dieťa po uhryznutí psom má obavy o svoje zdravie a život

Príspevok v téme: dieťa po uhryznutí psom má obavy o svoje zdravie a život
Erika69

Prosím o radu. Pred tromi týždňami moju dcéru uhryzol pes. Rany sa uz pekne hoja, len mám obavy, že na dušicke to nie je v poriadku. Ona totiž má pocit, že má nejaké chĺpky alebo vlasy v ústach a hrdle, a že ju to zadusí ak sa chĺpky omotajú okolo mandlí a že ona nechce zomrieť. Dcéra má len 7 rokov. Ako mám vysvetliť, že nemá v nič ústach /denne jej musím kontrolovať ústa/ a že nemusí mať obavy? Ďakujem.

Erika69

Ďakujem Vám Dorka,
budem sa snažiť urobiť všetko, čo bude v mojich silách, veď naše deti sú aj naša budúcnosť.

Erika69

Milá Dorka,
psychologičku som neskúšala, lebo som sa radila s našim pediatrom, ktorý mi poradil, ze takéto stavy sú v norme cca 3 mesiace, ale mali by postupne ustupovať. Ak nie, budeme to riešiť ďalej. A ten úraz sa stal cca o 18 oo hod., a nebola ešte tma. Podľa mňa celkovo sa bojí a nezáleží od toho či je deň alebo noc, len nech je niekto pri nej, aby mohla porozprávať niekomu o svojich pocitoch, a či sú tie stavy ktoré práve cíti v norme, alebo nie. Tak uvidíme, dúfam že to pôjde aj bez tej psychologičky.

dorka

som rada dufajme ze to bude ok.musi vas to stat velmi vela energie:(ale prajem vam aby ste vydrzali!!tu psychologicku ste zatial neskusali?si myslim ze je velmi dobre ze dcerka komunikuje.a jej sa stala ta nehoda vecer?zato ten strach?najprv dusicku dat do poriadku aby sa chudatko netrapila.mna tiez napadol kohut a doteraz mam z nich strach.rodicia ma nechapali len ma znosili:(nezbadali co sa deje ste spravna mamicka urcite!!vela uspechou prajem

Erika69

Mila Dorka,
čo sa týka psychickej stránky, veľmi, ale veľmi pomaly sa to upravuje. Nekonečné rozhovory sú asi najlepším liekom v našom prípade, čo som spozorovala. Nechám ju vyrozprávať sa a taktiež ak sa na niečo vypytuje, snažím sa jej to vysvetliť čo najpodrobnejšie, hoci aj z odbornej literatúry. Jej sa tieto rozhovory páčia a vidím na nej že ju ukľudňujú ako aj spoločné hľadanie obrázkov v knižkách - encyklopédiach o ľudskom tele. Len neviem čo so strachom večer. Nechce sama prejsť z jednej miestnosti do druhej hoci sú zapnuté svetlá kvôli nej aby sa nebála - no zatiaľ sa nám nedarí ju presvedčiť aby prešla ak niečo potrebuje bez sprievodu. Zatiaľ z jaziev na tvári si problém nerobí.

dorka

to ze pes utoci neni vina psika:((ale chyba majitela:(je to smutne.!!Erika69 mate nieco nove?hlavne pozitivne!dufam:)

xyz

ahojte.tak ja som z dediny a tam beha psov necvicenych viac nez dost.ked som bola mala tak ma pohrizol pes a zostalo mi to dodnes.ked vidim psa vzdy sa zlaknem aj ked si vravim ze mi nic neurobi s tymi dedinskymi psami to nie je pravda.su ine ako v meste.nie su zvyknute na ludi,su na retazi a ked idu von su ako besne.nepredvidatelne.a stalo sa mi to tak ze vraveli ze ma nepohryzia a predsa pohla som prudko nohou-ako male dieta a bolo to.tak radsej strazte svoje deti a neverte psickarom.

schumi71

ZDRAVIM VSETKÝCH RODIČOV AJ NERODIČOV KTORÝ MAME TAKE ALEBO INAKŠIE PROBLÉMI S NAŠIMI POKLADMI - DETIČKAMI.PROSIM KEĎ VIETE POMOŽTE AKO MÁME SYNOVI ZMIERNIŤ STRESOVÉ SITUÁCIE KEĎ VYDÍ VČELU ALEBO OSU HNEĎ SA TAK ZLAKNE ZČNA PLAKAŤ A NECHCE ŚŤ VON NA DVOR MIN.1DEŇ. ČO S NÍM POMOŽTE HLAVNE JEMU !!!!