Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Otázky na RNG

marianocka

myslim ze mas naozaj velky vseobecny rozhlad,klobuk dole, ale tvoje vedomosti su casto dost povrchne...
nechcela som nijako utocit na tvoju osobu, len ta trosku poopravit...a myslim ze ten prenos nervoveho vzruchu by si si mal lepsie nastudovat ty.

RNG

este stale nechapes vyznam slova transmition=vedenie. Vyhladaj si to v slovniku, prosim
Nerv ma vonkajsu myelinovu izolaciu a vnutorny vodic druheho radu, tj elektrolyt, ktorym je axon nasyteny.
Myslim ze by mali na medicine ucit trochu viac zakladnych principov a a menej prekomplikovanych procesov, ktore vlastne ani sami poriadne nerozumeju.
Inac pri poraneniach nervov nahradzuju neurochirulgovia niekedy cast nervu jednoduchym izolovanym drotom z tantalu a pracuje to vyborne. Takze hoci sa na prenose nervovych signalov podielaju aj chemicke(elektrochemia,tj aniony a kationy), je to v podstate len vodenie elektriny v elektrolytoch, tj vodicoch druheho radu.
Az receptory pracuju na chemicko -biologickom principe

RNG

este stale nechapes vyznam slova transmition=vedenie. Vyhladaj si to v slovniku, prosim
Nerv ma vonkajsu myelinovu izolaciu a vnutorny vodic druheho radu, tj elektrolyt, ktorym je axon nasyteny.
Myslim ze by mali na medicine ucit trochu viac zakladnych principov a a menej prekomplikovanych procesov, ktore vlastne ani sami poriadne nerozumeju.
Inac pri poraneniach nervov nahradzuju neurochirulgovia niekedy cast nervu jednoduchym izolovanym drotom z tantalu a pracuje to vyborne. Takze hoci sa na prenose nervovych signalov podielaju aj chemicke(elektrochemia,tj aniony a kationy), je to v podstate len vodenie elektriny v elektrolytoch, tj vodicoch druheho radu.
Az receptory pracuju na chemicko -biologickom principe

majulka20

vzhladom na to, ze studujem medicinu, tak velmi dobre viem, co su NT aj co sposobuje ich nedostatok :)
a kationy a aniony, ktore tu ty spominas ti sluzia na vedenie jedine sprostredkovane, pretoze sa ti podielaju akurat tak na pokojovom a akcnom membranovom potenciali, no este som nepocula, ze by sa ti z nejakeho presynaptickeho zakoncenia uvolnil Draslik alebo sodik a viazal sa ti na receptor na dalsom neurone...to by sme si asi vela nepozili :)))

RNG

Inac vsetky rastliny v surovom stave obsahuju rozne enzymi, aj ich klicky ich obsahuju. Ale vo velkych davkach ich obsahuje len malo rastlin, zialbohu. A male davky=mala ucinnost.

RNG

Jara, bromelain sa nachadza v cerstvom surovom ananasi, papain v cerstvej papaji, a silne enzymy mas aj v stave zo surovej cvikle, pripadne zo stonkoveho celeru.
Hematom je to iste, co vyron krve a vytvori sa pri prasknuti ciev alebo aspon kapilar.

RNG

pussa, yam moze prispiek k normalizovaniu hladin hormonov, ale velmi nepravdepodobne sam o sebe zvacsi prsia.Na to su skor rozne steroly vhodne.Samozrejme na trhu je plno produktov a dnes je uz dost odoziev na to aj na internete, kde zeny posudzovali ucinnost jednotlivych vyrobkov z vlastnych skusenosti

RNG

majulka, nezaskodilo by ti trochu studovat a menej si namyslat.
Transmisia je po Slovensky vedenie. A vodice su hlavne aniony a kationy, lebo pokial viem, nikto nema kovove nervy. V mozgu su aj ine neurotransmitery, ktore tu ty spominas, ale zakladne vodenie nervovych signalov po tele aj v mozgu medzi neuronami cez synapsy(ELEKTRICKE signaly, meraju sa v mozgu napr elektroencefalografmi) sprostredkuvaju prave tieto kationy a aniony.
Mozgove neurotransmitery maju funkciu tiez aktivovat receptory v mozgu, nie len viest nervove signaly a to su tie menovane, co su bezne uvadzane v knihach, je ich vyse 50. Mnohe knihy ale zakladne vodice elektrickych signalov(aniony a kationy) zahadne casto nespominaju. A to su prave tie, ktore prenasaju nervove signaly na velke vzdialenosti a pri ich nedostatkoch ma clovek rozne poruchy, ci uz v mozgu alebo inde v tele, od tetanii az k depresiam a ine.