Otázky na RNG

patrespk

Ahoj RNG chcel by som sa spýtať či nemáš na sklade Progestrogenový krém..alebo či by sa dal objednať a koľko by ma to vyšlo
Ďakujem vopred :)

Moj Email: PatresPK@azet.sk

Prosím a m

RNG

mirka, moja zena miesa kokosovy s panenskym olivovym. Tak je to menej citit. Inac kokosak dava "nasladlu" chut a trochu mi vadil na zaciatku v prazenici. Ale clovek si zvykne.

damian

MIRKA, ODKAZ MANZELOVI, ZE TI CERNOSI MAJU SILNE KOSTI A ZUBY SILNE, BIELE A VEKLE A ZDRAVE AKO KONE. TOTO JE VLASTNE PROBLEMOM tzv CIVILIZOVANEHO SVETA - VRATIT SA K ZAKLADOM A PRAVDAM STRAVOVANIA. VTSLEDKY VIDIME DENNO-DENNE

mirka 23

No ale manžel mi povedal, že on rezne vyprážané na kokosovom oleji jesť nebude, že nech si to jedia černosi :) (Aj keď rezne vôbec nerobím) Je to nové, tak vyskúšam ten kokosák tak, aby o tom nevedel.

RNG

mnoho olejov sa da vytazovat za studena a bez chemikalii. Le viacere su dost kalne a rychlo sa bez chladenia kazia. Keby si ochutnala raz cerstvo vytlaceny olej z oliv, ako som ja mal moznost na ochutnavke olejov v kalifornii, poznala by si, ze vsetky predavane v obchodoch su doslova smaradlave.To neznamena ale, ze by boli pre nas nezdrave, su popritom nezrovnatelne zdravsie, nez chemicky tazene a vysokotepelne spracovane. Ta pachut pochadza len z malicka primesi, ktore nie su trvanlive.
Kazdy pozna rozdiel medzi aromou cerstveho tepleho chleba a niekolkodnoveho. Alebo cerstvovarenych zemiakov a o tri dnu neskor vytiahnutych z chladnicky.Su zdravotne nezavadne, ale chyba im ta cerstva chut(estery=vone sa vyvetraju)
Kokosovy olej na stastie vobec nestarne, lebo jeho molekuly su nasytene, tj prirodzene stabilne, neoxiduju.A kokosak je aj mierne antimikrobialny, tj ziadne mikroby , ktore kazia prirodne oleje sa v nom neudrzia.

RNG

leli, ja som pachal na sebe dlhe roky hlupost, ze som doveroval lekarskym prehlaseniam o zdravosti rastlinnych olejov a nepresetril som si to, ako sa vytazuju, ako sa spracuju a "stabilizuju"
Pri vytazovani sa spravidla pouzivaju chemikalie a vysoke teploty, vynimka su len panenske a extra panenske oleje.
Chemikalie a vysoke teploty zmenia/znicia oleje a tie sa potom stanu tzv vysychave, tj tvrdnuce.
To je ta pliaga, co dlhe roky tlacili ako zdrave bezcholesterolove rastlinne oleje, pricom po vytazeni chemicky a vysokotepelnom spracovani sa molekuly tychto stabilizovanych olejov, rastlinnych "masiel" natierok a margarinov ani nepodobaju na to, co bolo v rastline prirodzene.
Preto si treba bavat pozor na tieto bezne oleje a vyrobky z nich(hydrogenizovane,stuzene a prazene obzvlast)
Dobre su len panenske a za studena lisovane, tepelne nespracovane.