Ahojte, mam taky problem ze ma boli chrbtica, resp. sme dnes s kolegynami skonstatovali ze to bude asi svalstvo okolo chrbtice na urovni lopatky, nemozem byt dlhsie zohnuta lebo tam citim bolest, inak sa pohybujem bez problemov. Pol roka robim robotu, ktoru som v zivote nerobila to bude asi z toho. Viete mi poradit co mam robit aby som sa zbavila bolesti? Bojim sa ze sa mi to zhorsi :-( Dik
bolesti chrbtice
mjanik: mám 24 rokov, jednu vyštudovanú vysokú školu a ďaľšiu študujem. Taká mladá nie som a vzdelávam sa celý život. vadí mi, že niekto tu má nejaký problém a každému radíte akunpunktúru. Pred mesiacom mi vybrali krčné mandle. Kebyže sem napíšem ešte predtým, tak aj mne by ste to určite napísali. Moja sesternica má alergiu, babka jej platila akunpunktúru a vôbec jej to nepomohlo. babka tomu verí, lebo starí ľudia už veria všetkému. A moja sesternica nie je jediná, ktorej to vôbec nepomohlo. Ono to je skôr psychické. ďalej môj brat hrá tenis za jeden klub a tiež mal problémy s chrbticou. Tá akunpunktúra by mu určite nepomohla.
musim sa zastat akupunktury-tiez som jej ktovieako neverila. az ked mi hrozila (podla lekarov nevyhnutna a okamzita) operacia velkej cysty na vajecniku. stacilo par sedeni na akupunkture a cysta zmizla. tak som si usetrila narkozu, pobyt v nemocnici a zrasty v brusnej dutine. preto dievcata neodsudzujte nieco, kym to nevyskusate.
babinka to je tvoja vec,ale až ju raz budeš potrebova a vyskúšaš ju,tak zmeníš názor.Si asi moc mladá a neskúsená,doporučujem ti ,aby si zašla do nejakej knižnice a požičala si knihu o akupunktúre,preštudovala ju ,prípadne vyskúšala,potom by si mala iný názor.Nie je správne,keď sa niečomu nerozumieš a zaujímaš k tomu stanovisko
claudia,zo zaciatku sa fakt budes nutit,budes cela dolamana,ale ver,ze ked budes poctivo cvicit,budes spokojna a nebudes mat take bolesti.Vela trpezlivosti a stastia pri cviceni.Krasny vecer prajem.
Mami, dakujem za reakciu, aj vam ostatnym, ale ja dufam ze nemam zablokovany stavec kedze sa v pohode otacam aj sa normalne viem hybat, len mam take zamestnanie kde sa vkuse zohynam, a ta bolest je taka ako ked mam silno udrety sval, teraz ma uz cely chrbat boli. Nepomohla by mi odborna masaz? Rozmyslam aj nad tym Pilatesom, doma mam CD Zoralates, tak sa musim donutit cvicit :-)
ale,ja som zacala cvicit podla cvikou ktore syn dostal od ortopeda.Ale dostanes to aj niekedy aj u obvodnej lekarky,tam som si nejake nasla,letaky.A aj sa mi zda,ze je ne to kniha-pilates.Alebo ortope Ti moze dat.Prajem krasny vecer.
ja osobne som akupunkturu vyskusala ale u overeneho doktora,nemohla som sa ani hybat a pomohlo to super na 3x,takze osobne si myslim,ze akupunktura pomaha ak to ale robi ten co to vie,bohuzial to bolo davno a v toronte a teraz som v london a tiez sa neviem rozhodnut ku komu ist,lebo je ich kopec,ale kto je dobry???a tie cviky by som si kde mohla pozriet alebo nastudovat?
Claudia,mna tiez jeden cas strasne bolela chrbtica a aj cely chrbat,a zacala som cvicit na chrbticu,nehovorim,ze ma uplne prestala boliet,ale na 90%je to lepsie.A zalezi aj ako sa vyspim atd.Necvicim vela len rano tak necelych 10min.ponatahujem si svaly na chrbte,je to pilates alebo ako sa to vola,no a potom uz aj cele telo.A to robim ak mam cas aj na obed aj vecer.A mozem povedat,ze bolesti su fakt minimalne a niekedy vobec.Ale ked nemam cas a zanedbam cvicenie hned sa to prejavi bolestou.Prajem pekny podvecer.
naivných ľudí.
mjanik: Ja tej akunpunktúre tiež neverím. Je to zarábanie peňazí na problémoch ľudí.