prosim ta rng,a aky mas nazor na vitaminy uzivane na lacny zaludok???aj to prispieva k detoxikacii???a je dolezity vitamin C pre detoxikaciu?
Otázky na RNG
RNG,
moja 4 ročná dcéra má od malička atopicky ekzém po celom tele. červené fľaky, ktoré veľmi svrbia . teraz jej diagnostikovala lekarka žihľavku. veľa potavín vylúčila, takže dokopy už skoro nič nemôže jesť. vieš mi niečo poradiť? vďaka
delphia, medicina nie je jedna, ako sa ti snazia niektori lekari povedat. Je ich viacero a rozxne mediciny pouzivaju rozne prostriedky. Ja sa zameriavam na zapadnu medicinu, tj taku, ktora nepracuje s tradiciou ale na zaklade vedeckeho vyskumu. Moze sice vyhadzat z tradicnych prostriedkov, ale si ich dokladne prestudovat, ich zlozky a ucinnost in vitro aj in vivo.
Ak to pracuje a pouzije to na vacsej vzorke ludi, je dolezita statistika uspesnosti a podla moznosti minimalne alebo ziadne bocne nasledky. A to je prave s potravinovymi doplnkami na rozdiel od skodlivej farmaceutickej chemie.
Jedine dokazy toxicity vitaminu D boli na polarnych badateloch, ktori sa mesiace zivili skoro vylucne pecenou z ladovych medvedov, ktora ma ovela vyssi obsah vitaminu D nez rybaci olej a zrejme z nej zjedli velmi mnoho kil, kym dostali toxicitu od vitaminu D. Finalna davka nebola ale nikde urcena s presnostou a novsie vyskumy, co som tu uviedol posunuju hranicu vysoko nad 10 000 jednotiek denne, tj tych 400 IU v mineralovej formule na kosti tu nehra zrejme ziadnu ulohu.
Nakoniec podla roznych merani ludia co su hodne na slnku si vytvaraju aj vyse 10 000 jednotiek denne a nijak im to neskodi.
RNG, dakujem, len neviem co myslis pod polotovary na vyhojenie posk. nerv. obalov, dakujem
Dobry den, prosim o radu. Zhruba koncom februara som zacala pocitovat silne bolesti laveho ucha a priusnych zliaz. Asi o tyzden sa pridali aj bolesti na pravej strane, nechutenstvo a unava.
Bola som na vysetreni u usno krcneho lekara - vsetko v poriadku.
Na zubnom rentgene sa mojej zubarke zdalo, ze mam zapalene zuby mudrosti, poslala ma teda na stomatochirurgiu - tam mi nechceli zub vytrhnut, pretoze podla nich su zuby v poriadku, napokon na moje naliehanie aby nieco so mnou robili - zub vytrhli.
Minuly tyzden som absolvovala krvne testy - v poriadku, ziadny zapal, ani stitna zlaza, nic.
Takisto na nurologickom vysetreni vsetko v poriadku.
Kazdy den jem tablety od bolesti aby som mohla nejako existovat. Nejem uz takmer nic, nic mi nechuti. Preto mam aj bolesti zaludka, kedze jem takmer vylucne len silne tablety od bolesti. Mam maleho 1,5 rocneho syna anevladzem sa o neho starat. Dakujem za radu
Ďakujem Vám RNG.
dakujem za odpoved, ale v spojeni s vit D ma hlavne zaujima, ze ci sa ho da uzivat na jar a hlavne v lete- nakolko je silne slnecne ziarenie a medicina neodporuca D vit vtedy uzivat.
leela, hormony, na ktorych sa podiela jod su hlavne zo stitnej zlazy, pochybujem, ze to ma nejaky vplyv na sexualne hormony.
A co ro robi s roznymi syntetickymi chemikaliami, to ti povedat neviem, ale nikde som nevidel spomenute, ze by to nejak kolidovalo s HAK, lebo to by vsetky Japonky potom HAK nemohli pouzivat. Tie totiz dostavaju viac jodu denne z morskych rastlin, nez trosku jodu na kozu raz do tyzdna.
Moja rada, 10 kvapiek raz do tyzdna jodovej tinktury(4,5% dokopy jodu)ti da totiz len 3 mg, a japonky dostavaju 12.5 mg denne podla statistik v priemere.
Delphia, spirulina je len superjedlo, sice velmi drahe, ale plne roznych vzacnych zivin, ktore telu pomahaju.
Su narody, ktore jedia riasy kazdodenne.
Predavkovanie vitaminom D z doplnkov je prakticky nemozne, lebo nikto ho nedava do nich tolko.
Rozni autori uvadzaju rozne davky, dokonca az 10 000 jednotiek ako skodlive.
Niektori idu aj dalej
www.rejuvenation-science.com
Takze by som sa nebal prebytku , skor nedostatku.
jara, v roznych temach tu boli spomenute prostriedky na klby(zelatina, huspenina, glukosamin, MSM, chondroitin, , bromelain, avokado, hyaluronicka kyselina)ktorymi sa da regenerovat klby a slachy, tiez disky.
Na poranene nervy pomaha brat rybacie oleje, ktore obsahuju zase potrebne latky protizapalova a tiez polotovary na vyhojenie poskodenych nervovych obalov.
Nina, zapaly kanalikov postihuju aj zaroven slzne, tj ludia so zvysenym tlakom v oku maju casto suche oci, podla lekarov diagnoza "syndrom sucheho oka", pripadne castejsie prejavy herpesu a vnutornych slizlicnych zapalov, ktore lekari povacsine nediagnozuju nijak.