Vykĺbené rameno

Scord

Zdravým, mne sa rameno vykĺbilo včera a ešte len po prvý krát, keď som skúšal chodenie na predlaktiach, trošku viac univerzálny trik z "breakdancu"(komerčne povedané), rameno mi skočilo späť ale stále cítim bolesť... ale nevykĺbuje sa znova, chvalabohu, skúšal som zdvíhať vysávač či 10 kilovú stoličku jednou rukou a nevykĺbilo sa, asi som ten štastnejší prípad. V každom prípade osobne vám doporučuje cvičiť ramená - hlavne dynamický tréning pre rovnomerný rast svalstva a veľa ZELENINY! a BIOmäsa, pretože mäso z obyčajného obchodu ma viac tuku ako bielkovín, aby kosti boli dobré chránené tkanivom, možno aj kvôli tomu to nemám to také zlé. A čo sa týka tých operácií, tak osobne by som sa hneď po nich nevrhal, pretože mal som problémy s kĺbmi na stehenných kostiach a nejak som pomaly nemohol roztiahnuť nohy ani do 90° uhla, tak som zašiel k doktorom... 1. Operovať, 2. Neoperovať, 3. Je to vrodená vada :D... tak asi tak doktori v našom regióne (Svidník a okres). Tak som sa nasral začal ich rozcvičovať aj napriek silnej bolesti v panve aj v kolenách a hup, dnes si dávam cca 130° roznožku, hoci to trošku zo začiatku pobolieva aj tak :/. Len chcem povedať že aj myseľ veľa robí a netreba sa spoliehať len na doktorov, ktorí možno aj vam nechcu pomôcť, len si privyrobiť na úkor iného(aj keď prisahali). :)

jeremiash

Takze ja som si na jar vyklbil rameno pri krkolomnou pade z bycikla pri downhille so mrad ze zijem.... po 2 hodinych som lezal na lozku rameno mi napravili 5 ti doktory ukrutne bolesti nastiepena klucna kost 5 tyzdnou ruka v sietke potom len!!! 5x rehabilitacia v nemocnici + elektroliecba pohyb ramena sa o dost zlepsil potom som este mesiac doma cvicit poradene cviky od sestricky a pomaly som sa dal na kliky... potom hrazda a po pol roku v 16 rokoch vytlacim 60kg na lavicke rameno neboli pocitujem sem tam ale to len ked sa sem tam zasekne neaka ta slacha trosku hned to rozhibem....netreba to hlavne nahlit pomaly zatazovat setrit sa podvihat cinky a malo by sa to pekne hojit... odvtedy som snim nemal ziadny vazny problem \\\"klop klop klop\\\" dufamze to tak aj ostane..... hlavne sa nika mneponahlajte rehabilitujte cvicte plavajte boxujte neskor uz aj zo zavazim a da sa to doporiadku a jedna vec na koniec papajte Glucomed velmi mi pomohol...

klapin

Som mal rameno vykľbené 12x.Astále sa mne napravilo samé.Tá bolesť je citelná aj niekolko dní aj týždňov.

SOFFA

no mne ked vyskocilo rameno tak ma musela brat zachranka do nemocnice,pichli mi tam 2 davky morfia,prisiel doktor,napravil,polezala som si tam pol dna a vecer uz som bola doma.ale bolest to bola hroznnnaaaaa.este mi dali dajaku mast,ruku do takej satky a tyzden som si musela vylezat.Bolo to v Anglicku,a lekari boli mily.

Igor sk

Zdravim vas mozno ze to sem ani moc nepatri ale mame rocnu dceru a ta ma na zapesti taku hrcu podla mojho nazoru to ma vyklbene k doktorovi ideme zajtra stym dost sa obavam ci je potreba to operativne napravat. Ma niekdo podobnu skusenost?

kokos63

mne rameno prvýkrát vyskočilo asi pred tromi rokmi, doteraz sa mi to stalo dokopy už minimalne 12 krat, sam si to hne napravam u lekara som s tym bol len dva krat , je to neprijemne pretože niektore športy sa proste nedaju robiť , a aj pri posilnovani či plavani je to problem , neviem či by mi operacia pomohla to zlepšiť , niekto s nazorom

nixse

ahojte.
Citala som ,ze tu niektory maju problem s ramenom.
Ja sama pracujem na Orthopädie v Nemecku.Operujeme taketo veci tyzdenne,Ale Nedoporucujem hned operovat.len (surne urazy)Ak Orthopäd radi operaziu,hladajte si druhy nazor od ineho orthopäda.(ospavedlnujem moju grammatiku.Zijem uz dlho v zahranici)
Operazia trva priblizne 40min.bez komplikazii a v narkoze.Su viditelne len 2-3 1cm dierky.ktore po mesiaci zblednu.Ja sama som mala prave rameno 6 mesiacov len 30% Hybnost.Brala som denne kapsulku ciernej rascy.(olej)Mne to pomohlo.a samozrejme gymnastika.

kikaaaaaaaaa

cawte wsetci. ja mam problem s ramonom uz skoro 3 roky. stawa sa mi to hlawne pri plawani a dost to boli .lekar mi odporučil aj tu operaciu no stretla som sa w mojom okoli s kamosom co na tu operaciu bol a wyklbuje sa mu to rameno este castejšie tak newiem. je to dost neprijemne hlawne pri sporte ako je tenis, wolejbal. brala som aj dake lieky ale myslim si ze pomozu len dočastne. jeden ortoped mi odporučil aby som si zobrala 2 kg činku a posilowala 1O minut denne ale prešlo ma to po tyzdni tak sama newiem...