prosim ta rng,a aky mas nazor na vitaminy uzivane na lacny zaludok???aj to prispieva k detoxikacii???a je dolezity vitamin C pre detoxikaciu?
Otázky na RNG
Kajulka 6, na internete je velmi silna propaganda , platerna farmaciou proti doplnkom, lebo im vazne beru zakaznikov na lieky. A nestitia sa ani ciganit, dokonca si kupuju aj vedcov na to, aby "dokazali" kadeco, co nie je pravda.
V USA je velmi silna federalna organizacia FDA a tiez zdruzenie vyrobcov nnfa, ktore nedovolia ziadne skodlive do[plnky na trhu, takze ked kupujes US vyrobky, nemusis sa obavat.
2. odpoved mas uvedenu.
Ja sa riadim radami lekarov co pomocou doplnkov, co su bezne na trhu dosahuju vyborne vysledky na zdravi, udrzbe aj lieceni.
3 tzv " Informacie " od vyrobcov a predajcov su len na to, abu nejak zakaznika prinutili kupovat. Himalajska sol sice obsahuje prvky, co neobsahuju rozne rafinovane soli, ale nema ani dost draslika, ani jodu, ani selenu. A je besne predrazena. Na to sa treba pozriet na rozbor a nie reklamy predajcov.
andula 1, nic nevyhadzuj, tie e-cka su tam viacmenej neskodne. Ale druhy raz si kup ester C v prasku alebo kapsuliach . Ja si prasok pridavam do mojej vody na pitie, co nosim stale so sebou. Tak si po malych glgoch davam do tela velmi casto vitamin C, co je tak najvyhodnejsie na udrzanie stalej vysokej hladiny v krvi.
Zdravim rng, pisal si ze suchozemske potraviny su zamorene, myslel si aj bylinky a este nieco ze zo suchej zeme nemozu mat dostatok vitaminov. Takze aj zber bylin a susenie mi je na prd platny? Tie cenne liecive latky co z toho potrebujem tam uz neni? Radsej to treba v alkohole luhovat? A pozri na tuto zmes je to dobre? www.ekomarket.sk
Mne pridu tie susene zmesy fajn, ale ci aj obsah zivin a liecivych latok tam aj je. Dakujem za radu
Ahoj RNG, dost sa hovori o tom aby si ludia nekupovali vitaminy po internete ze sa to dost falsuje. Ja som objavila tot super forum a aj to ze ludia objednavaju z Iherbu. Ako mam zistit ze IHERB predava originalne vitaminy,ze sa to nefalsuje, leto teraz sa vsetko falsuje.Poznam cloveka co dava v cine vyrabat sedacky a este tam mu na ne narazia ze made in italy a kopu svindlov vidim okolo seba, ale posledne co by som do seba chcela davat su falosne vitaminy.
2 otazka je ze som videla uz par dokumentov o tom ze nam umele vitaminy nepomozu,iba zanasaju telo pretoze telo nedokaze tie pridavne latky,tabletovacie a ine hmoty spracovat. Tak rozmyslam ci to myslia iba na tvrde obsahy tabliet,ale tych je zialbohu vacsina alebo sa tym mysli vsetko,pretoze ako sa uvadza dalej ze aj nase telo nevie rozne tie velke molekuly z umelych vitaminov spracovat a but to vyhodi z tela,alebo sa to zanasa v tele. Je to pravda?
A za 3., ako si ty vyberas zdroje kto ma pravdu vo vitaminoch,pretoze jedni tvrdia tak druhy opak, ako teraz je bum z himalajskou solou,ze je to bohaty zdroj mineralov,vsetky soli to strci do klobuka,alebo ine polopravdy, neviem koho citat a komu dat za pravdu,z coho cerpat informacie..
RNG prosim ta co je najblizsie telu a nezatazuje ho. Pozerala som ester C s bioflav. na Iherb, kedze ho predavaju v 3 prevedeniach a to kapsule, veggie kapsule a veggie tablety.
Tie tablety obsahuju:Vegetable celullose, Calcium Silicate, Vegetable stearic acid, Vegetable magnesium stearate. Su tu nejake tie tabletove ECKA co aj ty kazes sa vyhnut?
Potom su kapsule ktore obsahuju:Zelatinu, rice powder, Vegetable magnesium stearate A nakoniec Veggie kapsule, tie sa daju aj vysypat? Vegetable celulose, Vegetable stearic acid.
Moj muz omylom objednal tie tablety,hovorila som mu nech radsej berie nejake kapsule, mam chut to vyhodit,pride mi tam vela tych pridavnych latok, ako to prosim ta vidis ty? A do buducna co je najmenej skodlive?Dakujem
Áno, o tom podvode som sa dočítala medzi recenziami no napriek tomu som našla aj veľa recenzii o tom, že to pomohlo tam, kde už nič iné nezaberalo. Len to má príliš odštrašujúce a príliš časté vedľajšie účinky.
Ďakujem za radu, skúsim teda postupne vyskúšať, čo si písal. Pekný deň!
Z enzymov odporucam najma pancreatin, kedze je to viacmenej ekvivalent nasho telesneho pankreatinu, davka s jedlom povedzme ekvivalent 2 kapsule napr toho vyrobku z firmy NOW, pancreatin 4 x 500 mg, co je ekvivalent 4 gramov pankreatinu.
Alitretinoin je synteticky derivat retinolu, co sa snazia predat ako vitamin A, a co je samozrejme podvod. Na travenie ti to rozhodne nemoze pomoct a velmi pochybujem, ze aj na kozne problemy to pomaha.
Na plesne na kozi je dobre zmes kokosoveho oleja s pridanym oreganovym olejom 2 zs 5% max. A to si mozes vyrobit sama.
Co sa tyka problermov s travenim, potrebujes si doplnit rozne enzymy. Mlieko to pomozu stravit enzymi na mlieko(dairy enzymes), slepsdkom je to horsie, lebo tomu sa musis skor vyhybat, lebo enzymi nan (gluten enzymes) sice pomozu trochu, ale nie dostatocne na to, aby si mohla muky s obasahom lepku jest bez problemov.
Zialbohu na Slovensku tieto doplnky asi nenajdes, v Europe vseobesne je slaby vyber a besne ceny. Pozri na to napr z iherb.com
Orol, iherb ma pomerne drahy berberine z firmy Thorne research, ja odobne kupujem berberine zo Swansonvitamins.com
Jane;a, ja si objednavam chagu v prasku na caj, a podla moznosti US vyrobok, lebo akosi nemam doveru v Ruske alebo Cinske kontroly kvality. Zialbohu iherb nie je dobry zdroj chagy, ja ju kupujem z internetu, pozri Google.com
Nechapem, pre co ju nepredavaju na Slovensku, ved brezy su aj tam a toto je parazit na breze.Vyzera ako velka hruda cierneho blata .Doma ju volaju Hrdzavec sikmy/innonotuus obliquus a je medzi nejedlymi hubami.
Na internete pozri napr znaturalfoods.com ktori tvrdia ze posielaju international=hocikam, , ja osobne som to kupil z mushroomharvest.com
Ale na e-bay to ponuka hromada ludi, co to zrejme zbieraju osobne