Otázky na RNG

Danone40

pan RNG. dakujem za odpoved. Ja sa skusim polepsit s tou mikrovlakninou. Len chcem vediet ci mam dalej brat ten extrakt z oliv. listov, samento, NAC?.lebo to beriem uz rok kazdy den. dakujem

RNG

Sem tam branie mikrovlaknin nestaci, lebo nimi si len sem tam cistis creva a sem tam nachovas probiotika. Tie mpotrebuju prabvidelnu a pestru stravu, aby ti postupne obsadili cele creva a vytlacili ine skodlive mikroby.
Samozrejme si obcas musis nasadzat probiotika, lebo dnes pri sterilizacii a cistote, naviac umelych hnojivach co nicia podnu mikrobialnu floru ich nedostavame do tela dostatok.
A same sa nemozu vytvorit, musis ich nasadit.

Danone40

Pan RNG. sem tam beriem aj probiotika,psylium a vlakninu pridavam do stravy. Takze mam pokracovat v brani extraktu z oliv. listov, samento a NAC?? co mi odporucate dalej?

RNG

Redbatica, mnohi ludia maju problem s tlakom (vysoky ci nizky) pre nedostatok draslika a prebytok sodika.
Celkove draslika potrebujeme viac, ako sodika, zialbohu v nasrej dnesnej strave sme znacne on ukrateny.
Ked beries pol lyzicky kalinatu, ber to skoro rano na prazdny zaludok a nejedz aspon 1.5 hodiny, lebo KHCO3 ti neutralizuje kyseliny v zaludku a v nekyslom zaludku jedlo kvasi a hnije. Takze musis s jedenim pockat, kym sa ti nevytvori dostatok kyselin v zaludku.

redka

kupila som si kalinat na doplnenie draslika... mozem ho uzit kedykolvek pocas dna (pol kavovej lyzivky do vody) alebo sa musi davat nalacno (momentalne beriem nalacno SAMe tak neviem ci sa to moze mixovat)?

RNG

DHA a EPA sa zriedkavo berie v davkach niekolko gramov, obcas odporucam sice 1.5 gramu DHA na poskodene nervove obaly, ale aj keby si brala niekolko gramov, to ti nemoze uskodit, samozrejme.
Bezne odporucam napr 1 az 2 gramy okrill oleja, kde mas obsah DHA a EPA v stovkach miligramov. A to odporucam brqat samozrejme cely zivot, udrzobne na nervy a mozog.

Logicky, co potrebujes doplnat cely zivot, to musis doplnat, inac trpis nedostatkom

RNG

Mendy OK, hoci cena je na moju chut privysoka. Pozri cez iherb.com tam maju lacnejsie doplnky a ovela vacsi vyber.Maju aj zlavny kupon pre prvonakupcov(ZAL259) a postovne od nich na Slovensko zacina od 6 dolarov.

Terry90

RNG, a DHA a EPA v davkach niekolko gramov denne moze clovek brat aj dlhodobo cely zivot, ked to povazuje za potrebne?

mendy1

Pozrela som firmu Solgar nenašla som tam sice nikde Pancreatin ale našla som tam Bromelain 500 mg.
www.solgar.cz. Môže to byť? :-)prosim myslite žeby mi to mohlo rozpustiť tie sklovcove zakaly Vidim ako cez zamastene okuliare.