anorexia a rôzne choroby

rockerka

No...urcite si hladovanim poskodia zaludok, mozu dostat vredy a mozu mat ine problemy s traviacim ustrojenstvom. Okrem toho statia menstruaciu, ak su vo vyvine narusia rast dolezitych organov, ktore mozu napriklad zakrpatiet a uz nevyrast prirodzenou formou. Vtedy musi lekar stanovit hormonalnu liecbu, co neni nic prijemne. Navyse trpia psychyckou chorobou, strachu z jedla, strachu z priberania, stale cvicia, obvinuju sa ked zjedli napriklad viac ako si naplanovali, ublizuju si... v tomto ochoreni je az 20% umrtnost, vynimkou niesu ani samovrazdy. Je to pliaga ktorej sa len tazko zbavis. Je lahke pribrat ked mas normalnu vahu, tazke ked hlboku podvahu. Ak mas podozrenie ze niekto s tvojich znamich alebo ty trpite anorexiou, odporucam ihned navstivit psychologa.

gabina

Tak vidíš, vadilo Ti to isté, čo mne. A okrem toho, nemám oči všade a nesedím len na fóre, aby som zachytila práve Tvoje príspevky, milá bárbí, aby som ťa mohla podporiť alebo sa zapojiť...

barbinka

ok, ja viem, ale ja som aj jej zastala. keď som ja napíssala do vašej témy o anorexii, že na čo stále zakladáte takéto témy, že ich tu je už dosť a všetci sa do mňa pustili, tak to si bola ticho, že? to ti už akosi nevadilo.

gabina

barbinka, schlaď emócie a zapoj oči. Napísala som len prosbu pre dievčatá, ktoré zakladajú nové témy na fóre, aby si skúsili najskôr odpovede na otázky, nájsť na vebe, ak sú to otázky všeobecné a nie špecifické. Len toľko.
Neberiem Ti Tvoje školy, názory a vedomosti, vôbec to totiž nepatrilo Tebe ale autorke, ktorá tému založila.-)))

barbinka

gabina mám za sebou veľa prednášok psychológie, takže nejaké vedomosti mám, tak si láskavo nevymýšľaj. To je najjednoduchšie niekoho kritizovať, keď o ňom nič nevie. Tie poznámky si zrejme privlastňuješ, keď to bolo prvé, čo ťa napadlo.

[zruseny12]

Evul,beriem to asi sa nema clovek miesat do veci s ktorymi nema vobec skusenosti.Len pisat o tych zdr.problemoch a skusenostiach ktore jemu pomohli v danej chorobe.Prajem Ti krasny den.

gabina

barbinka, nádherné sledovať, ako si dokážeš privlastňovať aj tie poznámky, ktoré Ti ale ani náhodou nepatria.-))

[zruseny12]

Diky za vysvetlenie,ale to je to iste,lebo tiez telo nadostava ziadne ziviny.....a tiez postupne odumiera....len mas pravdu tam je rozdiel v tom,ze bulimicky prijimaju potravu a zvracaju a anorekt.nejedia.