medicina

Príspevok v téme: medicina
solly

ahojte,
nie je niekto z vas medik? Zisko by sa nejake to info. Aj ja rozmyslam o medicine no neviem sa rozhodnut. Viem ze to nie je ziadna hracka. Jedni su za, ini su proti, a preto by ma zaujimal nazor nejakých kompotentných - co a ako to bezi, ci je to zvladnutelne a ci to stoji za to. viem ze sa tam nadriete ako kone a uprimne vas obdivujem. Ak sa tu niekto taky najde, prosim zareagujte!
DAKUJEM!

iwetusik

ahojte ja som sa chcela spytat tych co su uz na lekarskej fakulte ci je mozne sa tam dostat aj ked na SŠ ste nemali biologiu a chemiu...ci sa to dá doucit..alebo ani nie?

reta

solly, ja nepatrim k tym co oblubuju sedenie nad knihami, v podstate mi moc neverili, ze mam na taku skolu, tak to ma tak trosku vyprovokovalo. ja som povodne chcela ist skor na farmaciu.ked ma prijali na medinu, vedela som , ze to je sanca aka sa uz nemusi zopakovat a som rada ako som si vybrala. Latincina bola moja uplne prva skuska, tak som patricne bala..ale teraz viem ze latina patri k tym najjednoduchsim:)a biofyzika podobne...anglinu som mala len v 1. rocniku.hlavne tu skolu netreba brat strasne vazne, treba aj trochu zit a nesnazit sa vediet uplne vsetko, lebo to je potom o nervy...
marianka, viem ze sukromnici dobre zarabaju...ale to musim mat najprv atestaciu( teda mozno u zubarov nie,to naozaj neviem)..a potom budem mat skoro 30rokov, to by sa aj dake babo hodilo...ale pohoda, ved keby to bolo naozaj tak strasne zle , asi by to potom nikto nerobil...aspon tymto sa utesujem:)

Marianka

RETA, pokial sa ti podari otvorit si sukromnu ambulanciu, tak problem nebudes mat s tym, aby si vyzila. si zober takych sukromnych zubarov... ti zarabaju tak, ze uz nevedia, co s peniazmi. a u niektori vseobecni lekari to iste... ale i tak... v Nemecku ci Rakusku, alebo Cesku sa lekarom dari i tak lepsie nez tu.

traperka

ja som tiez chcela ist na medicinu. asi od druheho rocnika na gymnaziu som o tom snivala a nakoniec som sa rozhodla pre farmaciu. a zatial som rozhodntie neolutovala

solly

Ahoj reta,
ani si nevies predstavit, ako sa to dobre cita! Makala si asi teda fakt v kuse, ci si si to nechavala na skuskove?, ale tipujem ze asi nie!
ide mi o to, ze ci si stihala popri studiu aj zit!
A co ta latincina a fyzika??? A ako je to s jazykmi na medicine?
A ako si vedela, ze to je pre teba to prave? uvazovala si aj o niecom inom?
prajem ti veeeeela stastia!

poliewoocka

Na medicinu by som chcela ist aj ja.Idem maturovat na rok z bio,chem a mam seminare aj z fyz.Moj sen je stat sa plastickou chirurgickou.Mam vsak mierne obavy z tak dlheho a narocneho studia - a co ak nenajdem uplatnenie?Ktora skola je najvyhodnejsia?Vsetko ma svoje za aj proti a kazdy chce zarabat slusne a mat sa dobre...:/ Medicina ma bavi,ucenie mi nerobi problem(zvladam jedno z najtazsich gymnazii bez problemov)a taktiez estetika...
Prida este niekto svoj nazor?

reta

solly, ja studujem v ba vseobecne lekarstvo, chori budu to je pravda..ale s tym platom sa moc vyzit neda..velka zodpovednost a velmi zle ohodnotena...a dakujem za obdiv, je pravda, ze je hlavne casovo narocnejsia VS ale da sa celkom v pohode...:)

lea

aj moj byvaly frajer studoval medicinu a napodiv aj vystudoval a ani sa moc neucil, skor tak narazovo pred skuskami. len raz opakoval kvoli biochemii. ale on bol samoplatca, zahranicny student v BA.

solly

Kočky, a kde studujete?
reta, a preco si maslis ze lekar na slovensku nema buducnost? Ved chori su a budu, ci hovoris o ohodnoteni?
Au nas specializaciu?(ale teda brutalne ta obdivujem...)