Otázky na RNG

orol

Este k otazke z 22.10 o 13:55 a odpovedi z 23.10. o 01:22

Tak bol som 2x v terene a obzeral „Betula pendula“ (chcel som odobrat trochu vrchnej bielej kory). -Definitivne som prisiel na to, ze koru treba tazit najlepsie na jar, kde obsah betulinu je podla mna vyrazne iny, ako teraz na konci oktobra. Tvorba betulinu podla mna moze suvisiet s prudenim vyzivy, miazgy na jar, ked zacinaju listy, ci pupene. Teda aj ked voda ako uvadzas betulin nerozpusta(suhlasim), tento sa podla mojho pozorovania jednoducho s prichodom zimy straca a nevytvara ( vyziva, miazga uz nevyzivuje listy a pupene a ide s prichodom zimy do spodnej casti stromu, korenoveho systemu).
-Tiez som pozoroval, ze v tomto case uz stromy Betula pendula nie su „snehovbiele“ ako na jar, vrchna cast kory je po obvode kmena zosuverena,sucha, znecistena a vidiet, ze bielej farby je uz zalostne malo (akoby vyprchavala z celku). Trosku kory som sice aj napriek uvedenemu odobral a zalial liehom, no nema to ani tu „huspeninovu“ farbu, ako ked som robil tinkt. na jar. Toto su len moje pozorovania, nic viac.

redka

otazocka: mam pancreatin zo solgaru (quadruple strengh) enteric coated... ako ho pouzivat aby mal take ucinky ako ked sa berie wobenzym? wobenzym som este nebrala, ale viem, ze sa denne berie kvantum tabliet... kolko toho pankreatinu denne, aby mal taky ucinok? v navode je len jedna tableta denne... dakujem!

PF2014

Dnes mám za sebou 15 deň, čo užívam D-čko po 15000 IU. Dokopy mám v sebe už 225000 IU. Všimol som si, ako by som mal viac chuti do jedla, inak nabral som nejaké to kilo za ten čas na váhe, môže to robiť to D-čko alebo náhoda?

perla1

RNG napisal si mi ze Na streptpkoky stafylokoky ah hemophila je citricidal, tj roztok citricidalu profesional vyborny.
ALE na ake bakterie je dobry oreganovy olej a extrakt z olivovych listov s oleuropeinom. Dakujem

RNG

Riasa kelp/kombu s obrovskymi listami do ktorych si Japonci balia rozne jedla(suchi)obsahuje znacne mnozstvo jodu, daleko najviac zo vsetkych rastlin . Obsahuje od 0.1 az 0.8% jodu na vahu.en.wikipedia.org
Ja osobne si neviem na chut kelpu zvyknut, takze si dodavam jod vo forme jodovej tinktury pod pazuchu a beriem samozrejme aj selen vo forme selenovych kvasnic.To neiste malicko, co dostanes v jodidovanej soli je absolutne nedostatocne podla novsich vyskumov z osendesiatych rokoch, ktore zialbohu ale medicina(monopolna)spiatocnicky a tvrdohlavo dodnes nechce prijat./

Roman27

Dakujem. Je aj nejaka superfood co obsahuje spominane latky na tu stitnu. Ci jednotlivo kupit doplnky? Neni nejaka riasa co to obsahuje v kope a navyse aj biologicky dostupnejsia?

RNG

Roman, kazdemu dnes odporucam doplnok jodu a selenu, a to nielen na stitnu zlazu, kde su potrebne na vyrobu hormonov, ale aj na ine zlazy a tiez na vyrobu roznych enzymov v tele, okrem ineho.

RNG

Lumaraky, na suche oko pouzivam koloidnu striebornu vodu a myslim, ze kedze je umela sosovka vlastne vnutri tak nemoze byt nijak poskodena koloidnym striebrom zvonka a teda by som to iste pouzil.

RNG

Eminka, kazdy doplnok ma v tele inu funkciu. Vysoke davky vitasminu C zvysuju podstatne obranyschopnost tela a regeneraciu, enzymy pomahaju travit alebo cistit telo.