Introvert

Príspevok v téme: Introvert
tom

Ahoj,
chcem sa Vás spýtať aký máte názor na introvertov. Poznáte nejakého? ako s ním vychádzate? Keď už takýto človek nenarozpráva stáva sa z neho niekto "menejcenný"? Nik sa s ním nerozpráva, lebo on sám je tichý. Ale taktiež je to človek, ktorý má bohatý citový život, síce nedáva niektoré ( skoro žiadne ) veci najavo, ale predsa je v podstate taký ako ostatní. Máte podobného priateľa? Stránite sa stretnutiami s podobnými ľuďmi?

innerworld

Introvert sa dokaze otvorit cloveku s podobnymi zaujmami,inak je to malo pravdepodobne a tymi zaujmami rozhodne nie su aktivity spojene s viacerymi ludmi,preto je to pre neho medzi ludmi tazsie.
Myslim,ze kazdy introvertne zamerany clovek tu samotu aj potrebuje,napr. ja vyslovene potrebujem hodiny pre seba.
Ked sa tu najde nejaky introvert(plusom je vztah k umeniu,hudbe,kniham, rozmyslaniu o zivote),moze kludne napisat
vava1111@azet.sk

Zaran

Ja som tiež introvert,mám len pár kamošov,tiež introverti,ináč nerozumiem prečo by mal byť introvertný človek "menejcenný".Lebo netára za každú cenu do vetra a nepotrebuje byť vždy stredobodom pozornosti?

"Stránite sa stretnutiami s podobnými ľuďmi?"-och táto veta ma vytočila :Dako keby to boli nejaké špiny,sakra!
Ja si takých ľudí vážim(nie preto že som podobná!)lebo neísť v dnešnom svete so stádom je istým spôsobom "odvaha"

dodes123

ja som taktiez introvert . Tiez mam len par kamosov , nechodievam von iba zrietka ked ma niekto zavola a to som tiez vecsinov potichu. Dokonca mam problem si s niekim neviem pisat ani cez net. A tak som mislel ze bi bolo dobre aby sme mi introverti komunikovali medzi introvertmi. Na pokeci som vitvoril miestnost pod nazvom introverti a hocikto kto si misli ze tam patri si tam moze ist pisat. Mozno je to aj blbost neviem , ale mislim ze introvert si s extrovertom nebude rozumiet , zato introvert s introvertom ano ... moj nazor. Na to abi ste sa mohli do miestnosti pripojit sa je treba na pokeci bezplatne registrovat a kliknut na polozku miestnosti a tam napisat "introverti" keby nahodou dakto nevedel :)

SnowyOwl

tiež som introvert. v podstate mi to za normálnych okolností nevadí, som spokojná s tým ako to je. život však prináša aj situácie, ktoré nie sú veľmi "ružové" a práve v takých chvíľach je mi dosť na nič. ťažko sa zdôverujem so svojimi problémami iným a snažím sa potlačiť, čo cítim-resp. vyriešiť to sama vo svojom "vnútri". niekedy je to už však neúnosné a tak sa snažím hovoriť o týchto veciach. mne veľmi pomohla aj psychologička. snaží sa mi pomôcť hovoriť veci na rovinu a vyjadrovať svoje pocity. nielen negatívne, ale aj pozitívne.
v konečnom dôsledku som si istá, že byť introvertom má svoje výhody, i keď sú tu aj tie nevýhody. tie sa však dajú zmierniť, len treba nájsť spôsob ako to dosiahnuť.

ps:nieje tu niekto zo západu/juhozápadu, kto by si chcel písať?

Majlo2

bella123 - je, napríklad aj ja som introvert a riadny, snažím sa to aj potláčať a komunikovať ale nejako sa tomu moc nedarí, snáď časom to prejde.

Felia

Mám jedného priateľa, ktorý je introvert. A môžem len podotknúť, že je to ten najlepší človek akého som mohla stretnúť. Veľa toho nenahovorí, no viem že aj napriek tomu všetko prežíva vo vnútri. Ja som v podstate rovnaká..tiež neviem dávať city na povrch, čo ma veľmi mrzí pretože niektorí ľudia potom o mne nemajú správnu mienku..

bella123

Nájde sa tu niaký introvert na popísanie? Čítala som si túto diskusiu.. všetko to na mňa sedí, no v mojom okolí nepoznám nikoho ako ja.. len tu na nete sa niečo dočítam.. veľa ľudí mi hovorí že som iná, najviac ma vie uraziť keď niekto povie že si žijem vo vlastnom svete.. možno áno :( ale veľmi sa to snažím potlačiť.. Je tu niekto s podobným problémom ako mám ja?

iva_IVETINKA

no ja mam priatela introverta... on vobec nie je hanblivy,,, len nedaval absolutne najavo city a ja som tym strasne trpela. niekedy som rozpravala cele hodiny a on dokopy povedal 5 viet. vela x sme sa kvoli tomu hadali, lebo som bola presvedcena, ze me nema rad. myslela som si, ze mozno ma inu ked sa mi nezdvoveruje. ale boli situacie ako ked odchadzal na mesiac prec a ja som mu dala darcek tak sa rozplakal a povedal ze mu budem chybat a nikam sa mu nechce a ze ma lubi... ked bol prec napisal kazdy vecer spravu, ale telefonatom sa vyhybal.... nevedela som co sa deje... uzastne zistenie bolo, ze je introvert... mam sice priatela co moc nenahovori, nevypisuje mi stale, nevola., ale viem, ze ked povie lubim ta mysli to vazne a stoji ho to vela sil :-)

SOM?

Ja som rozpraval do 7 rocnika na ZS a potom som prestal neviem preco doma ropzpravam stale dokazal by som rozpravat aj hodinu vkuse ale ked pridem do skoly nepoviem za cely den skoro nic neviem co mam hovorit v skole hovorim len vtedy ked sa ma niekto nieco opyta alebo hovorim len s tym koho poznam dlhsie aj ked s nim hovorim tak to nie je dlho ani neviem preco nerozpravam som introvent?