prosim ta rng,a aky mas nazor na vitaminy uzivane na lacny zaludok???aj to prispieva k detoxikacii???a je dolezity vitamin C pre detoxikaciu?
Otázky na RNG
RNG, takže aby sme to ukončili a mala som v tom jasno.
Stačí mi soliť iba tou soľou z Billy a tie tablety draslíkové radšej mam vysadiť?
Prosím, ešte toto mi poveDz.
Brať ich, alebo nie.
Ďakujem vopred za odpoveď.
959, ked pouzijes tu sol z Billy na normalne solenie do jediel, spotrebujes asi 2 az 2.5 gramu denne na kazdu osobu a to ti da , aj kazdemu inemu v rodine ten extra gram draslika a o gram menej sodika, ako by si mala pri soleni morskou solou.
Nepi ziadne extra slane vody, prosim, naraz.To nerobi dobre na zaludok.
livisia, cirtusove pektinu je druh vlaknin. Vakniny su potrebne na precistovanie criev.
A ešte niečo RNG sa chcem opýtať.Tu čistu KCl to si ten gram treba zriediť s vodou a naraz vypiť, alebo postupne počas dňa? A do koľko vody to zamiešať.
Nemože sa mi stať, že keď to vypijem naraz ma vyruti?
RNG, veď práve že ten čistý KCL tu asi nezoženiem Už si s niekým na tuto tému diskutoval a vravel si, že dovoz od vas na Slovensko by vyšie draho.Tak fakt neviem, odkiaľ ju vziať. Tiež by som radšej to uživala ako syntet. tablety, ktoré mi veľmi nepomáhaju.
A keby som pila tu soľ z Billy?Tam je sice iba 38%draslika, 58%NaCl a zvyšok jod.Či to nie je ono?
RNG prosim ta na co sluzi pektin citronu , nezachitila som to
Rencaa, jodidovanie soli na celom svete sa robi vzhladom na tzv denne odporucene davky z roku 1948, kde je jodu stanovene 150 mcg. Z jodidovanej soli dostanes medzi 50 az 100 mcg jodu vo forme KJ, co je podla nocsich znalosti o funkcii jodu v tele primalo.
Rozni vyskumnici lekari odporucaju zmenit davku na 2 az 5 mg denne, co je este stale ovela menej, nez dostavaju priemerne Japonci jedenim morskych rastlin, v priemere denne 12.5 mg .
Medicka komunita zostava na tieto vyzvu hlucha a nadalej tvrdi, ze nad 150 mcg je jod skodlivy(samozrejme bez akehokolvek dokazu, lebo vyse 100 milionov ludi v Japonsku by malo byt podla nich uz pochovanych na "otravu jodom" a zatial maju najvyssi priemerny vek z narodov.)
Dikes isto sa tam ozvem prajem pekny dnik a este raz dik moc RNG
struhany kokos obsahuje aj kokosovu olej aj trochu cukrov aj hodne vlaknin. Je to vyborna potravina.
Odtucneny kakaovy prasok je dost siroky pojem. Ak je odtucneny chemicky(dutch alkaline procesing=odmasteny luhom), tak by som ho uz nenazyvala plnohodnotna potravina, ale chemicky spracovany potravinarsky vyrobok.
Ale je aj tak pomerne dobry doplnok.