moze mi niekto poradit nejake ucinne domace prehanadlo z ktoreho ma riadne prezenie ???nemyslim tie ako gutalax a senny list nieco co nemusim kupovat v lekarni ..nieco ako horuca voda atd ..pozna niekto naozaj nieco ucine na velmi lenive creva?
Prehanadlo
Zaručene najúčinnejšie prírodné preháňadlo je kompót zo sušených sliviek..kúp si sušené slivky, daj cca 10-15 do malého hrnca a zalej vodou..povar asi 5 minút a počkaj kým to vychladne...účinkovať by to malo začať tak po 4 hodinách...:-)
mne nic z toho nepomaha...neskusala som Zajecicku ale neverim uz nicomu..uz len klystir....asi
FENOLAX je skvelej, ja sem s nim súpokojena aj sem s nim zhubla len bacha na uzivani, protoze ucinek je po 8 hodinach a treba si to vypocitat protoze vas chyti paradni srajda prave tam kde zádnej záchod neni :D
Mne vobec nič nepomáha , ani slivky s teploooou vodou ...:/ prosiim HELP ! :)
Prosím vás, poraďte mi nejaké preháňadlo, ktoré by sa ľahšie dalo zohnať v lekárni.. Ďakujem :)
ricinovy olej, najlepsie prehanadlo, po lizicke si za 10 min na toalete ;)
tepla slana voda
Na uvolnenie zápchy a k dosiahnutiu pravidelného denného vyprázdňovania by som ti doporučil využiť liečebné účinky prírodnej liečivej vody Zaječickej horkej, ktorú môžeš hneď na začiatok využiť pri užití väčšieho množstva 500 - 1000ml. (1/2 - 1 L) ako preháňadlo a pri pravidelnom dennom dlhodobom užívaní malého množstva to je 50 ml.(1/2dcl) večer pred spaním k dosiahnutiu pravidelnej ranej stolice. Neodporúčam dennú dávku navršovať. Zaječická horká nie je návyková, účinok má stále. Nezabudni na doplnenie pitného režimu. Kúpiť sa dá v lekárni v niektorých potravinách alebo v obchodoch zdravej výživy, H.... nova a cop NZ,RE. Cena sa pohybuje Z.H.+,-, 2.30€ (70 Sk). S pozdravom Gregor
no skus si dat slivky a zapi ich mliekom....
To sa nezastavis,ale tie krce potom.
Všeličo som si prečital o tychto temach prehanadla, ale asi nikto nevie poradit nejaku silnu bylinku a podobne, čo poznam su najučinejšie Lanove semiačka, ale ich treba zomliet v mlynčeku na mak . Ja mam problem dlhodoby lekarov poznam nič mi nenašli možem jedlo skonzumovat akekolvek a mna nepreženie, aš po 4-5dnoch aj to s tažkostami. Zatial uživam Lanove semiačka ,ak niekto niečo pozna /čaj a podobne / nech poradí,dakujem