skola-zly kolektiv, trapenie :-((((

Príspevok v téme: skola-zly kolektiv, trapenie :-((((
janka17

ahojte. som druhacka na strednej skole a fakt neviem co mam robit, ako sa spravat, ako tam mam vobec existovat:(( mam hrozny kolektiv v skole, kazdy ohovara kazdeho..mam tam jednu babu s ktorou som si dlho rozumela, s ktorou jedinou sa tam dalo normalne o vsetkom pokecat a dnes som zistila, ze ma zradila:-(( predomnou hovori nieco ine, a za chrbtom zase nieco ine..:-(( spoluziakovi povedala ze som strasne ticha a ze sa nechcem bavit s nikym inym len s nou.. :-(( a on tomu uveril a teraz si vsetci myslia ze nemam zaujem sa s nikym bavit.ale tak predsta nebudem sa bavit s niekym, kto mi nadava, rozkazuje mi a robi si so mna srandu..to fakt nie:.(( prosiim psychicky uz toto nemozem zvladnut..noci nemozem spat, co stale rozmyslam co zase v skole bude, z coho ma vysmeju,aku srandu si so mna spravia..:-( a este k tomu ked som stratila aj tu normalnu "kamaratku" .. proosiiim som zufala :-(((((((((( a je mi z toho strasne zle..

neboj

janka17, nie si jedina kto takymto utrpenim musi prejst/musel prejst.nie kadzy dokaze hned zapadnut, alebo su aj tichsi ludia , nie kazdy dokaze ohovarat a byt neuprimny.bohuzial ludia ako ty, casto trpia.hned ich povazuju za introvertov.ja som mala taky isty problem a nikdy som nemala ani silu sa branit, lebo som to v tom kolektive povazovala za zbytocne.mala som teda par kamosiek,ale viac menej som sa casto citila ako 5.kolo u voza, ked sa oni akoze zapajali do kolektivu. ta kamaratka, viem ako sa citis, sklamalo ta to a prekvapilo, necakala si to.mozno ona chce zapadnut medzi ostatnych preto je taka.mohla to byt len slaba chvilka, rozhovor so spoluziakom, mozno ta nechcela prezradit s umyslom ranit..verim ze sa urcite najde v kolektive nejaka spriaznena dusa , mozno z vedlajsej triedy?verim,ze sa ti podari njast cestu k ostatnym spoluziackam.

flower

ahoj janka. viem ake to musi byt pre teba tazke, ale skus sa nad to trosku povzniest. ludia okolo nas vedia byt velakrat neprijemni, ale my sa musime snazit prekonavat aj taketo prekazky. velakrat sa stretnes s ludmi, ktori ti nepadnu do oka, nie s kazdym sa da vychadzat za dobre. je dolezite, aby si bola sama sebou. na vsetkych sa snaz usmievat, aj ked pomedzi zuby, ale snaz sa. ich bude "zrat" ten tvoj usmev. je spravne, ze ty nie si ako ostatne, ktore sa ostatnym vtieraju, len aby boli s kazdym kamaratom. ty si jednoducho sama sebou a nemusis sa nikomu vnucovat. najdi si nieco co ta bavi, skus sa upnut na nieco co ti robi radost a sem-tam prehod s niekym slovo. casom pride to, ze ostatni zacnu chodit za tebou a nebudes musiet ty ich prosit o rozhovor. a ked uvidis, ze ta niekto ohovara, len sa pousmej, nahod na neho usmev, to pomaha. teba predsa nerozhadzu nejake "trapne" recicky tvojich spoluziakov. usmievaj sa, kasli na nich a bud sama sebou:)

zonula

ahoj janka,aj u nas na gympli v malom meste to v triede takto nejako fungovalo,ti malomestski obmedzenci nedokazali tolerovat inakost a tych,co sa snazili nieco zaujimave,hoci neobvykle urobit ohovarali a za chrbtom vysmiali.tiez som rada,ze uz som vypadla z toho kolektivu a odisla prec na VS,kde si sama viac-menej vyberas,s kym budes a veru je to sloboda!!!tak sa skus sustredit na tie vysledky v skole,ako ti tu radia baby,aby sa ti splnili tvoje plany.a co sa tyka toho vydrzania v skole,preco sa vlastne z teba smeju?a to su tam len taki spoluziaci,co si robia srandu z teba bud otvorene alebo ako ta exkamoska za chrbtom?respektive-maju poznamky priamo na teba,typu "hej zase si sa biflila"alebo skor sa iba domnievas,ze si to povedia? z nikoho ineho ineho si nevsimaju a nikto iny sa v triede neuci?vsetci su nasmerovani proti tebe?,neda sa tam najst nikto,s kym sa da bavit a kto nie je falosny?to sa mi nechce verit.u nas bolo v mode prilis sa nechvalit,kolko sa kto ucil,ale bolo vidno,ze sa pripravovali.skus nad tym porozmyslat,ci sa to neda brat trosku viac s nadhladom a nebrat to tak vazne...a mozno si ta vsimaju,lebo dobre vyzeras a chcu sa ti nejako prihovorit a chalanom sa lubis a baby zavidia a chcu ta zhodit:)))

tanja27

ahoj janka.Ja budem stručná.Takéto čosi som prežívala na základnej škole.A vieš kto mi velmi pomohol?Psycholog.Skús vyhľadať takúto pomoc a uvidíš,že sa určite všetko k lepšiemu obráti.Nevieš si predstaviť ako to pomôže.

mirka283

ja som na tom podobne ako janka.. ale našťastie ja už som v 4.ročníku a tento rok z tej školy konečne odídem.. nikdy som sa s mojimi spolužiakmi nevedela baviť, oni sa so mnou vôbec nerozprávajú, myslia si že som tichá ale to nie je pravda. neviem či je chyba vo mne alebo v nich.. veľmi ma to mrzí že som celé 4 roky strávila sama, mimo... ale už to nezmením a teraz už by ani nemalo zmysel sa s nimi zbližovať. veď za pár mesiacov z tej školy konečne odchádzam. takže už to nejako prežijem, snažím sa nič si s nich nerobiť. a som rada že nie som ako oni. treba byť sama sebou, ja sa nebudem hrať na niečo čo nie som. mám iné záľuby ako oni. a ty si z tvojich spolužiakov nič nerob a ak sa ti vysmievajú že sa učíš tak tým len dokazujú akí sú sprostí, a závidia ti že ty si múdra a že v živote dosiahneš viac ako oni. tak na nich nemysli.

veronika

skusim dat este jednu radu: proste sa uvolni a nechod so strachom do skoly, ber to do pohody...proste si taka aka si...a to neznamena, ze ta musi kazdy milovat a chciet sa s tebou kamaratit...chapes??? ani aj som nemala s achut kamaratit, toboz bavit so vstekymi... aj ja som ohovarala, robili to vsetci, a viem, ako to boli, same hadky...o tom je stredoskolsky zivot, same skupinky, furt s ato menilo...jedna parta sa rozpadla...druha vznikla...niekedy sa clovek snazi silou mocou zapadnut...ale to nie je dobre...proste bud sama sebou, ked ta bavi ucit sa uc sa, a dolezite je naucit sa vediet si robit srandu aj zo seba, moc sa neurazat a mat skor na haku...obcas z aniekym chod prehod par slov...akoz elen tak...aby s anepovedalo, ze si utiahnuta a hotovo, pred nikym sa neuzatvaraj a komu si sympaticka...tak ten sa prihovori aj sam...hlavne nikomu nevtiraj...podla mna total flegmatici to maju na strednej najlahsie...aaaaaaacj jaj, kiez by bol som bola ja, ja som bola ale precitlivena, a tiez som si toho uzila...mala som aj kamosov aj nepriatelov, al ejedno viem, vedela som zabavit triedu, ja som bola dost temperamentna, poblaznena, a spontanne co na mysli to na jazyku, povedala som vzdy co som si myselela, aj ke dto bolelo...dnes viem, ze som sa mohla aj krotit...aj dnes som sice taka..ale obcas si hryznem do jazyka :))

veronika

este nieco: hej moze sa ti to zdat velmi tazke, si ich nevsimat, ale vies, ja uz vravim zo svojich skusenosti...dokelu pripadam si uz ako nejaka stara korytnacka :))...ale vazne :)...vies, clovek po strednej uz akosi dospeje, zacne premyslat inak...presne ako tu nejaka holka spominala, kontakty zo strednej su minimalne, skor kamosi zo zakladkya vysky..a ..odbocila som od toho co som chcela povedat, to ze..clovek 16-tich, 17tich rokoch vnima svet este inak, nevie, co je dolezite, co si ma pripustat a co nie k srdcu...takze svet okolo teba sa spaja len so skolou a spoluziakmi...a nemas aj inyc kamaratov mimo skoly? by ti pomohlo sa vybijat zo zazitkov zo skoly aspon pokecom s inymi ludmi...a snimi travit volny cas...a v skole by ti to bolo potom na haku..lebo by si mala aspon nejakych kamaratov a nebolo by ti tak luto...a necitila by si sa tak sama v tej skole cez den..

truskawka

ver nam, pozri tu sme stare kozy, ja 23, veronika 24.. :DDD chapem, ze sa citis, ze to nedokazes..drzim ti velmi prsty..prave preto,lebo som to zazila aj ja.. a naozaj, v skole si kvoli sebe, ako povedala veronika..rob vsetko pre SEBA...aby si sa TY citila najlepsie..neviem ako inak ti dodat silu..drz sa

janka17

veronika: dufam ze to bude aj u mna take..:.(( bodaj by..:-(( ale este to neskoncilo..neizolujem sa od nich..ale oni ani nemaju nejaky zaujem so mnou kecat..lebo napr. aj ti chalani maju najradsej take baby, ktore sa im tam sprtaju, stale za nimi doliezaju..to im vyhovuje..a ked ja som taka neni tak uz som nieco ine..a zase su taki spoluziaci, ktori mi stale nieco hovoria a ktori si robia len srandu a vysmiat by ma chceli napr. za to, ze sa ucim..