chcem si dat piersing do pupka.. ako si to budem cistit? hnisa to? kolko to stoji ? ked si to tam prec tak bude tam skrareda jazva??
Piersing pupok
5ka, mne sa zdá, že niekde som čítala, že slnko urýchľuje hojenie piercingu. Nie je to tak? Ja som si tiež chcela ísť teraz dať pierc do pupku. Tak teraz neviem čo mám spraviť. Viem, že nemôžem sa potom kúpať, ale tak prežila by som nejak.
nemas za co.:-)
Pupok sa hoji najdlhsie. niekomu aj rok. Skus si to pozret aj niekde na nete. Mne sa to hojilo 5-6 mesiacov, kamoske 9. Niekedy som myslela, ze uz je to ok, potom sa to zase zapalilo a to som si ho naozaj poctivo cistila.
Nos je ine ako pupok. Ja osobne, by som si to nedala na leto ani za nic. Do bazena by som nevosla, ved tam mas ranku a predstav si, decka sa tam aj vycikaju.. Chapem, ze ho uz chces na leto, ale neponahlaj sa, radsej nech sa ti to pekne vyhoji cez rok a mas svaty pokoj potom. Mozem ti len poradit, ako sa rozhodnes je nakoniec na tebe
Ale nie, ked si to vyberies. Bola som v studiu, ked som si to isla dat robit a prisla tam baba tehotna uz sa jej zagulatovalo brucho a mala zrovna v pupku piercing a chcela si kupit novy s priveskom. Ten chlap, co tam robil jej hovoril, ze by si to mala dat von.(Vtedy sa jej to asi moze zvacsit). A po porode znova prepichnut.
Radsej vydrz do jesene, oplati sa pockat.
V tehotenstve to treba vybrat a vraj ta dierka v pupku velmi rychlo zarasta, takze potom by nemala podla mna zostat jazva. Mozno ruzova bodka zostane, ale ta po dlhsom case vybledne.
daj si ho na jesen, ked uz nie je velke teplo a zaroven nemusi chodit naobliekana - lepsie sa ti to vetra a hoji. V lete urcite nie, lebo sa viac potis a budes chciet kupat a to nie je dobre. Do ranky sa ti moze zaniest infekcia. Zapaluje sa to trosku tak ci tak, ale na tych kupaliskach/jazerach, ktovie co je vo vode...Takze na jesen je naj a je dost casu, kym sa to do leta zahoji (trva to aj pol roka).
Davala som si ho na jesen aj ja - koncom septembra a mam ho uz skoro dva roky.