Môže mi niekto poradiť prečo je v krvy nedostatok draslíka????Kojila som moc dlho a zistili mi to pri odbere,nakolko ma dosť bolievala a točila sa mi hlava.Mohlo to byť aj z toho????Mám problém aj s chrbticou,no bolí ma len pravá čast chrbtice................je to normálne????a možu byť tieto bolesti aj následkom tohoto nedostatku draslíka,??Za každú radu budem vdačná.Dakujem
znížené množstvo draslíka v krvy
Pletieš si hnojenie makroživinami s vyspelosťou poľnohospodárstva. Došli ti argumenty, tak napádaš osobne.
RNG, mira vie VSETKO!...:-).ty si na to este neprisiel?...:-)
Najväčšou zmenou v strave bolo zavedenie valcových mlynov, ktoré obrúsili zrná obilnín tak, že odstránili všetky minerály /a iné látky/ a rafinácia potravín.
mira, si velmi naivna. A kto si myslis ze stanovuje tie kriteria na obsahy a podla coho?
A prosim ta, nezacni mi tu vykladat, ako je Slovensko v polnohospodarstve alebo v comkolvek inom vyssie ako USA. Vidim, ze sa to aj v tejto teme zvrhava na prazdne skriepenie, tak ju opustam.
Pozrite spat v tejto istej teme. Donedavna sa nesolilo morskou solou(prakticky cisty NaCl) ale tazenou, sylvinom. A zlozenie sylvinu je vascina KCl.
Teda si treba uvedomit jedno: Nie je solenie ako solenie, velmi zalezi od zlozenia soli, ktoru pouzivas.
A v tom sa da urobit plno len obycajnym kupenim jednej soli miesto druhej, ziadne revolucne zmeny v strave.
Rozbory robí UKSUP - štátna org.
Neviem ako je to v Amerike, ale tu musí poľnohospodár dať robiť minimálne 1x za 7 rokov rozbory makroživín v pôde. Ak nevyhovie, nedostane dotácie.
Tu je to prísne.
mira to su statistiky obsahu plodin, nie osobne nazory to su tabulizovane fakty.
Polnohospodari pridavaju len tolko draslika, aby mali maximalne vynosy.
Obsah draslika v pode aj inych mineralov prudko na celom svete poklesol, hlavne pouzivanim umelych hnojiv, ktore zabili v podoe vacsinu podnychj bakterii, ktore predtym uvolnovali svojimi kyslymi vyluckami draslik z podnych mineralov(piesku v pode)
Toto bolo prvykrat uverejnene uz v roku 1936(Departement of Agriculture) v sprave o prudko klesajucich obsahoch mineralov v polnohospodarskych produktoch a pode a dodnes sa to neriesi.
Zemiak napr zasadeny na prerii(celiny, neporusena poda) ma 4x tolko draslika, nez priemerne pestovane intenzivne.