Ahojte moja najlepsia kamaratka sa traz vratila z psychiatrickej klinike nechce o tom hovorit ale ma diagnozu schizofrenia. Chcem jej nejako pomoct ale neviem ako - stale je unavena vela spi berie vela liekov a hlavne je este v ambulantnej liecbe. Precitala som si na internete vela veci o tejto chorobe - priznaky ako zistit priznaky - prognozu a ine veci ale nikden ie je napisane ako sa k takemuto cloveku spravat ked to ma a ked ho to postihne a vy ste mu dost blizky aby ste mu neublizili mozete mi niekto poradit mate nejake skusenosti?
vdaka
Ilonka
Schizofrénia
washita aj ja by som povedala ze co si napísala je od veci, akoby si nemala ani najmensie poznatky čo je schizofrenia
schizophrenia je moj oblubeny album od sepultury :))
Milá ilonka, jednaj so svojou kamarátkou priateľsky tak, ako si s ňou jednala doteraz, daj jej najavo, že sa s ňou kamarátiš napriek diagnóze a predovšetkým neodsudzuj ju. Je to choroba ako každá iná, len sa s ňou treba naučiť žiť. Ja ju mám od 14 rokoch teraz mám 22. Veľa som si kvôli nej vytrpela, ale teraz je to lepšie. A ešte niečo: buď trpezlivá poslucháčka, teda snaž sa jú vypočuť. Nech jej čím skôr bude lepšie. To, čo som kvôli tejto chorobe zažila ja, neprajem ani najväčšiemu nepraiteľovi.
washita, tak toto je prispevok za vsetky drobne. Ty asi vela skusenosti so schizofreniou nemas, co? Ked tomu nerozumies, radsej nepis...
Mám susedku schizofreničku, berie lieky už roky, ale teraz má zas agresívne obdobie a neustále sa mi fyzicky vyhráža a hrubo mi nadáva. Čo mám robiť?