Vie mi prosim niekto z vas popisat priznaky ochorenia Gilbert,ako zistim,ze ide prave o toto ochorenie?Je nejake specialne vysetrenie,kde mi ho zistia?Je mozne brat antikoncepciu,ak ho mam?Dakujem.
Gilbert
ahojte pred par rokmi mi diagnostikovali gilberta pri unave a hlade mavam zlte bielka zistili mi to hladovymi testami bilirubin sa mi zvysil ked sombola 24 hodin bez jedla nie je to vazna choroba treba mat dostatok spanku a jedla a budete ok
Ani sa mi nezhorsil, ani mi nebolo zle..len sme sa s priatelom rozhodli, ze to uz nechame na nahodu :-))
tvojdudrosko: tak drzim palce, nech vsetko dobre dopadne.
ako som uz pisala, mne ju zo zaciatku doktorka nedoporucovala, ale nie kvoli peceni, ale kvoli mojim vtedajsim castym zapalom zaludka (znizovalo by to ucinnost antikoncepcie, takze by bola zbytocna). neskor som ju uz mohla bez problemov. A uz pol roka ju neberiem a ani sa nechystam ;-)
No ani ma nenapadlo,ze to moze byt priznak. Som fakt dost casto unavena. Len na to prve vysetrenie som mala sprievodny list od obvodneho ku gastroenterologovi (to bolo ale pred 12timi rokmi) ale myslim, ze aj teraz by si ho potrebovala, ak este nenavstevujes gastroenterologa. a vlastne este aj po tych dvanastich rokov stale ked mi je nahodou zle, tak zvraciam len zlc. mam je totis straaasne vela :-)