Ahojte, prosím poraďte, mám ekzém na prstoch. Robia sa mi hnisavé vyráštičky, ktoré svrbia po čase sa vysušia a koža praská a stále do kola.Nevie mi niekto poradiť niečo na prírodnej báze pekne ďakujem
Ekzém na rukách
grulllka si kúpi v lekarni " KVART FORTE" a bude mat pokoj. Je to sprej na nohy proti pliesnam, ale funguje aj na toto. s tou pliagou som bojoval roky,mastil, čajikoval, dezinfikoval, škriabal až skoro do kosti. pričina je v citlivej pokožke nachylnej na hocičo lepkave. svrbenie sa dá na chvilku zmiernit ochladenim pod studenou vodou. nevahaj a sprej si kúp.
grullka
ak vieš, že sa ti ekzém robí z jari, kiwi... tak pri umývaní riadu používaj rukavice, kiwi nekrájaj ani nejedz, vyhýbaj sa veciam, o ktorých vieš, že ti dráždia pokožku... ak si alergická na peľ je ťažko skúšať bylinky, aby sa ti ekzém nezhoršil... ale možno by si mohla skúsiť máčať ruky v harmančekovom alebo repíkovom čaji, majú protizápalové účinky, dosť dobre hoja všelijaké aj hnisajúce rany... počula som, že aj nechtík lekársky je dobrý, ale neskúšala som ho pretože mám naňho alergiu... pri skúšaní buď opatrná, aby sa ti ekzém nezhoršil... držím palčeky a prajem skoré uzdravenie
ahojte. Ja mam exem na rukach,najprv to su vodnate alebo hnisave vyrazky,strasne to svrbi,hlavne v noci. Mam to z vody,jaru,roznych praskov,ale aj z paradajky a kiwi(ak to krajam) Pouzivam na to mast belogent je velmi dobra,ale je to hormonalna mast. Teraz vsak cakam dietatko a tu mast nesmiem,tak si mocim ruky v dubovej kore,natieram svedskymi kvapkami a nato si natriem mast co mi predpisala kozna,LINOLA ale nic to nepomaha. Poradte nieco prosim
velmi zaujimavy clanok
ja mam atopicky ekzem od malicka a teraz mam 25rokov, mavam ho vacsinou na zhyboch no z niektorych miest uplne vymizol ale niekde ako napr. na nohach a na rukach ho mam stale co je fakt neprijemne hlavne v lete ked sa snazim obliect tak aby mi nebolo teplo ale tak aby som to zakryla..no o tom ze sa nakoniec pekne zensky neobleciem ani nehovorim... najviac mi pomahalo na toto more- prve dni som to mala podrazdene ale potom sa to uz pekne liecilo..rozdiel ale bol kameniste plaze a piesocne...tie piesocne to uplne este viac podrazdili..ale kameniste boli na to skvele.. par krat mi pomohlo aj ked som si to natierala alpou ta to dezinfikovala, vycistila, nesvrbelo to ale aj dost vysusovala. no najhorsie je asi ked sa ten ekzem zapari- vtedy mi na to nepomaha absolutne nic a mam riadne cervene plochy. je to trapne a sprevadza ma to takmer cely zivot..aj ked bolo obdobie asi 2 roky ze som ten exem nemala...pametam si ked som bola decko tak som raz cez leto bola oblecena v hrubych teplakoch a mamina ma zavolala domov aby som sa sla prezliect a vtedy som sa tak rozrevala ze na to nezabudnem..lebo som sa chcela hrat s kamaratmi ale nechcela som aby videli aky mam skaredy ekzem...
Ja mám ohladom exémov veľmi dobré skúsenosti najmä s týmto krémikom: www.dermaguard.sk
prosim vas poradte mi mame sa na chrbte spravila vyrazka na koznom ze je to kozny herpes a dost ju to boli co si ma nato dat alebo co jej zabere najlepsie a najrichlejsie aby ustupili bolesti pomoze mi dakujem