mam psoriazu vo vlasoch chcel by som vediet ake su na to domace cvicenia
Psoriaza vo vlasoch
este ked mozem odporucit,mne moja kozna prepisala tabletky EQUORAL,nieco neuveritelne!mam dost brutalnu psoriazu,hoci po tychto tabletkam mam plet ako babatko,su to dost drahe tabletky,nieco okolo 6000sk,ale vsetko preplaca poistovna.ma to sice 1 problem,kazdy mesiac chodim na pecenove testy,takze si domyslime,ze to dost skodi a este jedna vec,treba tie tabletky brat pravidelne,staci,ze prestanete na mesiach,tak je to tu opat,ale radsej s tabletkami ako napr. 30stupnovych horucavach v nohaviciach
ahoj DANO,mohol by si mi poslat mail,rada by som sa o niecom porozpravala,moja mail garrarufa@centrum.sk
teta erika a nie je vasa neter v stresse?lebo moj ex manzel mal tiez takto postupne psoriazu,ked bol v pohode ani som nevedela,ze ma psor.ziadne loziska nic,ked si nasiel milenku bol v stresse atd.nepravidelna strava...zacali sa mu robit najprv na hlave a potom postupne po celom tele loziska psor.vyzeralo to HROZNE...
skuste je kupit B-komplex forte na stress a nech je aj vela potravin,ktore obsahuju vit.B...
Myslím, že tuky nie sú bielkoviny, i keď živočíšne bielkoviny sú s tukmi spojené. A to s tými najhoršími tukmi z nasýtených mastných kyselín. Ak trváš na žv bielkovinách, vyber si tie, ktoré sú spojené s priaznivými nenasýtenými tukmi, a to sú tie z rýb. Ani tie nie je dobré preháňať.
No a rastlinné bielkoviny zo strukovín a nerafinovaných obilnín sú plnohodnotné.
Mira: "Samozrejme že choroba prejde až keď sa telo zbaví všetkých prebytočných stuhnutých nánosov tuku vo forme šupín, a to nie je hneď." Tak toto asi nie. Strava a životný štýl má veľký vplyv na psoriázu, ale viniť zo všetkého iba tuky - to nie. 11 ročné dieťa ešte rastie a potrebuje aj živočíšne bielkoviny. Kompromisom by mohlo byť biele mäso z hydiny v rozumnej miere.
Macka7: Pobyt pri mori je fajn. Kombinácia slanej vody, vitamínu D3 ktorý si telo vytvorí zo slnečného žiarenia a hlavne kľud a pohoda.
Možno by to chcelo presťahovať sa k moru natrvalo ...
Rybky sú tiež fajn. Vybrúsia zhrubnutú kožu v ložiskách a psorka sa ukľudní. Kúpanie sa s rybkami je v podstate relax. Mám ich doma takže vlastná skúsenosť.
Erika, nemusela by tu nemocnicu absolvovať, keby odstránila príčinu lupienky. Príčinou sú jedlá s vysokým obsahom tuku. Hlavne živočíšne tuky, ale aj oleje. Títo ľudia majú radi zákusky, čokolády, zmrzliny, mliečne výrobky i mäsové výrobky.
Načas by mala tuk úplne vynechať, po čase trochu semienok.
Samozrejme že choroba prejde až keď sa telo zbaví všetkých prebytočných stuhnutých nánosov tuku vo forme šupín, a to nie je hneď.
Ináč bude mať lupienku stále.
Psoriaza je nenakazlive kozne ochorenie.Moze ju dostat ktokolvek,nie je to ovplyvnene len geeticky,samozrejme ak to niekto v rodine uz mal,je vacsi predpoklad tohoto vyskytu i u vas.Rozlisuje sa 5 foriem psoriazy,Loziskova psoriaza je najcastejsi typ,na kozi su cervene vyvysene loziska kryte bielymi az striebrolesklymi supinkami,GUTATNA psoriaza,male kozen lezie,tvarom sa podobaju kvapke,INVERZNA psoriaza,hladke a ploche cervene lezie,kde koza vytvara zahyby,PALMARNA psoriaza na dlaniach sa nachadza cervena,popraskana,olupana koza s drobnymi pustulami,ERYTRODERMICKA to je najvaznejsia forma psoriazy,vyskytuje sa zriedka,koza je cervena a napuchnuta...Dolezite je pokozku udrziavat stale mastnu,cize po kupani sa treba natriet nejakym olejom,vazelinou,je dostat v lekarni priamo produkty na psoriazu a to pod nazvom SKIN CAP,mydlo,sampon,krem,aj kapsule.