Antibiotiká a alkohol - môžem mať ťažkosti?

moon

ty kks ja brem penclen tri mesiace a som vcera pila a dopadla som tak ze som si potykala zo zemou a polisi ma viezli domou

jajkafr

ahojte
no tak alkohol urýchľuje účinok všetkých liekov. Rovnako aj účinok antibiotík.
Alkohol počas užívania antibiotík sa neodporúča užívať najmä preto, lebo okrem toho, že zvyšuje jeho účinok tiež zvyšuje riziko vzniku alergických reakcií.
Ale stretla som sa s mnoho názormi dokonca aj niektorí lekári si dali počas užívania antibiotík štamperlík, aby lepšie zabrali.
Ale samozrejme ak človek užíva lieky nemal by požívať alkohol a zvlášť by sa nemal opíjať lebo to môže skončiť veľmi zle.

jaaaaaa

ja berem antibiotika PENCLEN...a nato aj probijotika bo zevraj mam nejakeho bacila a ze musim ich brat dlhodobo ze aj pol roka ..to znamena ze pol roka bez kvapky chlastu???

xxxx

a este sa nesmie ak uzivas antibiotika chodit na silne slnko. Ani to neviem preco. Ale ja okrem odporucenia uzivania lieku od lekara hned ako pridem domov precitam pribalovy letak. Keby sa mi v nom nieco nepozdavalo konzultujem so svojim lekarom aj telefonicky. Alkoholik to ma tazke. Normalny clovek 10 dni bez alkoholu vydrzi. Aj ked je silvestra. Silvestra bude aj na dalsi rok, ale zdravie dalsie nemas.

Vreckovka

ja vam poviem tolko, ze penclen je vlastne penicilin, co je antibiotikum a antibiotika zabijaju nielen tie zle bakterie ale aj dobre bakterie preto sa musi brat pravidelne v casovych intervaloch a nestriedat rozne druhy antibiotik. Alkohol nici ucinok antibiotik - to znamena ze antibiotika beres zbitocne a este ked sa zmiesa antibiotikum + alkohol tak to narobi dost velky neporiadok v tele... ale na kazdeho cloveka to posobi inak, niekto ma bolesti, krce, inemu je dobre, dalsiemu sa po prvom poldeci toci hlava a vracia....Co z toho vypliva? Ak berete antibiotika vyhybajte sa alkoholu, urcite to nieje povedane zo srandy...ved ludia vydrzite tyzden...

mc gyver

dik za podporu karioli,dnes som cely večer surfoval na tému antibiotiká a alkohol a na všetkých možných forach a blogoch som nachádzal len samé hovadiny od našlahaných debilkov čo nevedia čo so sebou.Mám už po pätdesiatke a v tomto smere ma internet velmi sklamal .Až na pár informácií z príbalových letákov z liekov a odpovedí niekedy zase až moc odborných som sa nič mudre nedozvedel ,iba to že alkohol spomaluje odburavanie antibiotik,čo su vlastne produkty plesní ,z pečene a to ju dobre rasuje, takže asi je fakt lepšie mať mesiac ramadán ak nechceme riskovať že nás posadí na invalidný vozík borelioza alebo zlomená pečen.Je fakt smutne že sa nenajde doktor alebo farmaceut, ktory by na nejakej stránke naozaj všeludovo zrozumitelne vysvetlil národu interakcie týchto dnes už takmer článkov potravinového reťazca ludstva.Ak som nehladal dostatočne tak sa ospravedlnujem a budem každému vdačný za radu či www adresu. Takže Slovaci pime málo aby sme mohli piť dlho!