, nie adresovanie priciny za nimi.

jejke

A este otazocka:co ak mám prekyslený žalúdok a nechutenstvo? Antiacidá to to vyriešili dočasne, nemožno ich užívať nonstop....nie?

RNG

Zabudol som pripomenut, zinok podporuje nuch aj chut(teda cinnost cuchovych aj chutovych buniek) mozno to by ti pomohlo k jedeniu.
Ak mas problemy s travenim(pravidelne naduvanie) ber nejake enzymy s jedlom.
Bez enzymov a dostatku kyselin v zaludku budes podvyzivena aj pri dobrej balancovanej strave.

RNG

B-12 vo forme piluliek do zaludka je nanic.Zaludocne kyseliny ho znicia. Okrem ucinnych injekcii su tabletky pod jazyk(sublingual B- 12), tato liposomicka forma prestupuje sliznicou v ustach rovno do krvi.
Na ostatne B vitaminy je dobra narazova zmes stress-B, ktora obsahuje velke davky vitaminov B s pridavkom vitaminu C
Hladajte pod : doplnky,...

jejke

Vitamín B12: v injekcnej forme na predpis lekára,alebo voľne predajné tabletky ako doplnok stravy....
Aj Bkomplex pomôže a takisto kalorické ovocie banány, mango, hrozno...myslím že nemá zmysel sa napchávať mastnými a vyprážanými jedlami...stačí sa stravovat pravidelne,5xdenne, jesť v kľude a pomaly prežuť každé sústo...
držím palce...

elablue

zuzka :) ja mam tiez taku vahu a vysku a mne sa zda ze je to na mne dost vidiet ze vazim menej ako by som mala, ale neviem ako pribrat,maximum co som mala bolo 45 kil ale teraz som mala stresy zo skusok ta som schudla na 42 a neznam to pribrat spat.

enf

Zdravim Vás.Meriam 192 cm a mam 71 kg a 17 rokov,teda,som schopny za jeden den pribrat a naspät schudnut aj viac ako 3 kila!Takze sa to kolise tak medzi 69 az 73 kg.Mam problem s palenim zahy,mal som aj vredy na zaludku,doktor mi odporucil specialnu dietu na takom letaciku,skus to niekde zohnat,ak mas podobny problem mozno ti to pomoze,ja sice zmeny velmi nepocitujem,ale uz asi rok usilovne cvicim (aj ked mi nechce :)),pomaha,treba mat silnu volu,trpezlivost aj trosku stastia,prajem vela stastia v pribrati vsetkym ludom s timto problemom.Good luck :)

aisha156

aa ako nadavam na seba ze mam par kileciek naviac a chcem ich zhodit dolu cim najskor aby som trosku lepsie vyzerala ved to chce asi kazdy ale ako pozeram co tu pisete ze chcete pribrat a tak iny zas vravia ze jak vam je fajne ze nemozete pribrat ale taa asi to nieje az take super ked ste len take chudunke.Moja mamka je tiez chudenka tiez nemoze pribrat a ma stym tiez problemi.Nemoze si ani poriadne veci kupit na seba aby jej dobre sedeli len preto ze nemoze pribrat ako neze by som vas lutovala ale ta nech sa vam to podari aspon postupne pribrat aby ste boli aspon trosku spokojne.