Otázky na RNG

vaneska

RNG,
dakujem za odpoved a este jedna vec...som zabudla v predoslej otazke...sojovy lecitin - o tom som pocula tiez kadeco, najma ze je na cistenie ciev uzasny...ma aj ine "pouzitie"? ak si dobre pamatam je aj sucastou mnohych pripravkov v kombinacii s ginkom - na pamat...myslim, ze aj v tvojom obchode mas praskovy, ake odporucas davkovanie?
Dakujem a pekny den.

RNG

kamilka, je to asi kombinacia oboch. Extra mineraly by sa jej zisli(mineralova zmes na kosti ako napr Bone essentials 3x2 s jedlom), tiez na bolesti(nervove) je dobry rybaci olej, najma koncentrat Max EPA(3x2 az 3 zapit).

RNG

vaneska, collostrum=mledzivo je prve mlieko u vsetkych cicavcov.Tok trva 1 az 3 dni.
Ma uplne ine zlozenie, ako mlieko, je plne obrannych latok a je vo forme, ktora je absorbovatelna v organizme aj bez cinnosti traviaceho traktu(nepotrebuje ani kyseliny ani traviace enzymi na stravenie.
Proste je to vyzivova a ochranna "bomba".
Specialne vysokokvalitne je kravske collostrum, ktore ma az 25% imunoglobulinov.
Stepny dobytok vrhne mladata v zime, mokre na zamrznutu zem a musia dostat okamzite obrovsku davku zivin a ochrannych latok, aby boli za menej ako hodinu schopne nasledovat stado.
Kolostrum pouzivame na posilnenie a ochranu tela v krizach.
Pupalkovy a borakovy olej sa pouziva ako protizapalove cinidlo, obsahuje zlozku GLA(gama linoleicka kyselina) ktora utisuje zapaly
Casto sa pouziva pri hormonalnych problemoch(tazke menstruacie, PMS), ale mozno ju pouzit aj pri reumatickych zapaloch a inych zapalovych problemoch.

kamilka

ahoj RNG,mama pocituje třpnutie rúk a nôh (má 50 rokov),chýba jej calcium a magnézium? Má nábeh na reumu? Ďakujem:-)

vaneska

RNG,
mohol by si mi povedat, co je to collostrum?casto sa to tu spomina, ale nejako som sa nedopatrala k tomu, co to je...
a este by ma zaujimalo, ake siroke ma "vyuzitie" pupalkovy olej.
DAKUJEM.

RNG

Lekari sa nevedia dohodnut, kolko ho treba, oficialne je to 1600 mg, ale mnohi maju nazor ze treba az 4000 mg denne a radsej menej sodika
Preto odporucam solit zmesou sodnej a draselnej soli(sol so znizenym obsahom sodika, s 38% draslika, najdes v Bille, mozna aj v inych obchodoch)
Inac tema na draslik tu uz bezala
www.zdravie.sk.