trema....

komlex

uff..tak dakujem,za fatkt pozitivne a hlavne povzbudzujuce myslienky,asi si ich vytlacim:)tak teda od dnes sa zacinam ucit dychat heh a pustim sa aj do citania toho poz.myslenia...thanks a lot!

miša

Ja si o ľuďoch, ktorý majú trému nemyslím nič zlé. A prečo by som ich aj mala nejak inak vnímať. Veď trému má veľa ľudí a aj ja, ale keď už začnem rozprávať, tak zo mňa opadne, neboj aj u mňa to bolo také strašné, ale potom som si začala hovoriť, aj tak mi z nosa nikto neuhryzne a naschvál som začala vyhladávať tie situácie, kedy som mala trému a potom to už nejak ustupovalo. A pomohla mi aj tá knižka, čo som ti už spomínala, dodala mi viac sebavedomia.

Alternativa

Uprimne a ber to ako nazor niekoho, kto ma vyrazne viac rokov a skusenosti ako Ty. Pomyslim si: chuda moje, ako sa trapi a ani nevie, ze tym prechadzaju mnohi. Keby sa tak napil vody a par razy z hlboka nadychol...Ale hovori fakt rozumne myslienky - to si kazdy vsimne :o) Takze to je moja myslienka v takej situacii.

Alternativa

Ahoj mlady kamarat,
standardne oslovujem nickom, ale v tomto pripade nie. Urcite vies, preco :o). Ziaden komplex nemusis mat, Fifa ma uplnu pravdu. Je to normalne v Tvojom veku. Vlastne trema je bezna v kazdom veku, len u kazdeho je ten stupen iny. Ak zapracujes, ten psycholog by mal byt velmi napomocny, tak bude vsetko OK. Aj prekonanie nedobreho stupna tremy je o treningu, ver mi. Ja som mala tiez vzdy obrovsku tremu, napr. na koncerte ako 13-tka som zdupkala od klavira a nedohrala :o). Po mnohych rokoch som prednasala pred cca 300 posluchacmi v anglictine. Jasne, ze trema bola, ale taka zdrava, burcujuca. Vela sa dozvies z knih, ale postupy, navrhy musis zacat sam pouzivat. A skus to dychanie :o)

komplex

este som chcel,ze ako vnimas(te)toho,ci tych,ktory maju tremu teraz mam na mysli konkretnu situaciu,ktora odo mna vyzaduju,aby som nieco predniesol slovne to je uz jedno,ze co.(povedzme mam viest schodzu)..ja ale v takej situacii zliham ako tremista alebo sa to aspon budem snazit zakryt no neuspesne....co si vtedy o mne pomyslis(te)?urobis(te) si o mne hned mienku?kto budem vo vasich ociach od tej chvile?pls uprimnu odpoved

fifa

počuj nechcem ta urazit skús toho psychológa.Alebo nejakého špecialistu čo ti povedia oni.Vieš sú rôzne typy ľudí(prebojní,ukriknutý)ktorým to vyhovuje.No tebe to zjavne nevyhovuje a chceš s tým nieč robiť čo je prvý dobrým príznak inak by si sem nepísal.Skús toho špecialistu teraz vdobrom.Ale aj tak to mi nevyhovoríš je to preto bo si neveríš, a ty si tu už ani neuvedomíš.Ja neviem predstav si doma nejakú sitáciu a skús sa nejak trénovať možno to pomôže?!

komlpex

tak to by si ma musela pocut az otvorym usta:(nie nie casom sa to nezlepsi...som ten najhorsi stupen a to sudim podla toho,ze nestretol som este nikoho,kto by ju mal vacsiu pri takych situaciach v akych ju mam ja...