Dá sa pomôcť gamblerovi? Už x-ty krát

Brumo21

Potrebujem pomoc neviete mi niekto poradit stale ked mam peniaze pri sebe alebo doma alebo na učte tak idem do herne a tam nahadzem stovky eur a ked vyhram tak tam o5 všetko nahadzem chcem stym prestat no neviem ako pomožte prosim

elena111

aj moja sestra bola vydatá za gamblera. A to ako vyzerá dnes je hrôza čistá smrt.Všetci sme jej hovorili nech sa rozvedie ale ona nie stále ho zachraňovala a ľutovala a ako dopadla dnes? Spláca za idiota dlhy pretože ochorel a nepracuje -teraz ked treba pomôcť jej pre ňu tu on nieje. Od takých ľudí treba utekať čo najdalej pretože taký partneri zruinujú celé svoje rodiny zadĺžia a zničia. Nechápem že sa niekto musí ventilovať na automaatoch ked ma problémy neuvedomuje si že sa tým zakopáva ešte hlbšie a hlbšie do pekla.

katalan

Zdravim cital som vsetky vase prispevky sam gamblujem ani neviem ako som do toho spadol no stalo sa.Vela je to aj o tom v akej spolocnosti sa hrac pohybuje.Kazdy jeden hrac sa taji ano uz si aj ja zacinam hovorit ze je to choroba.Chcem sa z toho dostat len viem ze ak to niekomu poviem ako som si tym posral zivot tak ma kazdy bude odsudzovat.Sportujem bavi ma fitness no neda sa robit aj jedno aj druhe psychicky ma to nici.Aky je vas nazor co by ste mi poradili?

liečba

Ja tiež poznám jedného, čo bral drogy celé detstvo, tuším od 12 do 19 rokov, bol na kopec liečeniach, teraz má 21, drogy neberie, má manželku, kamarátov, prácu a žije, ako všetci ostatní. Prečo by takýto človek nemal dostať šancu? Či je to drogista, alkoholik, alebo gambler? Ide o to, ako sa k tomu človek postaví, či všetkých odsúdite len za toto, že to robia, a otočíte sa im chrbtom? Sú to ľudia, ako každí iní, vám sa to môže tiež stať, ani neviete ako, ja som si tiež veľa vecí nemyslel a nečakal, prešiel mesiac, dva a všetko sa otočilo naruby. Ja by som dal každému človeku šancu, čo sa chce z toho naozaj dostať, nech ide o akúkoľvek závislosť. Samozrejme, keď ten človek likviduje všetko naokolo a nechce pomoc, tak je jasné, že je zbytočné si s ním zničiť život, ale všetci, čo chcú z toho von, by mali dostať šancu, či od kamarátov, manželky, detí, nik by sa im nemal otáčať chrbtom.

Určite sa dá pomôcť, len niektorí sú do toho strašne zažratý a nechcú si priznať, aký je ten problém vážny.

Peter0000

Poznám jedného chlapíka, ktorý tiež bol závislý, ale na drogách.
Nakoniec sa dostal do basy. Tam si uvedomil, že nechce robiť druhým šlapku, tak chcel čo najskôr zmocnieť. Začal zbierať informácie od spoluväzňov, aby si čo najrýchlejšie vybudoval silu. Každý deň trénoval. Po roku bol medzi najlepšími.
Našiel si novú "drogu". Cvičenie. Teraz už je vonku a má okolo 60r. a stále cvičí. Závislosť je najlepšie niečím nahradiť, niečím čo je produktívne a nie deštruktívne.

kamila193

Nieje nič horšie ako mať partnera gamblera. Hovorím z vlastnej skúsenosti a to bolo dôvodom pre môj rozvod po 4 mesiacoch.Krátky čas po svadbe nám totiž doma začali ,,miznúť ,,peniaze,zlato, striebro šperky a všetko cenné ešte na návšteve u našich zmizla aj zlatá retiazka mojej mami.Môj pán manžel hral ako o dušu minul a zobral bez mojho vedomia mojich 1500 eur ktoré som mala odložené ako rezervu keby sa niečo stane. Baby preboha nebudte sprosté ako ja a ked ešte len chodíte rozídte sa! nečakajte kým vás chlap zruinuje! Pretože on sa nikdy a nikdy nezmení. Fakt nepochopím že žena ostane vo vzťahu s takým mužom a ešte s ním má aj deti. Neverte na lásku láska je slepá pretože zamilovať sa môžete aj do kurevníka,alkoholika,feťáka a podobne. Nestojí to zato aby ste si načisto skazili život. Nedokážem si predstaviť že by som odpustila svojmu mužovi nechala sa ním úprosiť bola s ním dodnes a nedajbože že by sme mali deti. Nebudte hlúpe baby a ak máte možnost okamžite berte nohy na plecia od takých mužov.

denisaf.

barbie nie nedá sa pomoct jedine ten človek sám musí spadnúť na hubu a na dno aby pochopil nikdy takému človeku nepomáhaj a odstráň takého zo svojho života pretože stiahne aj teba na dno.

b.e.z.n.á.d.e.j.

Dobrý deň. Mám 38 rokov. Som 16 rokov vydatá za gembléra, hoci keby videl čo píšem tak by ma isto prerazil, pretože to nie je pravda.Aby toho nebolo málo je ešte aj alkoholik, ale samozrejme ani to nie je pravda, pretože ak vraj chce tak dokáže nepiť. Ale za tých 16 rokov sa mu asi akosi nechcelo. Akonáhle prekročí prah nášho bytu tak už sa doň triezvy nevráti.Pracuje v zahraničí takže počas roka sa vracia domov iba na turnusy, ale aj to stojí za to. Stáva sa že príde domov na víkend, ale mne s deťmi to pripadá že prišiel nám iba ukázať svoju opicu a to ako sa dajú rýchlo stroviť peniaze. Najhoršie sú sviatky Vianočné, vtedy je doma aj 2-3 mesiace. Stroví cca 500-600€. Keď je doma tak nedostáva vyplatu, alebo keď mu aj šéf nejaké peniaze pošle potom mu ich cez rok strhne z platu. Takže vlasne celý rok sa len predierame. A popri tom keby neprepil a nepre-gembloval peniaze mali by sme všetko. Ja pracujem a nemíňam na seba absolútne nič, mám 2 deti 15 a 16 ročné tak ak je to možné kúpim iba im. Snažím sa aby čo najmenej trpeli tým že akého majú otca.Často rozmýšlam nad rozvodom ale máme úver na byt plus nejaké pôžičky a akokolvek rátam po rozvode by som nevižila z môjho platu, keby som musela platiť polovicu tých úverov a popritom živiť dve deti. Je hrozné že človeku nemá kto pomôcť. Modlím sa každý deň aby sa môj muž zmenil, modlím sa vlastne stále, každú volnú chvílu trávim modlením sa za to aby prestal piť a gemblovať. Keby som zarábala aspon tolko aby som dokázala sama pokryť mesačné výdavky hned by som sa rozviedla. Ale v regione v akom žijeme to nie je možné. Mám známe ktoré sa rozviedli ale skoro všetky sa obrátili na rodičov alebo už mali nového partnera, ale to ja nechcem. Ani neviem či si to tu niekto prečíta len som mala potrebu niekde to napísať. AJA

x.miss222222

tak čo vam poviem, toto čo tu píše lost su somariny, matematika s tym naozaj nič nema. napisem svoj pribeh, a sami uvidiet. rekcie mi piste na email, nechodievam tu. takze... moj otec je už dlhe roky gamblerom...teta sa snažila pomáhať mu, dokonca jej odovzdal aj občiansky a kreditku- aby si nemohol brať pôžičky a aby nemal priamy pristup k peniazom- lenže vždy to vydržalo max.pol roka,kedy nehral- potom nabehol k nej a bol agresivny a uražal ju, zobral si občiansky aj kreditku, narobil kopec dlhov, a potom sa zase priplazil a prosil o pomoc...takto sa to vlieklo niekoľko rokov. Liečenie samozrejme odmieta, vraj on chorý nie je- až na to že je zadlžený až po uši, dokonca založil v banke aj byt, o ktorý skoro prišiel mimochodom. Teta mu dala všetko čo mohla, pomáhala mu finančne, varila mu, platila za neho dlhy, naozaj sa snažila. Ale takto sa do nekonečna žiť predsa nedá. Vy tu píšete- neobrátiť sa chrbtom, lenže bohužiaľ niekedy nie je iná možnosť. Gamblerovi je jedno, že jeho rodina nebude mať čo jesť a kde byvať-hlavne že on si zahrá. Teraz je to asi tak, že si zase zobral občiansky, a nemá v sebe ani toľko hanby zavolať mne a pýtať odo mňa peniaze- pritom ja študujem, a popri škole brigádujem, ale naozaj nemám toľko peňazí aby som splácala dlhy za otca, ktorý mi za celý život nedal nič, pretože vždy všetko prehral!Nejde o to,že mi nič nedal-ide tu o ten princíp,že napriek tomu že som ho nikdy veľmi nezaujímala,teraz je schopný mi volať a pýtať ma peniaze, a je mu jedno, že nebudem mať trebárs na školné, hlavne že on si zahrá... Naďalej si berie požičky, a veselo hrá. Takže sa pýtam, ako by ste pomohli takému to človeku? Veď mu bolo pomáhané celý jeho život, ale asi nastal ten čas, kedy by mal sám zodpovedať za svoje činy. Ja som mu dala na výber- buď pôjde na liečenie,a ešte tento mesiac na neho nastúpi-vtedy som ochotná mu pomôcť aj finančne-ale ak na liečenie nenastúpi a bude to nadalej len oddialovat, tak ja mu nemám už ako pomôcť. A môžete ma súdiť, písať mi tu že som zlá- keby ste si však skúsili aspoň chvíľu žiť môj život s ním, pochopili by ste! Keby niekto niečo, napíšte mi prosím mail, ja na túto stránku nechodím, napísala som len tento príspevok,takže reakcie prosim na môj email...dakujem :-)