Som tehotna a nechcem si to nechat...

Príspevok v téme: Som tehotna a nechcem si to nechat...
waclavka

doktor mi dnes potvrdil ze som tehotna.
ale rozhodla som sa ist na potrat.
nechcem mat decko,chcem studovat ,ist na pravo a decko by mi skomplikovalo zivot...
este sa na to necitim...
je to este male som v 2 tyzdni tak si myslim ze to je este v pohode s potratom nemyslite????
ma niekto stim skusenost??????
ak hej napiste...

ini nepiste ze si to mam nechat a tak ,,,
lebo si to nenecham.

laky

tak prečo žiadaš o radu ked píšeš,že aj tak si to nenechaš,len aby si nad tým potom nebanovala,ale už bude neskorlo.

Soraja

panika suhlasim, po precitani jej prispevku mi to pripada tak, akoby bola uplne necitliva. JA nie som za potraty, ale obcas sa clovek dostane do takej situacie, ze to je nutne. Ale myslim si, ze aj ked by mala antikoncepciu, tak buduca pravnicka by mala mat dot vysoke IQ a mala by vediet ze ZIADNA antikoncepcia nie je 100%- ná. Takze pri kazdom pohlavnom styku musi ratat s tym, ze tehotna ostat moze. Ci sa to niekomu paci, alebo nie, obcas aj motyka vystreli. A ked to decko ako to ubohe stvorenie nazvala, nechce, mala na to mysliet skor a nemala liezt s nikym do postele. Myslim, ze clovek by mal zit sexualnym zivotom az ked si je vedomy toho, ake nasledky to moze mat. A ked je pripraveny na zodpovednost.
waclavka teba neodsudzujem, ak chces ist an potrat, chod. Ja mam v okoli takmer kazdu zenu, ktora potratila, alebo MUSELA ist na potrat (nie preto, ze by chcela, ale preto, ze dietatko nebolo ok a nevyvijalo sa) a poviem ti, vsetky maju vycitky, aj tie co potratili a nemozu za to a aj ta, ktora sla na potrat zo spominanych dovodov. Vycitky si ta najdu, skor ci neskor. Ked raz budes mat svoje deti (ak ich po TOM vlastne budes moct mat.)

panika

..myslim, ze nebola odsudena kvoli samotnej interupcii. Ani ja nie som zastancom interupcie, ale viem pochopit ked nie je ine vychodisko. Tu skor islo o to,ako to podala (+ ten nezmysel, ako dlho je tehotna)

katka2

Podla mna by nikto nemal nikoho odsudzovat. Ved ako mozeme niekoho sudit nepoznajuc jeho zivot a problemy. Potrat je zatracovany mnohymi. Ale tazko povedat, dieta vnima pocity matky uz v brusku. Ak je matka nekludna a nechce ho, narodi sa casto poruchami, ktore navonok nijak neposobia. Su nachylnejsie na choroby, alergie, na psychicke ochorenia, je to tazke povedat. A mat dieta za kazdu cenu tiez nie je vyhra. Co sa tyka interupcie, ani jeden nazor, ani za ani proti, nie je stopercentne cisty. A co nie je stopercentne, to sa neda pouzit na posudzovanie. Ja osobne interucpiu ani euznavam ani neodsudzujem.

jawa

keď som to všetko prečítala prišla som k záveru že ľudia sme rôzny a každý svojimi skúsenosťami vlastne napomína waclawku čo urobiť a čo nie a myslím že je primladá nato aby mala niekedy silné výčitky svedomia alebo skúsenosťami keĎ ma človek nepokoj v duši . naozaj záleží len na nej ako sa rozhodne, ale hazardovať so životom sa nemá je to proti vesmíru.

miri413

veronika: keby som mala klobuk, tak by som ho pred tebou zlozila....prekrasne....konecne jej niekto odpovedal na urovni, a suhlasim

veronika

Ste banda necitlivých ľudí, tí ktorí tu píšete. Mali by ste si uvedomiť, že toto je predovšetkým jej život, jej vlastné telo. Verím, že pre ňu nie je ľahké, ísť si dieťa zobrať, ale ostať sama a bez peňazí? Aj najlepšia antikoncepcia môže zlyhať, aj tabletky, dokonca moja suseda ostala tehotná a mala vnútromaternicové teliesko. Je to jej voľba, ak si chce budovať kariéru, tak to musí urobiť. Verím tomu, že nádejný otecko nebol anjel a stojím na jej strane. Nemala by trpieť celý život za jedno zlé rozhodnutie, už len preto, že tak ako existujú ľudia ktorí odsudzujú potrat, existujú aj ľudia ktorí odsudzujú slobodné mamičky. Nájdite si prácu, keď má vaše dieťa 4 roky a je v kuse choré! Na margo potratov: existujú aj normálni lekári, ktorí sa vyznajú a neublížia, len skutočný mäsiar by za nejakých 3 tisíc urobil neodborný potrat, po ktorom by žena ostala neplodná. Zbytočne sa do nej obúvate, má to dosť ťažké aj tak. A zabudli ste na to hlavné, pýtala sa, či na to niekto bol, lebo sa BOJÍ. Waclavka, myslím, že to bude v poriadku a chápem Ťa. Na Slovensku nie je ľahké vychovať dieťa ani keď má otca a ak sa na to necítiš, je to lepšie ako nemať na dieťa čas a nedať mu dosť lásky.

agatka252

vedomie,ze si niekomu -malickemu a nevinnemu-znicila zivot-ta bude sprevadzat celym tvojim zivotom!co budes mat z takeho nadherneho a naplanovaneho zivota,ked mozno raz nebudes moct mat deti?budes jednoducho neplodna-aj to sa stava.lekar do teba nevidi,ako ti robi kyretaz,ide do teba s ostrymi,spicatymi nastrojmi,aby to dieta co najlepsie zabil,popritom ti nici stenu maternice,ktora zacne krvacat,a moze sa stat,ze ju znici az tak,ze nikdy nebude schopna prijat oplodneny zarodok,tak nebudes uz nikdy moct donosit novy zivot.ale pamätaj si-ak to urobis,vycitky svedomia ta budu sprevadzat stale.budes pocitat-dnes by moje dieta malo rok,dnes styri,dnes desat,uz by bolo dospele.preco ma nik neodhovoril od toho ohavneho zlocinu?

kaja99

:-))ja som otehotnela po skonceni strednej skoly,ked som mala 18rokov.Tiez som bola v soku,ze dieta nechcem,ze ved som prilis mlada.Ale nakoniec ma okolnosti donutili nechat si.Dnes ma syn 20rokov.Nic lepsie som v zivote nemohla urobit,ako ho mat.Je to nadherne a mudre dieta.A vztah mame neskutocny.Ked ma tak sem-tam napadne,ze som sa ho chcela zbavit,az mnou strasie.takze je to teraz na tebe.Ale o par rokov budes rozmyslat uplne inak.Alebo mozno ani nebudes.Mozno si to dieta ani nezasluzi teba.Alebo ty jeho?...je to na tebe,ale cas sa vratit neda.Zelam ti pekny vikend.