Neviem čím to je, no v poslednom čase počúvam, že zrak sa kazí postupne. Ale veľa tomu dodá aj monitor, keď sedia ľudia dlhé hodiny denno-denne za počítačom. Ja som mala do 12tich rokoch sokolí zrak. Lenže asi v 13tich som si sadla v škole do poslednej rady. Pozerali sme film a mala som problém si prečítať titulky, skrátka som nedovidela. Ale vôbec som tomu nevenovala pozornosť až do 16tich, nastúpila som na strednú školu, sedím v 2hej lavici a mala som problém prečítať menšie čísla z matematiky z tabule a tá je odomňa ani nie 5m vzdialená. Tak som išla k očnej lekárke a samozrejme že som nevidela ten riadok, ktorý mi dala čítať. Predpísala mi dioptrie -1,25 do diaľky. Lenže som vôbec ich nenosila, len keď som bola doma, lebo som nechcela. No ale, o polroka som bola objednaná na kontrolu a prišla som tam bez okuliari. Doktorka mi dala. :D Vravela, že ja musím ich mať stále na očiach už. A za ten polrok, sa mi zrak zhoršil na -1,75. A teda, vybrala som si taký typ okuliarí, že už ani nevnímam, že ich mám, proste moderné sú také teraz a skoro všetci si myslia, že to je imidž. Nikto nevie, že to mám dioptrie. Také aké mám ja, má dnes každý mladý ako doplnok trendový. Opäť prešiel polrok a už som prišla s okuliarmi na kontrolu a prečítala som jej aj tie najmenšie písmena. Čiže, už mi nepredpísala silnejšie. Dúfam, že to tak skoro ani nebude. Sú síce dioptrie aj 8čky, ale nechcem mať už silnejšie. A hneď jak som počula od viacerých ľudí, že počítač kazí zrak, vždy keď nad ním sedím, nato myslím :D Ale nie a nie odtrhnúť sa od neho. To sa proste nedá. A vám poviem, že niesom si istá, či mi počitač skazil zrak alebo len tak zničoho nič som prestala zrazu mať kvalitný zrak. Ale dovtedy ako som nechodila na počitač, som videla ako sokol. A tak presne okolo tých 12tich som začala tráviť čas za počítačom. Tak neviem no, či nevidím na diaľku tak zrazu alebo fakt mi skazil oči počitač :P