Dostala som pred vianocami genitalny herpes. Nikdy predtym som herpes nemala a ani moj partner. Nechape to ani moja gynekologicka ani kozna lekarka. Moj snubenec bol prvym a jedinym mojim sexsualnym partnerom. Priebeh ochorenia som mala velmi neprijemny. Navyse studujem momentalne na vymennom pobyte v zahranici a musela som sa vracat domov. Bolo to strasne. Preslo to po dvoch tyzdnoch, ale ja od vtedy trpnem a pri kazdom neprijemnejsom pocite v tejto oblasti panikarim. Velmi sa bojim, ze sa mi to vrati. Hanbim sa lebo vsade sa pise ze je to pohlavna choroba a ja aj ked som v tom nevinne sa citim necista a je mi to neprijemne aj pred lekarmi aj blizkymi ludmi...neviem to lepsie opisat. Existuju nejake pripravky na prevenciu tohoto ochorenia? ako casto sa opakuju recidivy ak mate skusenosti? a navyse sa chceme v blizkej dobe usilovat o babetko a ja sa bojim ze to moze mat nan nejaky vplyv...
Genitalny herpes
\'\'AHOJTE BABY,
Taka som rada, ze aj na Slovensku ludia maju to o com som si myslela ze nie.
Zijem v UK uz niekolko rokov a ano, trpim alebo trpela som tym, co vy.{HSV 2, nie HSV 1=opar na ustach, kt. sa zriedka objavuje casto!!!!}
Trasiem sa zavistou, ked pocuvam ako moje kamosky-Slovenky su promiskuitne a nemaju to a ja kt. mala 3 partnerov to dostala!!!Vseobecne sa netusi, ze sa to da dostat aj ked ta druha osoba NEMA priznaky!!!Keby len vedeli!
Prosim Vas napiste mi na moju email adresu, strasne ma zaujima ako sa o tom hovori na Slovenku a ake lieky sa beru.
Musim Vas utesit, ze ja som sa tymto infikovala v r. 2004 a 1.polrok bol des no potom sa to stabilizovalo na jeden mesiac v roku!!!!{mala VYRAZKA- nie PLUZGIERIK} Tento virus {HSV2} je velmi mudry.
Takze to nie je problem v bolesti.
Nechcem Vas deprimovat este viac, no pre mna najhorsie bolo znasat fakt, ze som DOZIVOTNE naklaziva. Z americkych a anglickych pisucich web a clankov viem, ze sa to prenasa aj ked nemate SYMPTOMY!!!Som sa rozisla s mojim britskym priatelom {4,5 roka} a teraz som single a bojim sa to povedat mojmu nastavajucemu. Este ze som krasna baba, inac by ma nikto asi nechcel.
Ked chcete vediet co pomaha alebo len viac info-zaimeilujte mi!!! laurabilgore@hotmail.com
Love,
Laura
PS. Vecsina infikovanych ludi to ma v systeme a nevedia o tom NO INFIKUJU INYCH LUDI, PRETO SA TO VOLA TICHY VIRUS, JE TO ZAKERAK A MALO SA O TOM PISAT PRED 2004- ZE SA TYM DA TAKTO LAHKO NAKAZIT!\'\'
mimozemstank ty mas nejake divne zmyslanie ked s tym nic nerobis...a este aj oral...ty nevies co je to zodpovednot k vlastnemu telu...ocividne ti to je jedno co s tebou je, ale neni to take nic ako si myslis ty
Ja mam vzdy vacsinou pred menzesom iba taku jednu malu vyrazku.....asopn sa mi zda, ze je iba jedna, blizsie som to neskumala. Nejako z toho nerobim az taku vedu aj ked prve dni boli co sa tyka psychiky drsne. mam to od terajsieho partnera, mileho, hambliveho chlapca, ktory ma od promiskuitneho daleko.....mavame bezne oralny sex aj iny sex, nijako nam to zatial neprekaza. Bolesti o akych tu pisete som este nemala a verim, ze ani nebudem.....na tu jednu vyrazku na par dni raz za mesiac alebo dva som si uz zvykla....jedine co budem riesit a co ma bude trapit bude, ak raz budem rodit......
lesslie, velmi sa mylis, slovenske slovo ladviny existuje starocia, len niektori jazykovedci zo SAV v snahe rozlisit Slovencinu od Cestiny usilovne uz vyse 100 rokov vyskrtavaju rozne slovenske slova, ktore su rovnake ako ceske. Ine narody si zachovavaju vsetko, co je ich, preto ma anglictina vyse 500 tisic slov a Slovaci si nechaju vyhadzovat slova, v snahe mat rozdielny spisovny jazyk, ako cestina alebo Moravske a Slovenske narecia.
Ja som to slovo pouzival cely zivot a ked pozres do starsich slovnikov, povedzme z 50tych rokov, tam je to este uvedene ako spisovne slovo, ale neskor odbornici, ako napr uvedeny sa ho snazia zlikvidovat ako narecove, nespisovne. Hamba im!
www.kultura-fb.sk
RNG> prosim ta rad ako chces a co chces, len ta prosim pouzivaj spravne vyrazy...ja viem, ze je to mozno malickost, no ked si taky scitany, tak by si mohol vediet, ze slovencina nepozna slovo ladviny...my mame oblicky
diky
statistika trvdi, ze HSV1 ma vyse 90 % ludi a HSV2 medzi 10 az 50 %, podla toho kde na svete. Obe sa mozu objavit hocikde v a na tele, pravdepodobnost vynicenia je velmi mala, pravdepodobnost prenosu roznymi sposobmi dost velka, ci uz priamym, alebo aj nepriamym kontaktom s roznymi telesnymi tekutinami.
Antiviralne lieky pouziovane dlhodobo maju skodlive nasledky na pecen, ladviny a celkove prispievaju k zamoreniu tela.
Virus neznicia, len potlacia jeho symptomy a celkove mnozstvo v tele.
To iste robia aj rozne potravinove doplnky s antiviralnymi ucinkami, avsak bez skodlivych bocnych ucinkov, takze su vhodne na branie cely zivot, aby potlacili herpesy a hromadu inych virusov, ktore su dnes velmi rozsirene a kazdy ich mame v tele aspon niekolko.
-odkaz odstránený-
ja som genitalny herpes dostala 3dni po porode!!!!! a sex cele tehu nebol ziadny kedze som bola v nemocnici na rizikovom, takze nech mi tu nik nevyklada, ze je to pohlavne prenosne...teda urcite je ale neklasifikovala by som to ako pohlavnu chorobu ako su kvapavka syfilis a podobne, co suvisi s promiskuitov viac menej....v nemocnici mi gynekolog vravel, ze som to musela dostat asi obrovskym oslabenim organizmu a stresom z porodu. Bolo to inak hrozne, kedze mi robili riadny nastrih hradze co samo o sebe tie poporodne poranenia bolia+ten herpes do toho...no odplakala som si svoje...jedine to mi este napada, ze som sa predsa len nakazila od manzela, ale vdaka imunite sa mi to neprejavilo nikdy pred tym, paradoxne ale ani jemu..nema herpes ani na perach..a podotykam bol moj jediny sex. partner...bolo mi povedane, ze sa mi ten herpes bude vracat uz vzdy po case, co ma teda riadne stve, ale musim s tym uz zit..co uz
nezavislak, trepes, moj priatel mal na pere a pri oralnom styku sa mi to prenieslo dole. HSV 1 sa moze objavit na genitaliach a HSV 2 zase aj na perach, pri oralnom prenose. a potvrdila mi to aj kozna. takisto uterak atd..
Ahojte..aj ja mam virus..velmi tazko som to niesla,ked mi lekarka spravila nalez..priatel bol so mnou. Je to moj jediny sexualny partner, a ked mi lekarka povedala ze jediny sopsob prenosu e sexualny styk, skoro som odpadla.. samozrejme on upodozrieval mna, predtym ked sme spolu neboli s niekym spal..ale citala som zevraj virus sa objavi 2-10dni po nakaze..cize to znamena ze s niekym spal 10predtym ?? a druha lekarka mi povedala ze moznost prenosu je aj uterakom alebo rukami. aj ked si skor myslim,ze ma chcela upokojit. vy chlapi ste obycajne SVINE a aj ked skor ci neskor podvedie kazdy..som rada ze somt o zistila uz v skorom veku!
Drahé dámy,spamatajte sa...Herpes genitalis tzv. HSV2 je možné dostať len pohlavným stykom anie orálnym ak aj boli zaznamenané aj vynimky ale to si extremne ojedinelé. Ak vam niekto tvrdi že to chy&til len tak-teda partner tak je to hluposť ....HSV2 teda genitálny herpes je 99% povodu v nechránenom pohlavnom styku teda prenos takmer na 100% sexom a ak vám vaši priatelia rozprávaju rozprávky o tom že....tak je to hluposť, ya všetkým je promiskuita a prenos pohlavným stykom, takmer vzdy.a iný sposom ako pohl. st&kom neexistuje....