ako ste sa prosim vas naucili plavat? mam 20 rokov, pokusala som sa o to 5x asi a nenaucila som sa. ja sa totiz dost bojim, ale plavanie by mi aj pre moje zdravotne problemy pomohlo. trosku sice viem plavat na chrbte, ale len pri stene bazena. raz sa stalo, ze som sa takmer utopila. co mam robit? chcela by som sa raz naucit, ale bojim sa, ze mozem dostat krc, utopim sa alebo co. co mam spravit? chcela by som vediet plavat.
Plavanie
Pozerám,že článok je starší a tak už Janka iste plávať vieš.Ja som sa naučila plávať na plaveckom a mam na to výborné spomienky. Je to úžasný pocit plávať a odporúčam to každému. Tiež som sa veľmi vody bála aj hambila...je dobré začať v bazéne,kde dočiahneš,aby bola istota.Chyť sa kraja oboma rukami a dýchaj do vody.Keď to zvládneš ľahni si na vodu. Až keď to vieš zober plávaciu dosku,nadýchni sa,odraz a splývaj koľko vydržíš pod vodou. Potom pridaj nohy a nádychy s doskou. Preplávaš celý bazén. A až nakoniec ruky.Veľká vďaka mojej učiteľke TV,ktorá nás mala ako neplavcov a tiež môjmu ockovi,s ktorým som doma teoreticky preberala pokroky.Radil mi kedy je najlepšie sa nadýchnuť,v akej úrovni mám mať ruky,ako to všetko zosúladiť a pod. To som potom uplatňovala na druhý deň.Alebo som počula,kúp plávaciu vestu,keď vieš ako tak plávať postupne sfukuj,až ju nepotrebuješ.Mama sa naučila plávať,keď mala 54 rokov :-)
Mna sa otec snazil naucit plavat asi od styroch rokov, presiel som 3 plavecke a naucil som sa len splyvat. Proste mi to neslo. Az ked som mal asi 14-15 s kamaratmi som chodil k jazeru a zrazu to prislo. Neviem plavat dokonale ale nad hladinou sa udrzim a to som asi nejaky zvlastny typ cloveka, lebo na plavarni som skusal ci sa udrzim bez pohnutia na vode a aj pri plnom nadychu padam ku dnu ako sekera bez poriska... Proste treba to len skusat a skusat a ono to pride...
mna nasi naucili plavat uz ako 6 rocnu,teda oco.mama tak isto ako cela jej rodina plavat nevie.s nastupom do skoly sme uz v 3 rocniku s bratom plavat vedeli.treba prekonat strach,neviem ci este existuju na plavarniach take dosky,s ktorymi sa nepotopis,treba mat niekoho zodpovedneho so sebou,a skusat,skusat skusat.tak sa clovek nauci!len treba vydrzat a nevzdavat sa hned na 1 krat.
Dobrý deň,ja takisto plávať neviem a mám tiež 20 rokov. Rodičia ma plávať nenaučili, keďže to ani oni sami nevedia, chodila som ako malá na plavecké kurzy, ale z tých som chodila s plačom domov :). Chcela by som sa naučiť plávať, ale mám panický strach z vody. Aj si niekedy poviem, že "tak idem na to", ale už akonáhle vstúpim do tej vody tak ma prepadne stres a strach. Môj priateľ ani nevie, že neviem dobre plávať, pretože aj keď sa ideme kúpať, tak plávam, ale to len preto, že sa bojím potopiť :D, tak robím všetko preto, aby som sa nedala pod tú vodu, aby som sa jej nenapila, aby som ju nemala na tvári alebo v ušiach. Viem, možno je to pre niekoho komické, ale pre mňa je to hrozné. Chcela by som plávať tak, aby som bola uvoľnená a nebola v strese akonáhle vodu zbadám.
ahoj. a z kade to vlastne si? ja akurat ucim plavat kamarata ten ma tiez cez 20, osobne som si vzdy myslel ze plavanie je velmi jednoduhe kedze plavam od malicka a kedze som predtym hraval aj vodne polo tak mi to celkom ide, no ked som ho ucil zistil som ze to asi nieje take jednoduche ako sa mi zdalo, no tak ci tak je to mozne sa naucit.....to ze clovek ktory plavat nevie sa boji ponorit a proste utopenia je uplne normalne....v prvom rade sa clovek musi naucit splivat na hladine aby zistil ze sa nepotopi...najlepsie s okuliarmi aby sa mu to aj pacilo a tak (veci ktore nas bavia, alebo zaujmu sa ucime rychlejsie a lahsie) dalej je potreba naucit sa spravne dychat, pretoze ludia ktory neplavu niesu zvyknuty sa na plno nadychovat a udrziavat vzduch v plucach.....pokial je clovek nadychnuty tak neexistuje ze by sa samovolne ponoril hlbsie ako par centimetrov pod hladinu....skusal som to velmi vela krat :) a pokial by niekto chcel len tak padnut ku dnu musi takmer uplne vydychnut vzduch z pluc a to sa za normalnych okolnosti pri uceni urcite nestane.....su to jednoduche veci, ale ako vravi moj otec, plavanie a naucenie sa plavat nieje ani tak o technike, ale o psychike.....clovek proste musi prekonat strach a zapriet sa.....pokial sa ucim plavat a som v plitkej vode este k tomu s niekym v doprovode co ma strazi tak neexisuje ze sa clovek utopi! ak budete chciet este v niecom poradit tak djjonny@zoznam.sk (tuna to nesledujem vobec). prajem pekny den. Cabi
nuz teda neviem neviem. 2 x by som to nepovedal, ak najdem nieco na o tom na nete dam to sem ;)
a to ze sa clovek utopi...neznamena ze nevie plavat...ja som sa tiez raz skoro utopil...a to som dost dobry plavec :DD
nesuhlasim...plavat vie naozaj kazdy clovek...a je to vrodeny instinkt...vyskusaj to...ja netvrdim..ze musis hned plavat prsia...alebo znak....ale na psika...vie plavat kazdy...len treba prekonat ten strach :)
bingham : kazdy clovek nevie plavat. Plavanie nieje u cloveka vrodeny instinkt ako napr. u psov, clovek sa to musi naucit. (inac by sa utopil len malo kto ;) )
system...kazdy clovek vie plavat...to sa ani nemusis ucit....chod do bazena...do malej vody...a skus...uvidis ze to pojde :)
ked sa budes bat...ta zober koleso... :P