už dlhšiu dobu sa mi robia na nohach červene flaky.kožna lekarka mi najskor v lete vravela že je to z tepla a nevenovala tomu neaku velku pozornost až teraz ked sa flaky tvoria dalej ,tak mi začala robit vyšetrenia krvne a rozne ine hlavne zapalove parametre.flaky nesvrbia ani nepalia len su.chcem sa spytat niekoho ,kto ma taketo problemy ako sa ich zbavil ake vyšetrenia by som mala ešte podstupit aby som konečne zistila čo to je.skuste mi poradit ,dakujem každemu
Flaky na nohach
ahojte! Aj ja sa trápim s tými červenými fľakmi na nohách, aj chodím po lekároch avšak bez výsledkov.. zmiznú za 3 dni bez príznakov..objavujú sa opakovane
Rik!!!! Mám ich také isté ako Ty.. sú nepríjemné hlavne v lete, keď sa človek nemôže obliekať podla počasia ale podla stavu nôh. Keď už niekto našiel príčinu vyrážok, prosím nech sa mi ozve..lebo som zúfalá.
dobry mne sa tiez urobili na nohach najprv jeden flak hnedej farby nevenovala som tomu pozornost a teraz sa mi urobil jeden mensi a na druhej nohe tiez nerastu a pod nimi ma nai nie ze hrcku ale skor uzli lebo po stlaceni to neboli a hybe sa to mam to na litkach z vonkajsej strany inak ma nohy nebolievaju len ich mam unavene z prace lebo robim casnicku sa som 12 hodina na nohach neviete nahodou niekto co by to mohlo byt, lebo este ticky mi to problem nesposobuje je to male a pripada to skor uz ako vyblednuta modrina, dakujem
Ja už tiež študujem všetky články tu na internete, aby som prišla na to čo by to mohlo byť, tiež mám podobné fľaky na priehlavkoch a smerom až ku kolenu, sú také roztratené nie rovnomerné. Doktorka mi povedala, že je to žilové onemocnenie. Krv neprúdi z nôh k srdcu, preto je potrebné nohy často vykladať do výšky ale fľakov sa neviem zbaviť - je to už akoby narušený pigment čo s touto chorobou súvisí v začiatkoch, nohy nesvrbia, som z toho aj ja nešťastná. Navštívim ešte kožného lekára, aby som si to potvrdila, ja mám stále pocit, či to nie je nejaká kožná choroba z obuvi nevhodnej, pretože si myslím, že žilové onemocnenie sa pravdepodobne na koži prejavuje postupne a toto prišlo tak zrazu. Beriem napr. 4 druhy liekov na tlak, nemôžu to spôsobovať, nemáte skúsenosti?
ja to mam tiez a neviem z coho...vyzera to u niekoho tak ako u mna?
Mne sa poslednú dobu vyhodili také divné fľaky na nohách - s hnisom, mám to dosť napuchnuté. Dosť to bolí aj svrbí a neviem či mám ísť k doktorke i keď ma rodičia ignorujú... no mne sa zdá, že to mám z uštipnutia takej malej muchy...
podobný problém mám aj ja..červené flaky na nohách na lýtkach...z vonkajšej a z vnútornej strany,nebolia len viac červenajú alebo hnednú...bola som u kožnej..tá povedala nejaký zápal z tepla,vonkajšieho druhu..to neviem čo je...dala mi krémy bo mám dost vysušenú pokožku a zodak...nepomáha som mastná a robia sa mi vyrážky...po 10 dnoch kontrola potom dalšie vyšetrenie...ale ide leto..čo ked to nezmizne to budem chodit asi v skafandri((((
Ja mam cervene flaky na vnutornej strane nohy pod clenkom mam to na oboch nohach...moze to byt z toho ze som 12hod an nohach t teniskach????
Moze to byt cievna reakcia na teplu vodu. pokial to nesposobuje ziadne tazkosti, netreba to riesit.
Uz dlhsiu dobu sa mi spravia cervene flaky na nohach pocas sprchovania a 10 min. po sprchovani zmiznu.Nebolia, nesvrbia ... Objavia sa len na litkach a zadnej casti stehien. Neviem co to moze byt.