ahojte,
nie je niekto z vas medik? Zisko by sa nejake to info. Aj ja rozmyslam o medicine no neviem sa rozhodnut. Viem ze to nie je ziadna hracka. Jedni su za, ini su proti, a preto by ma zaujimal nazor nejakých kompotentných - co a ako to bezi, ci je to zvladnutelne a ci to stoji za to. viem ze sa tam nadriete ako kone a uprimne vas obdivujem. Ak sa tu niekto taky najde, prosim zareagujte!
DAKUJEM!
medicina
a co tAK vyskusat farmaciu? je to velmi podobny odbor
ahoj werča.ja chodím na lf v košiciach skončila som tretí ročník a poviem ti je to riadna makačka...úroveň školy je myslím si veľmi dobrá a skúšky tomu zodpovedajú nadmieru..už len prvý ročník hrôza biofyzika 300otázok!!! od strednej fyziky až po naozajstnú biofyzu a ver mi počula som že na iných lf to takto nemajú..aj iné skúšky sú také napr. anatomia 300 fyziola220 atd.patola 200 patfyza200...proste učiť sa učiťsa učiť sa..viem že košice nemajú také zvučné meno ako napr. UK alebo karlovka ale poviem ti namakáš sa tu riadne. je to na tebe bud si vyberieš školu blízko domu alebo podľa jej renomé..anie je to tak že čím lepšie meno má škola tak to znamená že tam je štúdium ťažšie..
polievocka, pocula si uz niekedy o niecom ako je google? .. najvyssi cas naucit sa vyuzivat, na VS sa ti to zide ... mrkni tuto mas zoznam ceskych skol, najdes, co hladas diplomovka.sme.sk
A v Cesku?
alebo na PriFU-ku mozes ist skusit genetiku... ale najprv ides prve 2 roky vseobecne, az 3 si vyberas na kt. fakulte si robis Bc, co nie je zaruka, ye tam budes aj na magisterskom pokracovat... ale mam pocit, ze v cechach to funguje trosku inak..
A co genetika? Kde by sa dala studovat?
caute, ja som tiez chcela na medinum, ale nakniec som si vybrala biolu, lebo mi to pripadalo lahsie, ale prvy rocnik urcite lahsi nebol.. mam sesterku na medine, ona popri studiu stiha vsetko mozne, ale cez skuskove maka ako fredka.. skolu mavala 2-3 dni do tyzdna, na prednasky nechodila, kedez si to clovek aj tak musi nastudovat sam, ale nekedy aj lutovala, ze na niektore nechodila, tak si vzdy treba asi oskusat, kde to stoji za to odsedenie...werca, v cechach maju lepsie vybavenie a omnoho lepsi pristum k studentom ako u nas, a vo viendi mas studium na urovni, ale neuveritelna brutalita, a este si za to platis...
ja som tiez povodne chceal medinu preto, ze som mala pocit, ze lakari nezarabaju tak zle, ale medzicasom som nadobudla skor opacny ... kym nemate atestacie, ste vpodstate nikto, robite za par tisic 12-13, no na to, ako ste sa na tej skole nadreli, na zaplakanie, po tom, si urobite atestacie, dajme tomu, ze si aj otvorite vlastnu ambulanciu, ale nastanu dalsie problemy s nasimi poistovnami, ktore ponukaju velmi "vyhodne zmluvy"... mam v rodine lekara, co ked si zakladal vlastnu ambulanciu, zo zaciatku mohol v polke mesiaca zatvorit ambulanciu, lebo precerpal limity, tak zvysok mesiaca robil zadara.. takto za par mesiacov prerobil pol miliona..takych prikladov by sa naslo aj viac... ale0 sukromnyci sa maju skvele vsakze? .. nie vzdy je vsetko take idealne ako sa v mladom veku zda..treba si to dobre rozmysliet...
cawte. a kde su podla was najlepsie vs alebo fakulty na medicinu??? ( slovenska o zahranicie ) diki :)
iwetusik, myslim, ze sanca, aby si sa tam dostala je. Je ale otazne, ci si schopna sa naucit 3000 otazok. Na to, aby si sa ich mohla naucit, im treba aj dost ze rozumiet, pretoze v nich su take veci, ktore sa neucia ani na gymnaziach. Preto je dobre este k tomu chodit pred skuskami aj na doucka. Hlavne z chemie. Biologia sa da naucit naspamat.
No a ci stiham aj ine veci? Clovek si to musi vediet vsetko zatriedit, pretoze je toho dost vela a aj v skole pobudnes dlhsie ako napriklad ludia na managemente. Ti idu do skoly 3x za tyzden a my kazdy den, teda ak si poctivy a chodis aj na prednasky. Jeden den mam skolu 10 hodin v kuse a ked je na druhy den este aj pisomka, tak to je dost na pecko. Ale zas to su take narazove obdobia. Ked su pisomky a testy, tak je dobre nad tym sediet, ale zase da sa aj zit a mat aj brigady. Len bohuzial v obmedzenejsej forme ako na inych skolach. Ale medicina je poslanie a v prvom rade treba mat chut a motivaciu a v tazsich obdobiach aj podporu priatelov, ktori dodaju energy.