Čokoláda - mňam alebo brr?

Príspevok v téme: Čokoláda - mňam alebo brr?
Alternativa

Patrí medzi potravinu vyvolávajúcu závislosť.
Negatíva : Obsahuje vysoké % cukru a značné množstvo kofeinu. Hlavne mliečna má veľa nasýtených tukov. Tiež obsahuje teobromín /podobná chem. podstata ako kofein/, ktorý je napr. jedom pre psov.
Pozitíva : kakaové maslo má jednoduché nasýtené mastné kyseliny a niektoré antioxidanty prospievajúce srdcu. Je ich viac v horkej čokoláde. Čokoláda zvyšuje hladinu serotoninu, ktorý klesá pri depresiách a predmenštruačnom syndróme. Jeho dostatočná hladina je potrebná na pocit duševnej pohody.
Záver: Konzumácia čokolády v malých množstvách, opatrne. V žiadnom prípade nie pre domácich zvieracích miláčikov /Frank Navrátil: Holistická výživa pre každého/.
Tak ako??? Asi len malý kúsok čokinky, keď nám klesne tá hladina serotoninu :o)

j19

Prave táto téma na napadla a je už tu.Ja ju vôbec nejem a nechýba mi.Myslím,že to asi nie je zdravé.Ani môj pes by ju nezjedol,aj keď viem,že to nemá......ale čo nieje pre neho zdravé asi proste nezje.Je to asi tým,že cíti,čo môže zjesť.Prečo to takto nefunguje aj u človeka.

baradu

čokoláda je fajn, keď mám chuť, tak jej zjem veľa. a inokedy ju zas nemusím aj mesiac.
sory, ale tie kecy o tuku a vláknine sú dobré len pre ľudí, čo majú nejaký problém s tým, čo ich telo chce. jesť len nízkotučné jedlá, ktoré sú v skutočnosti úplne umelohmotné, je imho choré.

alti

Vies, Mishka,
tazko Ti niekto zdravy, NORMALNE ZIJUCI, a teda aj stravujuci sa, da za pravdu, ze si prejedena, ked napises : "zjedla som jeden grahamovy rozok a bielu activiu jogurt, pomoooc, som prejedena". Takyto vykrik nie je v norme, naozaj sa musis liecit. Nie je to v tom, ze nik Ti nechce pomoct. Musis POCUVAT SVOJE TELO, ktore havaruje a pocuvaj aj inych, tych zdravych. Vsetci, co Ti radia ODBORNU LIECBU, Ti chcu pomoct. Ale ta najucinnejsia a aj najzlozitejsia, najnarocnejsia pomoc je v TEBE SAMEJ.

misha

alti, prečo mi nechce nikto pomôcť?:-(((( Keď niekomu poviem, že som sa prejedla, nikto mi neverí, alebo povedia, že mi to nezaškodí..ale ja im to nehovorím len tak! Chcem to riešiť:-(((

alti

Mishka,
dalo sa to predpokladat, preto som napisala iste vety, moje odporucania Tvojej mamine a aj Tebe. Zrejme sa Vam nepozdavali. Vzdy a kazdy mame moznost vyberu. Ale nic nie je stratene. Okamzite si sadni s mamou a rieste odbornu pomoc - aspon dobru psychologicku. Musis k nej chodit, aby Ta PPP nestahovala rychlym tempom.

Alternativa

Mishka, to je predsa OK, kludne si mohla dat smajlika, preco plakacika? A NIkolka, Ty dnes uz nemusis, dnes stacilo :o).
Temu som vytiahla, aby ste si precitali, ze ani pri cokine netreba stracat nervy. Takze citajte, babulky a hlavne nic, co zjete s chutou, si nevycitajte.