Dostala som pred vianocami genitalny herpes. Nikdy predtym som herpes nemala a ani moj partner. Nechape to ani moja gynekologicka ani kozna lekarka. Moj snubenec bol prvym a jedinym mojim sexsualnym partnerom. Priebeh ochorenia som mala velmi neprijemny. Navyse studujem momentalne na vymennom pobyte v zahranici a musela som sa vracat domov. Bolo to strasne. Preslo to po dvoch tyzdnoch, ale ja od vtedy trpnem a pri kazdom neprijemnejsom pocite v tejto oblasti panikarim. Velmi sa bojim, ze sa mi to vrati. Hanbim sa lebo vsade sa pise ze je to pohlavna choroba a ja aj ked som v tom nevinne sa citim necista a je mi to neprijemne aj pred lekarmi aj blizkymi ludmi...neviem to lepsie opisat. Existuju nejake pripravky na prevenciu tohoto ochorenia? ako casto sa opakuju recidivy ak mate skusenosti? a navyse sa chceme v blizkej dobe usilovat o babetko a ja sa bojim ze to moze mat nan nejaky vplyv...
Genitalny herpes
kopec ludi je nosicom herpesu a nikdy v zivote sa u nich neprejavi..vsetko je individualne...ja som dostala gen. herpes raz v zivote a odvtedy nastastie zatial nic a to som sa na 100% nenakazila pohlavnym stykom...bola som vtedy dlhodobo v zahranici partner bol doma a ak to s tou inkubacnou dobou plati, tak nehrozi aby som sa nakazila pohlavne..podotykam ze som mala len jedneho patnera v zivote staleho a ten nikdy herpes ziadny nemal a ani sa nim potom nenakazil odo mna aj ked ja som vlastne nosic. cakame prave babatko a jasne ze ochranu nepouzivame. Je to velmi individualne a rozhodne som zastancom toho, ze to neni vylucne pohlavne prenosne aj ked si to mnohi myslia. Moj pripad neni jediny, kedy viem ze som sa nenakazila cestou pohlavneho styku.
valtrex(valacyclovir) je synteticka chemikalia ucinne potlacajuca rozne virusy.
Ale ako vsetky synteticke, postupne zamoruje telo a pri dlhodobom pouzivani(herpes neodchadza z tela!) postupne znici pecen.
Preto uprednostnujem potravinove doplnky s antiviralnymi vlastnostami, je ich hromada a daju sa bez ujmy na zdravi brat cely zivot, ked treba.
Dana 50, koloidna strieborna voda je velmi silne antimikrobialna. Na slovensku je zopar predajni, najdi si to ma google.sk(anglicka znacka AG100)
Aj ja ho vyrabam, zatial len malovyroba, mozete sa informovat v mojich predajniach.
Pouzitie je aj vnutorne aj vonkajsie. Klinicky ucinne je 4x2 lyzice(10 ppm), pomaha hlavne na zaludocne infekcie, ale je pouzivane v kombinacii s inymi aj na rozne ine choroby. Povrchovo je velmi ucinne, preto sa pouziva na spraye do oci, nosa,vaginalne vyplachy a pod.
RNG tu niekde radil koloidne striebro.
Da sa to kupit v lekarni? U nas hladeli ako na zjavenie! A ako sa to pouziva? Vnutorne? Dakujem za info.
ano,moze to byt.ma lepsiu imunitu ako ty..to je u muzov obvykle.
viem, ako sa citis, aj ja mam herpes a neviem ako som k tomu prisla. Som skoro 20 rokov vydata, nikdy som manzela nepodviedla a pred rokom a pol som prezivala velky stres a vtedy sa zacali moje problemy. Opakuje sa to pravidelne kazde 2 mesiace, viem, ze vas napadne podozrievat manzela, aj podozrievam, ale on nema ziadne prejavy. Moze to byt?
topiaci sa slamky chyta.chapem,ze hladas vsetky mozne aj nemozne sposoby prenosu genitalneho herpesu.
Virusy herpesu preziju aj mimo tela niekolko minut, takze sa daju preniest aj mimotelovym stykom, teoreticky aj cez chytenie klucky....
Len pravdepodobnost je o hodne nizsia, ako pri genitalnom priamom styku.