Prosím o radu. Pred tromi týždňami moju dcéru uhryzol pes. Rany sa uz pekne hoja, len mám obavy, že na dušicke to nie je v poriadku. Ona totiž má pocit, že má nejaké chĺpky alebo vlasy v ústach a hrdle, a že ju to zadusí ak sa chĺpky omotajú okolo mandlí a že ona nechce zomrieť. Dcéra má len 7 rokov. Ako mám vysvetliť, že nemá v nič ústach /denne jej musím kontrolovať ústa/ a že nemusí mať obavy? Ďakujem.
dieťa po uhryznutí psom má obavy o svoje zdravie a život
neboj sa Erika69, zvladnete to obe. myslim, ze fakt skus navstivit tu psychologicku. ona ti pomoze viac ako ja. zvladnes to... :o) drzim palce
ako nad tym rozmyslam,tak si myslim ze ten neprijemny pocit ze ma nieco v ustach nebolo sposobene tym ze ju pohryzol.Muselo tam byt aj nieco ine.Neviem ale mozno naozaj nieco videla alebo pocula a preto si mysli ze ma v ustach chlpky.Mozno jej naozaj niekto len nieco povedal.Napadlo mi ze ci jej niekto nepovedal ze ked ju pohryzol pes tak sa s nej postupne stava pes,alebo ze jej vpustil jed a tak.Neviem.Skusam nad tym uvazovat.No myslim si ze ja na to nepridem naozaj ta psychologicka by mohla pomoct.Oni su citlive a hlavne zistia pricinu.Takze drzim palce,daj vediet ako ste dopadli
ahoj erika69,je to smutne co sa stalo.Myslim si ze by sa mala liecit najprv jej dusicka a ten strach.Mozno to nie je tym co prezila - mozno jej niekto nieco povedal,alebo to videla v televizore nieco podobne.Treba ist s otazkami na to velmi jemne.Este by ma zaujimalo ci ma strach so psikov,myslim po tom co sa jej to stalo.Urcite by sa mala vyliecit naprv psychika az tak tie ranky.Potom sa ani ona nebude bat a bude to lepsie znasat.To je moj nazor.Psychologicka - to je dobry napad.Drzim palce a myslim na vas
Asi sa poradim so psychologičkou a potom budem riešiť to ostatné. Skôr to vnímam tak, že je to akási úzkosť, podľa toho čo som z jej rozprávania vedela vydedukovať - že jej niečo zviera hrdlo - a boji sa ze zomrie, no neviem, ak sa dá pýtam sa na jej pocity a skúšam ju presvedčiť, že všetko je už v najlepšom poriadku.
Marinka, denne jej prezerám ustočká, dám jej zrkadlo, nech sa presvedčí, potom sa uspokoji na chvíľu a pýta sa znovu či tam naozaj niečo nemá, lebo prstom sa dotkla úst. Nechce veľmi ani jesť, na všeko reaguje veľmi citlivo čo sa týka zdravia svojho ale i okolia. Chystáme sa aj k plastickému chirurgovi, lebo rany má po tvári. Tak ani neviem čo mám skôr riešiť.
tak s takymto strachom som sa pravdupovediac nestretla. ale co ak by si skusila dcerku zobrat napr. pred zrkadlo, otvorila je pusu a ukazala, ze ziadne chlpky tam nie su a ze sa nemusi nicoho bat? ak to nepomoze, skus sa poradit s detskou lekarkou...