Dostala som pred vianocami genitalny herpes. Nikdy predtym som herpes nemala a ani moj partner. Nechape to ani moja gynekologicka ani kozna lekarka. Moj snubenec bol prvym a jedinym mojim sexsualnym partnerom. Priebeh ochorenia som mala velmi neprijemny. Navyse studujem momentalne na vymennom pobyte v zahranici a musela som sa vracat domov. Bolo to strasne. Preslo to po dvoch tyzdnoch, ale ja od vtedy trpnem a pri kazdom neprijemnejsom pocite v tejto oblasti panikarim. Velmi sa bojim, ze sa mi to vrati. Hanbim sa lebo vsade sa pise ze je to pohlavna choroba a ja aj ked som v tom nevinne sa citim necista a je mi to neprijemne aj pred lekarmi aj blizkymi ludmi...neviem to lepsie opisat. Existuju nejake pripravky na prevenciu tohoto ochorenia? ako casto sa opakuju recidivy ak mate skusenosti? a navyse sa chceme v blizkej dobe usilovat o babetko a ja sa bojim ze to moze mat nan nejaky vplyv...
Genitalny herpes
aaaaaaaaaaa viacero zo spomenutych prostriedkov proti rozmnozovaniu brane naraz sa virusov ti problemy vyriesi. Je len na tebe, ci ich chces pouzivat alebo sa spolahnes na lekarov a chemikalie(antiviralne lieky) ktore ti predpisu.
Samozrejme od nich nemozes ocakavat, ze ti predpisu potravinove doplnky a ked budes brat chemicke lieky, po case na to nevyhnutne doplatis.
Ako som casto pisal, roznych virusov v tele sa nevieme zbavit a aj ked sa ich na cas zbavime, co je viacmenej otazne, dostaneme ich onedlho znova. Jedine ucinne branenie sa je urobit telo silnejsie v obrane proti nim, aby nam neskodili napriek tomu, ze ich mame v tele stale.
Aj ja mam skusenost s touto chorobou. Prvy krat sa u mna prejavila pred rokom a pol, hned po tom ako som zacala spavat s terajsim priatelom...Pred tym som mala 5 rocny vztah a zidne problemy ani jeden z nas nemal. Prvy krat ako som tuto chorobu dostala som mala fakt velke bolesti, ani som nevedela ze je to prave genitalny herpes... az teraz ked som mala druhy krat som si dala spravit krvne testy a tie to potvrdili.Aj ked druhy priebeh choroby uz vobec nebol taky bolestivy ako pred tym. Mala som 3 malinke ranky, ktore ani neboleli a za 10 dni sa stratili. Zaujimave je ze moj terajsi partner nikdy problemy nemal, takze zrejme je len nosicom. Mysli si ze som si to doniesla od predchadzajuceho partnera...Kde je pravda to sa uz nikdy nedozviem. Ale od kedy vieme o tom ze tuto chorobu mam (a zrejme aj on), sex je o nicom..maximalne sterilny, s kondomom a oralny sex absolutne nehrozi. Je strasne zit s pocitom ze sa to moze kedykolvek vratit a je to nevyliecitelne...ak mate skusenosti napiste...aspon psychicky mi to pomoze.
ahojte ..pisala som sem asi pred 2 tyzdnami koli HSV 2 :(..bola som totalne zufala a v tych najvacsich bolestiach ...este k tomu som spominala ze som momentalne v irsku ...takze uplne nestastie a dostala som to prvy krat-TU ...bola som u gynekologycky...tu maju zakonom len zeny ,tak mi odlahlo ze sa na to pozerala radsej zena ,ako muz!..no a dala mi asi "1500" liekov...predpisala mi VALTAREX (valacyclor),potom antibiotikum ...dva druhy liekov proti bolesti a masticku ZOVIRAX(acyclovir)...10dnova liecba za den som uzivala asi 11 liekov...zatial klop klop..UCINNA -11.maja to bolo...pri ustupovani bolesti a symptomov som pocitovala neskonalu ulavu a bola som stastna ze to odchadza ,no mam taky zvlastny pocit ..snazim sa na to nemysliet ...ale zenska intuicia je predsa intuicia....nechcem na to ani pomysliet zeby sa mi to opat vratilo...za 2 tyzdne idem na slovensko...a tam sa poradim so svojou gynekologickou=dufam sa mi to dovtedy nevrati PROSIM BOHA!...sledujem a studujem cely internet ...vsetko ohladom HSV 2 aj 1..
od epidemologie ,virusy az po imunomodulatory a vsetky mozne prevencie a informacie o tej chorobe ...kupila som si hned zinok(ASPOM) ..a s priatelom spavam len s ochranoou(co neviem ci je uplna ochrana ,ale dufam)...no aj tak mam v sebe stale isty strach....a ten budem mat asi uz navzdy:( ..chcem sa len opytat na menstruaciu spolu s herpesom??....je mozne ze sa mi bude vracat spolu s nou? ....mala by som ju uz aj dostat a som s toho dost nervozna :( ???
opar a vyrazky na genitaliach mozu byt z viacerych virusov, Najcastejsie je to HSV2, tiez zvany genitalny, ale moze to byt aj HSV1, krory je najcastejsia ako opar na perach. Virusy robia aj rozne ine skodu v tele, vcitane zapalov blan, vystelov, nervovych obalov a podobne.Vyskyt je velmi vysoky, HSV1 ma skoro kazdy a HSV2 niekde az polovica obyvatelstva. V USA je to 30 %.
Prenos aj "genitalneho' samozrejme nei je len genitalne, kedze sa moze nachadzat kdekolvek v tele.
Pre nedostastok casu priopajam:Zvysovanie imunity zvnutra robi ovela viac proti vsetkym viralnym, vcitane herpesov, ktore mame temer vsetci v tele permanentne, nez vsetky mastickovania a specialne ozarovania zvonku. Virusy su v celom tele a objavia sa naplno, ked je telo oslabene. A nesposobuju len opar, ako sa mnohi naivne nazdavaju, ale aj poskodzovanie nervov(bolesti, depresie...), poskodzovanie sliznic(zapaly...)poskodzovanie zaludocnej sliznice,oci, pankreasu, pecene atd, su aj jednou z pricin tzv. autoimunnych chorob(v spojeni casto s bakteriami a mykoplazmami)
Takze znova zdoraznujem, zvysujte si viralnu imunitu a kazdy by mal brat aspon selen, zinok a obcas probiotika, ti co maju viac problemov tj castejsie sa opakujuce prejavy(opar, pasovy opar,genitalny herpes,
bolesti z roznych zapalov atd) si mozu vybrat s nasledujucich zoradenych
zhruba podla ucinnosti: Zinok, selen ,Lactobacilus Bulgaricus
aloe vera(dlhodobo brane zvysi imunitu voci nielen virusom ale aj inym), l-lysin, vitamin C vo vacsich davkach, echinacea, baza, astragalus, GSE, oreganovy olej,collostrum, lapacho, extrakt z olivovych listov a velmi ucinny chaparal(larrea tridentata). Su aj ine silne zname ako betulin a huba chaga, ale zatial su prakticky nepristupne, lebo ich vyroba a rozsirovanie sa znacne blokuje.
Su to alkoholicky vytazok z brezovej kory a parazitna huba rastuca na breze.
myslim ze som citala ze moze je to virus a ten sa prenasa kdekolvek
mna by zaujimalo ci sa moze preniest aj herpes s pusy na genitalie? alebo to je iny druh herpesu na puse a tam????
mam herpes!je to strasne boli to pali pri moceni!!neda sa to vydrzat....mam noveho partnera a po tom ako som sa s nim vyspala sa to u mna prejavilo...lenze on nema ziadne problemy podla neho..a naposledy som s niekym spala pred tromi mesiacmi...je mozne ze som to chytilia od byvaleho frajera spred troch mesiacov a prejavilo sa mi to az teraz???mam obvinovat seba?ze som nakazila aj terajsieho partnera?lebo doktroka mi povedala ze to mam urcite od noveho partnera..ze u zien sa to prejavi hned..a u muzov sa to ani nemusi prejavit...chytilia som to teda on noveho priatela?prosim pomozte:(
som prave v zahranici a moj sexualny partner sa mi priznal,ze ma herpes...pouzil zosilneny kondom,nema ziadny problem teraz a ja nemam geneticku predispoziciu.mohla som sa nakazit?
Ahoj, ja som sa priklanam k nazoru, ze to tiez nemozno chytit len pohlavne. Ja som to sice chytila cez oralny, pretoze som mala na ustach herpes a pri bozkoch to chytil aj on a vlastne sa to tam este v ten den dako prenieslo.. Mala som ho pred rokom a pol v decembri a odvtedy-klop.klop.klop sa mi neobjavil. Hlavne sa stale neobzeraj(ja som to robila a skoro ma trafilo), papaj vitaminy a skus na to enmysliet. LEBO UZ NIKDY SA TI TO NEMUSI PREJAVIT!!!! Su aj take zeny a ja dufam, ez k nim budeme patrit. A inak muzom sa to prejavi menej casto, mozu byt len nosici..Alebo to enchytia vobec, ked si v kludovom stave.