Otázky na RNG

Wivien

RNG-beriem tritace 5 na zniženie tlaku -tento liek mi dráždi hrdlo a veľmi kašlem-najviac večer.Lekár mi povedal,že sa to zlepši lieky mi vymeniť nechce.Čo by si mi poradil z doplnkov na tento problém?Vďaka.

RNG

nina 26, majonezove mixy s roznymi orechmi a mandlami zena robi obcas. Dokonca aj s tekvicovymi semiackami a piniovymi orieskami. Ako olej pouzivame uz len panenske rastlinne oleje davnejsie, a to hlavne olivovy a kokosovy.
Hroznovy a mandlovy zriedkavejsie, niekedy aj sezamovy a hlavne rozdrvene sezamove semena(tahina)
Taketo zmesy nazyvame "pesto", nie majoneza.
Mandle su tam cele aj so supkami a zomelu(rozdrtia) sa na kavomlynku najskor, lebo procesor ich neposeka tak na jemno.Mame jeden kavomlyncek specialne na semena a orechy, a obcas mak.

RNG

lecitiny su zmesi cholinov, hlavne fosfadilcholinov. Nachadzaju sa vselikde, od vajec az po rozne semena, vcitane soje. Sojovy je pomerne najlacnejsi a najpristupnejsi. Pre ludi, co znasaju soju(vyse 95 %) je to dobry zdroj lecitinu.

RNG

mariaj, ja to zarobim vecer v umyvadle, rano vylejem studenu vodu a napustim novu teplu. To zrychli proces , ale pre trpezlivejsich to vykysnew aj v izbovej teplote, len to trva dlhsie.
Extra husty jogurt vyzaduje zahriatie na 40 stupnov celzia

Johana525

poprosim o radu ohladom lecitinu, staci to?:
Účinná látka 100 g
Sojový lecitín 97,6 g

Aky je rozdiel medzi sojovym a normalnym lecitinom?

Nina26

Keďže som na tomto fore získala strašne veľa hlavne od RNG rada by som sa s Vami podelila o recept na mandlovu majonézu na spestrenie stravy, dnes som ju robila prvý krát pri bezsacharidovej diete je dobrá na všetku zeleninu a inak pri normalnej strave aj do zemiakového šalátu, teším sa ak Vám bude chutiť.
50 ks mandlí olúpaných na noc namočených vo vode, 1dl vody prevarenej a vychladenej, 1 dl oleja aký kvalitný používate, 1/2 lyžičky soli, šťava z 1 citrona. Ako pri klasickej majonéze vymixovať a pridať bylinky podľa chuti pažitka, alebo bazalka, oregano, cilantro. RNG pozdravujem pani manželku, ak by sa jej recept páčil.

Saanny

Andrea7
zbadala som to asi pred 6 rokmi, že ho mam stale červené a žiadne antibiotika nezaberali.
Mam ešte aj oreganový olej, tak s tým citricidalom radšej na par dní prestanem a dam si potom menej kvapiek, lebo som to s kloktaním včera trochu prehnala. Teraz mam hrdlo strašne vyštípane a ťažko sa mi prehlta.

Lucinka33

RNG, prosim Vas, co by ste mi odporucili na lepsiu pamat a koncentraciu? Potrebujem sa naucit velke mnozstvo informacii na jednu tazku skusku do utorka. Skusala som uz lecithin, ginkgo biloba aj guaranu, ale nemam pocit, ze by mi to nejako pomohlo. Dakujem a pekny den.